Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΕΡΕΥΝΑ (ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ Ε.Σ.Δ)
ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ... ΤΗΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΠΡΟΒΕΒΛΗΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΚΑΡΤΟΥΡΑΣ!

 ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΕIΣΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΝΗMΕΡΩΣHΣ.. (e-mail: web.pressunion@g mail.com)
_____________________________________________________
Θέτουμε ...δήθεν σκόρπια μερικά θεματάκια , που μπορεί να σας προβληματίσουν, υπό τον όρο ότι δεν είστε βόδια κομματικών σκοπιμοτήτων... Αλλιώτικα μην διαβάζετε τα πιο κάτω!..
Ίδιον των βοδιών είναι να αναμυρικάζουν το σανό που τους δίνουν τα αφεντικά τους... (ΣΥΡΙΖΑ..ΚΚΕ, Ν.Δ κ.λ.π)
______________________________________________________

Η ελευθερολαλιά στο ελληνικό διαδικτυακό χώρο επιβλήθηκε (όχι από ανθρώπους του Τύπου) αλλά χάρις σε ορισμένους bloggers -που κουβαλώντας μια εύλογη αγανάκτηση για τη φαύλη έντυπη και ηλεκτρονική καταδυνάστευση, έκαναν το σάλτο -την επανάσταση για την ακρίβεια, και να ανοιχτούν έτσι ουσιώδεις εξελίξεις επικοινωνίας μέσα από το ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.

Και θαυματούργησαν όντως .
Αλλά όπως σε κάθε εξέγερση κι επανάσταση, σημειώθηκαν ... και φάλτσα.Εδώ στον τομέα της διαδικτιακής ενημέρωσης σημειώθηκε το ανήκουστο : Μερικοί από τους πρωτοπόρους της διαδικτυακής ελευθερολαλίας ξυφουλκούσαν με σλόγκαν από τους ιστοτόπους τους με συνθήματα όπως..."Πέθανε η δημοσιογραφία , είμαστε εμείς εδώ... ή είμαι bogger ..ΟΧΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΆΦΟΣ! και πολλά άλλα τέτοια παιδικώς φαιδρά. Τα οποία κι έχουμε στηλιτεύσει κατά την έκρηξη του φαινομένου από το 2004 έως το 2009, βία. ( Συμβαίνει και τώρα αυτή τη στιγμή κάποιοι, ελάχιστοι από τους ερασιτέχνες αυτούς ονειροπόλους.. να διατηρούν στους ιστοτόπους τους, τέτοια αλλόκοτα συνθήματα..

Ήταν σαν να έλεγαν... ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΕΊΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ...ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΟΥΜΑΝΤΟ... Αυτό το ίδιο επιχείρημα είχαμε χρησιμοποιήσει πριν από 10 περίπου χρόνια!..Για να τους πούμε σε πόσο λάθος δρόμο ήσαν.Και μάλλον γίναμε κατανοητοί, από τα υπάρχοντα στοιχεία αυτή τη στιγμή.
Μετά οι αφορισμένοι.. από τους αλεξιπτωτιστές(ενημερωτές) μπλογκερς, επαγγελματίες δημοσιογράφοι αρχισαν ένας-ένας να αφυπνίζονται και να εισβάλλουν στο διαδίκτυο.
Σημειώνουμε δε για την ιστορία: ΟΛΟΙ, πλήν δύο -τριών εξαιρέσεων δημσιογράφων φίλα διακειμένων για το νέο ιντερνετικό μέσο..., μεταξύ των οποίων κι εμείς,όπως κι ο Τέρενς Κουϊκ - η δημοσιογραφική οικογένεια, κοιμότανε, ήταν ευθέως εχθρική ( και συνεχίζουν κάποιοι ανεγκέφαλοι ακόμη)  κατά των bloggers ..που ...τόλμησαν να μπουν στα.. δήθεν  χωράφια τους και να ...παριστάνουν τους ενημερωτές...
Η εισβολή υπήρξε καταιγιστική .με προεξάρχοντες τις εξής σκαρτούρες..παλιατζούρες  δημοσιογραφικά πάντα! Κατέστησαν "αναγνωρίσιμοι, όχι βέβαια κάποια σημαντική δουλειά τους, αλλά λόγω τηλοψίας και μόνον!

ΟΙ ΑΣΤΕΡΕΣ ΤΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ!
ΖΗΤΩ ΟΙ BLOGGERS ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ..ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ...όχι μόνον είχαν βαθύ ύπνον... αλλά ήσαν και ευθέως εχθρικοί προς το διαδίκτυο!
Αλλά όμως χάρις στα τηλεοπτικά παραθυράκια τους κατέκλεισαν το Ιντερνετ και κυριαρχούν... προς γενική θλίψη των πρωτοπόρων bloggers... που μείνανε στην ουρά...
ΚΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ..ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ!

**ΖΟΥΓΚΛΑ(Mάκης Τριανταφιλλόπουλος-ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ)
**ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ (Θέμος Αναστασιάδης-ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ) -Αυτοί οι δυο πρώτοι, είναι οι πανηγυρτζήδες στον Τύπο, κοινοί διασκεδαστές, που παρεπιπτόντως ποιούν, υποδύονται  και τον δημοσιογράφο..ως εφαλτήριο  στην προσωπική  τους ανάδειξη...Τυχαία μπήκαν στην ...δημοσιογραφία, και χωρίς το παραμικρό όραμα γι αυτήν!
**NEWSIT ( Nίκος Ευαγγελάτος-ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ..'ιδια γεύση.Θεατρίνος ειδήσεων... Ονειρεύονταν να γίνει χημικός ή τσαγκάρης και πάντως ποτέ δημοσιογράφος! ΄Ετσι;)
**Το κουτί της Πανδώρας ( Βαξεβάνης-ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ, και καλός ρεπόρτερ ...αλλά...)
**Σεμίνα Διγενή ( άνευ μάλλον ιδεολογημάτων)
**Σοφία Βούλτεψη.-αριστεροδεξιοφερνη-λόγω Γιάννη πατρός της,  (ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ)
** Μακελειό ( Στέφανος Χίος)..ΜΑΛΛΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟΥ "ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ" ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ-Παρλαπίπας βασικά!
**Χαρδαβέλας ( NEWSBOMB)-ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟΣ... Εν τάξει ..γέρος, βασικά τίποτας!

Υπάρχουν κι άλλοι που αυτή τη στιγμή πρωταγωνιστούν σε θέαση από το διαδίκτυο... με συνταγές του παρελθόνος, μιας δημοσιογραφίας που ψόφισε ανεπιστρεπτί... Και εδώ είναι το θέμα: Πως είναι δυνατόν αυτοί που ΟΥΔΕΝ θετικό προσέφεραν, καταφέρουν και σήμερα να κρατάνε τα σκήπτρα επισκεψιμότητας με τις ιστοσελίδες τους; Υπαλληλίσκοι, μεταφορείς συμβάντων, απολύτως υποτακτικοί, ήσαν μια ολάκερη ζωή (και μη τολμήσουν να μιλήσουν για ελευθερία λόγου που τάχα απολάμβαναν .. γιατί θα τους πούμε απλά, πως ήσαν καφετζήδες της συμφοράς... Ό,τι καφέ ήθελε το αφεντικό τους-εργοδότης τον ..παρασκεύαζαν! Βαρύ γλυκό, μέτριο κ.λ.π.  ΄Ετσι;

Η ΒΡΩΜΑ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΑΚΗ-ΨΥΧΑΡΗ!
Σε ποιο τσαρδάκι άνθισαν οι περισσότεροι; Στο φαύλο ΔΟΛ.. Στο Λαμπράκη και του φαλεπίφαυλου... Σταυράκη Ψυχάρη! (Είδατε πως ο γιόκας του έγινε... εν μια νυκτί και... βουλευτής;..0 Έτσι για να καταλαβαίνουμε τα φαυλεπίφαυλα, που του απονέμουμε ... του καθικίου αυτού της δημόσιας ζωής μας...ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΚΟΣ κι αυτός!

Τυχαία λέτε ότι είναι όλα αυτά;  
Το έχουμε ξανατονίσει... Η Ελλάς τελεί υπό ΑΡΙΣΤΕΡΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ..(χάρις -κυρίως σε λαμόγια δημοσιογραφίσκους!  Σαν κι αυτούς που αναφέρουμε εδώ!

Υπάρχουν πολλές ερμηνείες... που αφορούν την...ευρύτερη νοημοσύνη του ελληνικού λαού! Πώς διάολο αυτός ο ευφυής λαός..συνεχίζει να ψηφίζει σταθερά τους ίδιους  πολιτικούς  επί 60 χρόνια;
Πως διάολο...επιμένει στην παλιατζούρα της δημοσιογραφίας αυτής, και τους ψηφίζει διττά και στη βουλή και στο διαδίκτυο;...Η εξέγερση των bloggers για ελευθερολαλιά αυτούς είχε κατά νουν, όταν σήκωσαν τη δική τους ΘΑΥΜΑΣΤΗ ελευθερόστομη παντιέρα.

Να μην ξεχνάμε πως ούτε τη Λιάνα Κανέλη, ούτε τη Φωτεινή Πιπιλή, ούτε τον Γιώργο Λιάνης κ.α (που ναι μεν δεν διατηρούν προσωπικές ιστοσελίδες αλλά σίγουρα παίζουν στο FACEBOOK...και πλαγιοσκοπικά..περνάνε στο πόπολο τις φαιδρές  ιδεοληψίες τους..
ΚΑΘΕΤΩΣ ΑΝΤΙΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ και ΕΥΘΕΩΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!..τους, αν πίστεψαν ποτέ τους στις ανάγκες του άσκεπτου, πόπολλου, λαού τους! Αν... Δεν το έκαναν... Βολευόντουσαν στην πρόσκαιρη τηλεθέασή τους... κι από κεί και ΠΕΡΑ ...ΛΑΕ ΠΝΙΞΟΥ! 
Η δημοσιογραφία δεν είναι παίξε γέλασε! ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ... Ρε ..το καταλαβαίνετε;
Μπά, αφού καιροσκοπείτε μια ολάκερη ζωή! 

**Συμπτωματικά το ιδεόγραμμα των δημιουργών της άνω λίστας... είναι, ω, του θαύματος... αριστερίζοντες...στην πλειοψηφία τους,  την ώρα που στην παγκόσμια δημοσιογραφία είναι δεκτόν πως ο δημοσιογράφος ανήκει μόνον στον λαό του και όχι σε κόμματα και παιδικά -κομματικά ιδεογραφήματα!

 Και το σοβαρότερο: Πώς δα στην Ελλάδα μας προέκυψαν τόσο πολλοί δημοσιογράφοι ..αριστεροί και στη Βουλή;
Υπάρχει ή όχι μια συνωμοσία αριστερών... ως προς την επιβολή των ιδεογραφημάτων τους... σε βάρος του ελληνικού λαού και των ελεύθερων επιλογών του; Κάνουν αυτά τα δήθεν δημοσιογραφάκια , σταθερή πλήση εγκεφάλου του απλού λαού; Ναί ή όχι;.. Είναι ή όχι πρακτορίσκοι;

Επισημαίνεται δε και το εξής μοναδικό φαινόμενο στην ιστορία αυτού του τόπου... Πως δηλαδή για πρώτη φορά υπάρχουν στη βουλή των Ελλήνων τόσο πολλοί δημοσιογράφοι-βουλευτές, (όσο σε καμιά άλλη χρονική περίοδο από εποχής 1821).Ενώ πρώτα και σήμερα-την πλειοψηφία την κατείχαν εντός Βουλής, δικηγόροι και γιατροί...Σήμερα ..μπαίνουν και θεατρίνοι-καραγκιοζοπαίκτες, και εν τινι μέτρω ..κλωνίζουν τον αριθμό, δικηγόρων ,- εξ αιτίας των έγινε μπάχαλο όλη η Νομοθεσία-γιατρών, -εξ αιτίας τους αναπτύχθηκε το φακελάκι και όλες οι αθλιότητες στην Υγεία του λαού-και πολιτικών  μηχανικών..φαύλων εν γένει... Ας όψεται η τερατογέννηση της Λαμογιάς στις Πολεοδομίας!. ... 


Υπάρχουν κι άλλοι που παριστάνουν τον δημοσιογράφο:. Το παρελθόν αυτών, ήταν μια σκαρτούρα... Και σκαρτούρα είναι αυτό που παράγουν στο διαδίκτυο σήμερα. Αλλά πως εξηγείται το φαινόμενο να απολαμβάνουν επισκεψιμότητας σοβαρής αριθμητικά;

Ας απαντήσουν , όσοι μπορούν, αυτά τα φρούτα -κυριολεκτικά - για ποιο λόγο απολαμβάνουν αναγνωσιμότητας, χωρίς να προσφέρουν τίποτε περισσότερο από το πιο ...ασήμαντο μπλογκ... Ποιούν όμως τον δημοσιογράφο....Της πλάκας βέβαια..αλλά λέμε!

--Τι έργο προσφέρουν , ποια τα scoop τους στην ενημέρωση;
Κι όμως οι λαπάδες αυτοί, κυριαρχούν στην διαδικτυακή ενημέρωση!

Κι οι μπλογκερς που ξεκίνησαν τη θεαματική προσπάθεια-εξέγερση, σήμερα τρώνε στη μάπα τους ίδιους φαφλατάδες και κενούς δημοσιογραφικά , αλλά και ως ανθρωποειδή σχήματα!
..που τους ώθησαν στην εξέγερση... 

Προφανώς θα χρειαστεί μια νέα εξέγερση στο διαδίκτυο με τους καραγκιόζηδες μας στο διαδίκτυο να συνεχίζουν την κοροϊδία τους!!
Πολλοί, μπλογκερς έχουν εξαφανιστεί, ενώ άλλοι παίζουν ρόλο κομπάρσου σήμερα..έτσι για την τιμή των όπλων!!..
Για να μην πούμε, αυτές οι φούσκες της ενημέρωσης που αναφέρουμε πιο πάνω... συνεχίζουν ...να σνομπάρουν τους μπλογκερς! Είναι ίδιο των ανθρώπωντου Τύπου, που δεν μπορούν να πατήσουν στα πόδια τους... να το παίζουν μπλαζέ και σπουδαιοφανείς, απαξιώνοντας ..τους άξιους .. .

Κάνουμε λάθος; Οι δικές μας θέσεις μάλλον φαίνονται και διαφαίνονται..΄Οποιος έχει άποψη ..εδώ είμαστε... Δεν μπορεί να αφήσουμε το διαδίκτυο... βορά κοινών....καραγκιοζοπαικτών!
Επειδή το θέμα είναι πολύπλανγκτο... θα συνεχίσουμε...επί παντός επιστητού ΕΝ ΤΎΠΩ!
Μπορείτε..να μας στείλετε και τιες δικές σας σκέψεις... Θα περιμένουμε...
Ε.Δ.Δ.- Ε.Δ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου