Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΩΝ BLOGGERS

Καράβι σε φουρτουνιασμένη θάλασσα είναι οι
μπλογκερς στην Ελλάδα και ιδίως όταν δεν έχουν καμιά
εξειδίκευση στα του Τύπου , παρά οδηγούνται
από το ένστικτο και τη φλόγα τους..σχοινοβατούν
για να κρατηθούν στην επιφάνεια, να μη πνιγούν
τουλάχιστον... 
TO ΜΠΛΟΓΚΑΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΤΩΝ BLOGGERS
Δημοσιοποιούμε πιο κάτω ένα κείμενο από την ιστοσελίδα ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΝΕΑ , όπου κοντολογής ο ιδιοκτήτης της βρίσκεται στο στάδιο της απόγνωσης. Δεν είναι ο μόνος και πολλές οι αιτίες και τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι αθλούμενοι στο διαδίκτυο και μάλιστα στον ενημερωτικό τομέα. Δεν είναι παίξε γέλασε. Η ενημέρωση είναι σκέτη βιομηχανία. Το ξέρουν αυτό καλά όσοι έχουν δουλέψει σε εφημερίδες..  Απαιτεί πολυάριθμο ανθρώπινο δυναμικό κι ατέλειωτες ώρες απασχόλησης και δαπάνες  Οι σημερινοί ενημερωτές του διαδικτύου δεν είναι μόνον ιεραπόστολοι, όπως το είχαμε τονίσει παλαιότερα, αλλά άφοβα θα μπορούσαμε να τους χαρακτηρίσουμε ως ήρωες. Οι προσωπικές θυσίες που υποβάλλεται ο κάθε μπλογκερ για να μπορέσει να παρουσιάσει ένα αξιοπρεπές έργο είναι αναρίθμητες.

Ο μπλόγκερ δεν αμείβεται, δεν πληρώνεται, δεν βγάζει μεροκάματο, όπως όλοι οι εργαζόμενοι. Αντίθετα πληρώνει για να λειτουργεί, να μπορεί με την πραμμάτειά του να επικοινωνεί. Μεγάλο το τίμημα. Πολλοί πετυχαίνουν να βάζουν κυρίως τοπικές διαφημίσεις, και κουτσά στραβά τα βγάζουν πέρα.Οι άλλοι και οι περισσότεροι ...απλά...περιγράφονται παραστατικά στο παρακάτω κείμενο του βορειοελλαδίτη μπλογκερ...Δείτε το:


http://tourkikanea.gr/ Καιρό τώρα η ιστοσελίδα μας προσφέρει μία μοναδική ενημέρωση στο ελληνικό κοινό, μεταφράζοντας άμεσα τον τουρκόφωνο τύπο της γείτονος, της Θράκης και της Κατεχόμενης Κύπρου μας. Με ελάχιστα σχόλια, σε χρόνο μηδέν και με την επιλογή εκείνη που φωτίζει αντικειμενικά την πραγματικότητα που όλοι οι Έλληνες οφείλουμε να γνωρίζουμε, αν θέλουμε να υπερασπίσουμε επαρκώς την πατρίδα μας από την εξ ανατολών απειλή.
Ωστόσο είναι πια ξεκάθαρο ότι δεν μπορεί η προσφορά αυτή να συνεχιστεί δωρεάν. Δεν μπορούμε κάποιοι άνθρωποι να δουλεύουμε κυριολεκτικά ολημερίς για την υπόθεση αυτή και να μην μπορούμε να αυτοσυντηρηθούμε. Γιαυτό, όπως είχαμε εξαγγείλει, ξεκινήσαμε την συνδρομητική παροχή των υπηρεσιών μας με το συμβολικό ποσό των 15 ευρώ για 6 μήνες ή 30 τον χρόνο.
Ο ιστότοπός μας θα συνεχίσει να προσφέρει ένα δείγμα της στους επισκέπτες του, αλλά μόνον όσοι αναλάβουν αυτό το μικρό (πιστεύουμε) κόστος θα έχουν πρόσβαση στο σύνολό της. Η πληρωμή μπορεί να γίνεται είτε μέσω κάρτας στο Paypal (βλ. παρακάτω), είτε μέσω τραπέζης (ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 779/603135-81), είτε κατόπιν συνεννόησης μαζί μας (τηλ. 6972551680). Το ΙΒΑΝ είναι το 3901107790000077960313581
Παρακαλούμε όσοι πληρώνουν να προχωρούν στην ΕΓΓΡΑΦΗ ΝΕΟΥ χρήστη: http://tourkikanea.gr/register/
Ελπίζουμε οι τακτικοί μας αναγνώστες να αντιληφθούν την δυσχέρειά μας και να ανταποκριθούν στην έκκλησή μας για την στήριξη του εγχειρήματος. Μέσα στον διαδικτυακό ωκεανό της ανευθυνότητας, της ανωνυμίας και της φημολογίας, φιλοδοξούμε να παρέχουμε μία από τις εγκυρότερες πηγές πληροφόρησης γύρω από το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδος. Πιστεύουμε στη στήριξή σας και την αναμένουμε!
Να σας έχει ο Θεός καλά

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ... Δεν θέλουμε να απαγοητεύσουμε τον φίλο, αλλά η πραγματικότητα είναι σκληρή. Ο ΄Ελληνας δεν πληρώνει για την ενημέρωσή του, ποτέ δεν πλήρωνε.. Γι αυτό και στην Ελλάδα η έννοια της συνδρομής ποτέ δεν άνθισε, ούτε καν τσούλησε παρά τις απόπειρες μεγάλο συγκροτημάτων (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ) να αξιοποιήσουν τη συνδρομή... Ειδικά σήμερα με την τζαμπατζίδικη ενημέρωση που έχει ξεσαλώσει πια στο Διαδίκτυο με πρωταγωνιστές φυσικά εμάς τους ίδιους τους μπλογκερ. Να ένα θέμα που θα μπορούσε να συζητήσει τουλάχιστον η ΄Ενωση Συντακτών Διαδικτύου, αλλά μάλλον τούτο είναι όνειρο απατηλό... μέσα στη ζούγκλα του ανταγωνισμού.
Μακάρι ο φίλος να τα καταφέρει, αλλά είπαμε... το κλίμα είναι γενικώς και ειδικώς χλωμό

2 σχόλια:

  1. ο κυριος που διαχειριζεται το συγκεκριμενο ιστολογιο εχει εκμεταλλευθει αρκετους συναδελφους επειδη παρουσιαζει θεματα τα οποια κατα πως φαινεται τα εχει μεταφραση απο τουρκικες εφημεριδες.........καποτε του ζητησα ενα αρθρο το αρνηθηκε,ζητωντας μου να καταβαλλω πρωτα συνδρομη......πραγμα το οποιο δεν δεχτηκα επ ουδενι.........ευτυχως ειχα καποτε την προνοητικοτητα να μαθω τουρκικα........τον ευχαριστω αλλα πλεον βγαζω μονη το φιδι απο την τρυπα μην εχοντας κανεναν αναγκη.......δημοσιευω για την τρελλα μου και μονο και δεν αποσκοπω να τα κονομησω...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ για την άρνησή σας να πληρώσετε. Εξ άλλου με το google, ;EXOYME μεταφράσεις, που όσο κακές κι αν είναι μας δίνουν να καταλάβουμε το ζουμι..
    Δεν γνωρίζουμε τον κύριο, και σας ευχαριστούμε για τις επισημάνσεις σας. Εμείς χρησιμοποιήσαμε την 'έκκλησή του για να αναδείξουμε ακριβώς το μεγάλο πρόβλημα των μπλόγκερς που παλεύουν αμισθί, ηρωϊκα για να κρατήσουν τη φωνή τους στο διαδίκτυο

    ΑπάντησηΔιαγραφή