Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΑΘΕΡΟ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΩΚΤΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
 Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ 



ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ...


ΑΘΩΟΣ Ο ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ



Βαξεβάνης : Το μήνυμα μέσω  twitter για την αυριανή δίκηΕν τάξει …αθωώθηκε ο δημοσιογράφος Βαξεβάνης … Αλλά παραμένει βαθέως κατηγορούμενος .. ο ευαίσθητος εισαγγελέας που ζήτησε την άμεση σύλληψη του δημοσιογράφου… Το σαϊνι αυτό της δικαιοσύνης τόσο καιρό που μιλάμε για τις λίστες, ροχαλίζει ..Καμιά συγκίνηση! Αντί να στραφεί κατά εκείνων που βρωμάνε μέσα στη λίστα …στράφηκε κατά δημοσιογράφου που αποκάλυψε τα ονόματα.. Ο μαλακοειδής νόμος του συναδέλφου του Δαφέρμου τον μάρανε … περί προσωπικών δεδομένων..
Εν τάξει, ο Τύπος ήταν πάντα στο στόχαστρο της εξουσίας…
Μέσα σε 2 μέρες είχαμε τρεις εκφοβιστικές ενέργειες κατά δημοσιογράφων…
1) Κόψιμο της εκπομπής Αρβανίτη-Κατσίμη από τον λελέ Κερκυραίο πολιτικό Δένδια
2) Συλληψη Βαξεβάνη και
3) Σύλληψη Καρατζαφέρη Σπύρου!
Θα ακολουθήσουν κι άλλες… Οι εξουσίες σκιάζονται –πάντα- με τον Τύπο γι αυτό και τον καταδιώκουν…
4) Από καιρό στο στόχαστρο των διωκτών του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, του Σφακιανάκη, βρίσκεται και η ιστοσελίδα αυτή, αλλά κάπου είναι μπλογκαρισμένοι…

Αυτή η είδηση (άνω) τρέχει σήμερα... Μη βιάζεστε να χαρείτε. Το θέμα δεν είναι η αθώωση ή μη του διωκόμενου δημοσιογράφου,-όταν λέμε δημοσιογράφο, εμείς εδώ σαφέστατα εννοούμε και τον συντάκτη του διαδικτύου, διότι η μοίρα στην καταδίωξή του είναι κοινή-  αλλά η ουσία της δίωξης! 

Αυτές τι τελευταίες μέρες αντιμετωπίζουμε τρεις αλεπάλληλες , η μία πίσω από την άλλη καταδιώξεις ανθρώπων του Τύπου. Δεν πρόκειται φυσικά για παραβατικούς, αλλά αντίθετα άτομα που κυνηγούν τις παραβάσεις της πάσης φύσεως εξουσίας που μας ζώνουν, από τον πρόεδρο της κοινότητας, τον παπά της ενορίας σας (είναι κι αυτός διώκτης... αν  του ζητήσετε πόσο τζίρο κάνει η εκκλησία του... και θα δείτε πως θα σας σέρνει στα δικαστήρια...)έως  τους λαπάδες, πλην περισπούδαστους  μινίστρους μας (υπουργούς)..

Τα πράγματα είναι σταθερά. Ο τύπος κατά παράδοση αλλά κι αποστολή, είναι φύσει και θέση κατά πάσης εξουσίας.Ο δε σοβαρότερος εχθρός της όποιας εξουσίας, είναι ακριβώς ο Τύπος.
΄Ομως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως για να φτάσει κάποιος να γίνει εξουσία, χρειάζεται  το χέρι βοήθειας του Τύπου, διαφορετικά τον πολιτικό,τον καλλιτέχνη κ.λ.π. δεν θα τον ήξεραν ούτε οι κότες του κοτετσιού του!

Στην Ελλάδα κατά μία παγκόσμια πρωτοτυπία οι διώξεις των δημοσιογράφων είναι καθημερινό ματζούνι.Ο κάθε μάχιμος δημοσιογράφος ζει πάντα υπό την δαμόκλειο σπάθη της διώξης.Μια λέξη , μια φράση του, μπορεί να εκληφθεί ως ..προσβολή της τιμής και της αξιοπρέπειας, συκοφαντία εκείνου στον οποίον αναφέρεται..
Ο δημοσιογράφος, συνεπώς, είναι ομόνος επαγγελματίας που ζεί συνεχώς υπό καθεστώς μόνιμης τρομοκρατίας... Ο κάθε κερατάς , όπως λέει και Η ΕΣΔ.. μπορεί να σε κολλήσει μια μηνυσούλα ή αγωγή κι από κει τρέχα να ψάχνεσαι και να ευελπιστείς στην .. ευθικρισία των δικαστών,-δηλώνοντας μάλιστα βλακωδώς, πως τρέφεις απόλυτη εμπιστοσύνη προς τους ΄Ελληνες δικαστες!!- η οποία δεν είναι τόσο συχνή. 

Σκέτος εφιάλτης... Η ταλαιπωρία, το χάσιμο πολύτιμου, χρόνου, ο εκνευρισμός, η ένταση να στήσεις το παραμύθιον ... το στόρυ σου, για να σε πιστέψουν οι δικαστές, που συχνά αγνοούν θεμελιώδη πράγματα από τις λειτουργίες του Τύπου...συν την οικογενειακή σου αναστάτωση που συχνά οδηγεί και στη διάλυση της οικογένειας... μια και η συμβία σου κοπανάει τα εύλογα... " τι θέλεις κι ανακατεύεσαι με ξένα νιτερέσια... Ποιός θα πληρώσει τα έξοδα της δικής, των δικηγόρων;   Καλά έχεις δίκαιο, αλλά πόσες πιθανότητες έχεις να το καταλάβουν οι δικαστές... Αντε το κατάλαβαν... Μα εσύ έχεις ήδη πληρώσει τα μαλλιά της κεφαλής σου.. για να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας... Εμάς δεν μας σκέφτεσαι καθόλου; Χίλιες φορές θα είμαστε καλύτερα αν πουλούσες κουλούρια στην Ομόνοια, παρά να κάνεις αυτή τη δουλειά... τον δημοσιογράφο1

Ο στόχος των διωκτών του Τύπου είναι: Να εκφοβίσουν τον συντάκτη, να τρομοκρατήσουν αυτόν και την οικογένειά του, να τον γονατίσουν οικονομικά και εί δυνατόν να τον εξαφανίσουν από την προσώπου γης... ώστε να μην ενοχλούνται από τις κρίσεις του!

Τέλος πάντων, το φαινόμενο των μαζικών διώξεων των δημοσιογράφων στην Ελλάδα, οφείλεται όχι τόσο στους διώκτες (που ανήκουν σε τρεις σταθερές κατηγορίες διωκτών του Τύπου:ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ-ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ-ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ) όσο στους ίδιους δημοσιογράφους!!!

 Αποδέχονται τη μοίρα τους... δραματικά μοιρολατρικώς! Ενώ θα μπορούσαν να τσακίσουν τους πάντες που αποσκοπούν στο στραγγαλισμό της δουλειάς τους. Τα υπάρχοντα δημοσιογραφικά σωματεία δεν έχουν κάνει τίποτε και ποτέ.Η Ένωση Συντακτών Διαδικτύου,  ( ΕΣΔ) είναι ό μόνος φορέας  και ο πρώτος που από το 1995 μελετά κι αγωνίζεται για την πάταξη του τρομοκτατικού φαινομένου σε βάρος των ανθρώπων του Τύπου.

Υπάρχει μια ενδογενής δυσκολία : Είναι ο ίδιος ο διωκόμενος δημοσιογράφος.Παίρνει άνετα..ελαφρά την υπόθεση... διότι σε περίπτωση καταδικής του, δεν πληρώνει ο ίδιος, αλλά η ιδιοκτησία του μέσου στο οποίο εργάζεται... Βλακεία με περικεφαλαία... 
Τι γίνεται όμως με τον δημοσιογράφο-εκδότη; Τι θα συνέβαινε με καταδίκη του Βαξεβάνη , που είναι κι εκδότης περιοδικού; Θα τα πλήρωνε από την τσέπη του!.. Κι αν αυτό γινόταν συχνά, όπως γίνεται, θα ήταν τόσο χαζοχαρούμενος όπως σήμερα ;
Θα μπορούσε σύσσωμος ο δημοσιογραφικός κόσμος να εξεγερθεί.. αλλά παραμένει ακόμη σε κατάσταση ενυπνιάσεως... Η ΕΣΔ που έχει τεκμηριωμένο αρχείο διώξεων κ.λ.π.  θα μπορούσε να βοηθήσει.. ποιούς όμως τους  μονίμως κοιμωμένους δημοσιογράφους; 

Θα τα ξαναπούμε... 
ΣΤΕΛΙΟΣ ΔΑΛΑΜΑΓΚΑΣ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου