Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΆΦΩΝ

Αδωνις Γεωργιάδης: Γενναίοι οι 153 του «ναι»
Φάτε τον Χουντικό ... Ως γνωστόν το
βιβλιοπωλείο του στηθηκε με θαλασοδάνεια
της Χούντας από τον πετέρα Γεωργιάδη!
ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕ ΤΟΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ!
΄
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ-ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ 

ΥΠΕΡΑΜΥΝΘΗΚΑΝ ΤΗΣ ΜΗ ΥΠΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ 

ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ΣΤΟ ΘΛΙΒΕΡΟ ΕΟΠΠΥ.. 
Ολους τους άλλους να τους θυμόσαστε.. και να μας ειδοποιείστε αν θα τολμουν να προσεγγίζουν Μ.Μ.Ε


Στη ρύθμιση αντέδρασε έντονα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνης, όπως επίσης και ο Τέρενς Κουίκ (Ανεξάρτητοι Έλληνες).

«Δεν μπορεί το Ταμείο των δημοσιογράφων να το φέρνετε την τελευταία στιγμή με διατάξεις παρασκηνίου και να το χώνετε στη μαύρη τρύπα του ΕΟΠΥΥ. Δεν έχετε καμία νομιμοποίηση να φέρνετε τέτοιες διατάξεις - παρά μόνον μετά από παρεμβάσεις της αίθουσας. Όχι της Τρόικας!» ανέφερε ο κος Λαφαζάνης. «Μας εκδικείστε γιατί προσφύγαμε στη Δικαιοσύνη για τα 90 εκατομμύρια που πήρατε απ' τις τσέπες μας με το αυθαίρετο κούρεμα του Προβόπουλου!» κατηγόρησε τον υπουργό ο Τέρενς Κουίκ - και απευθυνόμενος στους βουλευτές της πλειοψηφίας ανέφερε: «Θα βγείτε πάλι να γλύφετε εκείνους που μας θανατώνουν; Κάντε το!».

«Όλα τα ταμεία πρέπει να μπουν στον ΕΟΠΥΥ για να μην υπάρχει Ελλάδα δύο και τριών ταχυτήτων. Αν εξαιρούσαμε τους δημοσιογράφους, είναι και οι τραπεζοϋπάλληλοι, οι δικηγόροι, οι γιατροί - αλλά δεν θα υπάρχει ΕΟΠΥΥ» απάντησε ο Γιάννης Στουρνάρας.

«Δεν είστε δικτάτορας σ' αυτή τη χώρα ελέω Τρόικας, αλλά υπουργός μιας Δημοκρατίας, που πρέπει να σέβεται τους νόμους και τον Κανονισμό της αίθουσας» ανταπάντησε ο Π. Λαφαζάνης. «Δεν έπρεπε να βάλετε στον ΕΟΠΥΥ κανένα απ' αυτά τα Ταμεία γιατί είναι εύρωστα. Τα πάτε στον ΕΟΠΥΥ για να τα βουλιάξετε και να καταστρέψετε κάθε ίχνος δημόσιου οργανισμού υγείας» προσέθεσε.

«Ο λόγος που προτείνω το ταμείο δημοσιογράφων, είναι επειδή χρησιμοποιούν δημόσιους πόρους, πόρους υπέρ τρίτων, κοινωνικούς πόρους» επέμεινε ο υπουργός Οικονομικών.

Τον Γ. Στουρνάρα υπερασπίστηκε με παρέμβασή του ο Άδωνις Γεωργιάδης
(ΝΔ): 


γεωργιαδης, αδωνις, φωτογραφιες, αγνωστοι
Ο φαφλατάς που εξελίχθηκε σε καραγκιόζη... Δικαιολογεί την κλεψιά των Ταμείων των
δημοσιογράφων με παρλκαπίπες.. Ρε αρχιμαλάκα... γιατί θέλετε να ισοπεδώσετε και
τα υγειά Ταμεία... αν όχι με τα κλεψιμέϊκά σας να στηρίξετε τη μαλακία του ΕΟΠΠΥ;...
που βέβαια ο τυχοδιωκτισμός αυτός δεν θα φτουρίσει... Με ξένα κόλυβα ρε δωσίλογοι
θα φτιάξετε ασφαλικό; Περιμένετε όλοι εσεις οι ουτιδανοί... Οι δημοσιογράφοι σας περιμένουν στην στροφή... 
 «Με εκπλήσσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Όλη του η επιχειρηματολογία ήταν να πάρουμε χρήματα απ' αυτούς που έχουν για να πάνε σ' αυτούς που δεν έχουν. Ακριβώς αυτό είπε ο κύριος υπουργός. Υποστηρίξατε τους πλουσίους εάν δεν το καταλάβατε - έστω και σε επίπεδο ταμείου».

ΘΑΨΤΕ ΤΟΥΣ ΤΙΠΟΤΑ. ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΗΞΕΡΕ ΚΑΝΕΝΑΣ. -ΠΥΤΕ ΚΑΙ Η ΜΑΝΑ ΤΟΥΣ.ΔΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΝΤΕΚΔΙΚΗΣΗΣ.ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ.. ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ!ΘΑΨΤΕ ΤΟΥΣ ΜΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ!


Καταψηφίστηκε η προτεινόμενη τροπολογία του υπουργού Οικονομικών, καθηγητή Γιάννη Στουρνάρα σε βάρος του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ., η οποία προέβλεπε την ένταξή του κλάδου υγείας (ΕΔΟΕΑΠ) του Ταμείου των δημοσιογράφων στον ΕΟΠΥΥ, τη στιγμή που το συγκεκριμένο Ταμείο δεν επιχορηγείται από το κράτος και είναι αυτοδιοικούμενο.
Συνολικά 143 βουλευτές ψήφισαν κατά και υπέρ 136, με 14 λευκά.
Η κυβέρνηση προτίθεται να επαναφέρει σχετική τροπολογία, ενώ οι δημοσιογράφοι πρόκειται να προχωρήσουν σε νέα 24ωρη απεργία τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου.
1. Να μην επανέλθει με οποιοδήποτε τρόπο η τροπολογία Στουρνάρα και να σταματήσει κάθε προσπάθεια κατάργησης των πόρων του ασφαλιστικού μας συστήματος.
2. Να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα αποθεματικά των Ταμείων μας με το PSI.
3. Να υπογραφούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
4. Να επανέλθει σε ισχύ ο ν. 1876/90 για τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις.
5. Να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις και να γίνουν σεβαστά όλα τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στα ΜΜΕ που καθημερινά καταπατούνται με τον πιο άγριο τρόπο από την εργοδοσία.
6. Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί και αντιασφαλιστικοί νόμοι των Μνημονίων.
7. Να σταματήσει κάθε απόπειρα παρέμβασης στο δημοσιογραφικό έργο και να αρθούν όλες οι δυσμενείς επιπτώσεις και διώξεις εναντίον συναδέλφων μας που επιτελούν το λειτούργημα της Ενημέρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου