Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013


Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!


ΣΑΝ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΊΔΕΣ, Η ΜΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ


Η ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΙΖΟΥ. ΖΗΤΑ ΚΑΙ ΕΞΟΔΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ


dimitris-Rizos
Εν μέσω διάφορων διαρροών και πληροφοριών, οι εργαζόμενοι του "Αδέσμευτου Τύπου" εντάχθηκαν σε καθεστώς επίσχεσης εργασίας. Διαπίστωσαν επίσης χριστουγεννιάτικα πως τα κομπιούτερ από τα γραφεία τους έκαναν φτερά! Και λίγες μέρες μετά, ενώ διάβαζαν πως ο "Αδέσμευτος Τύπος" θα επανακυκλοφορήσει ως "παραπολιτική εφημερίδα" και ο εκδότης του θα είναι σχολιαστής στον Ελεύθερο Τύπο, ήρθε η πραγματική είδηση. Η οποία και έβαλε τα πράγματα στη θέση της.
Στις 28 Δεκεμβρίου κατατέθηκε αίτημα πτώχευσης της εκδοτικής εταιρείας του "Αδέσμευτου Τύπου" Μακεδονικές Εκδόσεις με τις υπογραφές των Δημήτρη Ρίζου και Σπύρου Κλαδά. Η αίτηση πτώχευσης συζητήθηκε στις 2 Ιανουαρίου και η προσωρινή απόφαση του δικαστηρίου ορίζει να μην υπάρξει καμία παρέμβαση στην επιχείρηση υπέρ όσων έχει οφειλές, με εξαίρεση τις διεκδικήσεις των εργαζομένων.
Ο Δ. Ρίζος ζητά τη λύση της επιχείρησης εξαιτίας της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης,
της αδυναμίας καταβολής δεδουλευμένων, την επίσχεση εργασίας, τις απεργίες, κ.λ.π. Υποστήριξαν πως η επιχείρηση έχει οφειλές ύψους 7 εκατ. ευρώ ενώ της οφείλουν 1,3 εκατ. ευρώ. Ζήτησε μάλιστα μέχρι την οριστική απόφαση του δικαστηρίου να συνεχιστεί η επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρείας, προφανώς για να συνεχίζει τις εισπράξεις επί των οφειλόμενων σε αυτήν. Ζήτησε ακόμη να επιδικαστεί στους νομίμους εκπροσώπους κ των οικογενειών τους έξοδα διατροφής!
(Οι πληροφορίες αντλήθηκαν από την ομάδα face book των εργαζομένων του Αδέσμευτου).
Η γενική συνέλευση τους πραγματοποιείται στις 7 Ιανουαρίου στην ΕΣΗΕΑ και στη δίκη που έγινε οι δημοσιογράφοι ΔΕΝ εκπροσωπήθηκαν.
Θυμίζουμε ότι ο εκδότης τους χρωστάει μισθούς 5 μηνών και δεν εφαρμοζόταν η Συλλογική σύμβαση εργασίας από το 2008.
greektv-com.blogspot.gr/

Τέλος εποχής για την εφημερίδα «Αγγελιοφόρος»

Media
 agelioforosΤη διακοπή της ημερήσιας έκδοσης της εφημερίδας "Αγγελιοφόρος" στη Θεσσαλονίκη, με διατήρηση της Κυριακάτικης έκδοσης, ανακοίνωσε η ιδιοκτήτρια εταιρία.
Αύριο θα κυκλοφορήσει το τελευταίο φύλλο της ημερήσιας έκδοσης και η πρόθεση της ιδιοκτησίας είναι να μειώσει κατά 60 άτομα τον αριθμό των εργαζομένων, ώστε να μείνουν 76 από 136 που είναι σήμερα. Για τον σκοπό αυτό διατύπωσε πρόταση εθελουσίας εξόδου, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξουν τουλάχιστον 40 συμμετοχές.
Η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) κήρυξε 24ωρη απεργία για αύριο στον "Αγγελιοφόρο", καθώς η εργασιακή συνέλευση των δημοσιογράφων απέρριψε την πρόταση για εθελούσια, με τους όρους που θέτει η ιδιοκτησία, και ζητούν την καταβολή των δεδουλευμένων Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου σε όλους και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων που προκύπτουν από τις συμβάσεις τους οι οποίες λήγουν στις 31 Μαρτίου 2013.
Εικοσιτετράωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν αύριο και οι δημοσιογράφοι στην εφημερίδα "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης, με αίτημα την καταβολή του δεδουλευμένων για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου