Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Ε.Σ.Δ


ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΔΙΚΤΥΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ανάγκη ύπαρξης ενός ενωτικού συλλογικού οργάνου των ανθρώπων που γράφουν στο διαδίκτυο  διατυπώθηκε για πρώτη φορά από την ιστοσελίδα αυτή πριν τέσσερα και πλέον χρόνια. Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι. Στην αρχή η ιδέα ξάφνιασε και αντιμετωπίστηκε με τις γνωστές ελληνικές καχυποψίες και εξυπνάδες. Σήμερα βρισκόμαστε σε ένα καλό δρόμο και το σκορποχώρι  των συντακτών του διαδικτύου συμμαζεύεται, οι δε προοπτικές είναι περισσότερο από ευοίωνες. ΄Ηδη η Ένωση Συντακτών Διαδικτύου αριθμεί 350 μέλη. ..που ελπίζουμε να φτάσουν στο επόμενο εξάμηνο τα διπλάσια.
Ωστόσο υπάρχουν κάποιοι blogers που επιπόλαια αντιμετωπίζουν τον ρόλο τουςΠαρά το ότι η ελληνική μπλογκόσφαιρα έχει ηρεμήσει και κυρίως κατασταλάξει, -δεν υπάρχουν δηλαδή συγκρούσεις, η ευπρέπεια είναι πλέον κύριο γνώρισμα, η παιδική ηλικία του bloging αποτελεί παρελθόν- εν τούτοις παραμένουν κάποια υπολείμματα αστειότητας, όπως το σλόγκαν που μονστράρουν κάποιοι: ΕΙΜΑΙ BLOGER ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ!
Τι πάει να πει αυτό, Κύριος οίδε. Αν και ο Χριστιανός κάνει καθαρή δημοσιογραφική δουλειά, καβάλα σε ένα ψωρομούλαρο, κυνηγάει τις φαντασιώσεις του, απαρνούμενος την ιδιότητα που ο ίδιος υπηρετεί!!
Ο "δημοσιογράφος", ή όπως αλλιώς πείτε τον (γραφιά, μεταφορέα ειδήσεων, ενημερωτή κ.λ.π) αποτελεί ιστορική πραγματικότητα μη ανατρέψιμη, όσα παιδάκια κι αν πλατσουρίζουν στο γάλα για να βγάλουν βούτυρο. Δηλαδή βγήκαν οι κομπογιανίτες για να κάνουν τι; Το γιατρό; Τέλος πάντων η νέα πραγματικότητα -παράλληλη και ενδεχομένως καθοριστική για το μέλλον του Τύπου- που έχει διαμορφωθεί στο διαδίκτυο, είναι οι συντάκτες του, που ολοένα και πολλαπλασιάζονται με εκπληκτικούς ρυθμούς.
Το bloging μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα κατάφερε να επιβάλλει την παρουσία του και σήμερα αποτελεί σημείο αναφοράς στα δημόσια πράγματα, και η ειδησεογραφική πραμάτειά του  μνημονεύεται σε καθημερινή βάση.
Κι εδώ ακριβώς έρχεται να παίξει σοβαρό, σημαντικό ρόλο τη ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ. Το ξανατονίζουμε: Οι γράφοντες και μεταδίδοντες πληροφορίες από το διαδίκτυο είναι ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ . Ανάμεσά τους υπάρχουν ερασιτέχνες-οι περισσότεροι- και επαγγελματίες δημοσιογράφοι, πολλοί εκ των οποίων ήδη ανήκουν σε άλλα επαγγελματικά Σωματεία (ΕΣΗΕΑ κ.λ.π.). Δεν έχει καμιά σημασία. Διότι απλά ο συντάκτης του διαδικτύου είναι μια άλλη κατάσταση, κάτι διαφορετικό, αν και όχι εντελώς διαφορετικό...μια και το αντικείμενο ενασχόλησης είναι το ίδιο: η ενημέρωση. Είναι ευτυχές που ο ενημερωτής του διαδικτύου είναι πιο λεύτερος και δεν μπαίνει σε καλούπια, όπως ο επαγγελματίας δημοσιογράφος που είναι εξαρτημένος από κάποιο αφεντικό. Αυτή είναι και η υπέροχη δύναμή του. Θα την αφήσουμε έτσι σκόρπια κι ευάλωτη;
Μην έχεις συνεπώς επιφυλάξεις και δισταγμούς. Συνδέσου με την ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ... ώστε αυτό που γράφεις να μην το παίρνουν αψήφιστα ή να το υποτιμούν. ΄Ολοι μιλάνε για το Bloging ΜΑ ...ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ... Ε, ΑΣ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΠΟΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟ.
Εξεδήλωσε το ενδιαφέρον σου για την κίνησή μας. Δεν ζητάμε τίποτε άλλο. ΄Ολα είναι ανοιχτά. Από μαζί θα πάρουμε τις αποφάσεις και για την παραμικρή λεπτομέρεια δράσης.
Δεν υπάρχουν υπόπτα ντεσού, και θολές σκοπιμότητες, ή ακόμη κομματικά αμπαλάζ. ΄Ενα είναι το κόμμα μας. Η ελευθεροφροσύνη όλων μας, η ελευθερολαλιά του μπλογκερ... η οποία άλλωστε και τον εδραίωσε..
Οι πρωταγωνιστές της ιδρύσεως της ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ δεν έχουν προσωπικές φιλοφοξίες, ιδίως για οφίτσια...  Απελθέτω από μας το ποτήριον τούτο. Η πολύχρονη συνετή και πεντακάθαρη συμπεριφορά μας στο διαδίκτυο αποτελεί εγγύηση. Απλά αυτή τη στιγμή  ασκούμε "συντονιστικές διαδικασίες" ώστε να πάψουμε να είμαστε σκορποχώρι. Τα υπόλοιπα θα τα διαχειρισθείτε εσείς. Πολλές είναι οι έγκαιρες και ευτυχείς επεμβάσεις μας και χαιρόμαστε το νοικοκυριό που επικρατεί πια στη ελληνική μπλογκόσφαιρα. Πιστεύουμε πως με την ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ πολλά και θεαματικά μπορούν να γίνουν...
Και επειδή έχετε φαντασία, το αντιλαμβάνεστε...ή το οσφραίνεστε τουλάχιστον.
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!  ..στο info@press-bank.gr )
Η PRESS-BANK & Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ.
τωρα ειναι η στιγμή για να σταματήσει η απαξίωση του τιτάνιου -αμισθί- έργ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου