Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

ΤΑ ΦΕΤΕΙΝΑ ΠΟΥΛΙΤΖΕΡ...


Τέσσερα βραβεία Πούλιτζερ στους New 
York Times
Τα βραβεία Πούλιτζερ είναι ένα σημαντικός θεσμός στη δημοσιογραφίας παγκοσμίως!
Στα φετινά βραβεία ...σάρωσαν οι συντακτες της NEW YORK TIMES... έτσι για να επιβεβαιωθεί το διεθνές κύρος που απολαμβάνει η αμερικάνικη αυτή εφημερίδα...
ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΟΥ ΑΠΈΣΠΑΣΕ ΑΦΟΡΟΥΝ: 
Στις κατηγορίες Δημοσιογραφικής Έρευνας, Επεξηγηματικού Ρεπορτάζ, Διεθνούς Ρεπορτάζ και Αρθρογραφίας
 ΠΗΓΗ: Ελληνική Υπηρεσία της «Φωνής της Αμερικής»

Ανακοινώθηκαν τα βραβεία Πούλιτζερ
Ανακοινώθηκαν τα βραβεία Πούλιτζερ
Η εφημερίδα New York Times αναδείχθηκε κυρίαρχος των φετινών Πούλιτζερ, καθώς βραβεύτηκε σε τέσσερις κατηγορίες: Δημοσιογραφικής Έρευνας, Επεξηγηματικού Ρεπορτάζ, Διεθνούς Ρεπορτάζ και Αρθρογραφίας.

 Το βραβείο Διεθνούς Ρεπορτάζ κέρδισε ο Ντέιβιντ Μπαρμπόζα των New York Times για την έρευνά του σχετικά με τη διαφθορά στα υψηλότερα κλιμάκια της κινεζικής κυβέρνησης.

 Στον τομέα της Δημοσιογραφικής Έρευνας βραβεύτηκαν- επίσης-  οι New York Times για το σκάνδαλο δωροδοκίας της Wal-Mart,  αλλά και για τις πρακτικές της εταιρείας Apple.

 Το βραβείο Έκτακτης Είδησης δόθηκε στην εφημερίδα Denver Post για την κάλυψη της περσινής επίθεσης σε κινηματογράφο στην πόλη Ορόρα του Κολοράντο.

 Στην κατηγορία «τέχνη», με Βραβείο Πούλιτζερ Πεζογραφίας βραβεύτηκε το μυθιστόρημα «Orphan Master’s Son» για τη ζωή στην Βόρεια Κορέα.

 
Το βραβείο Θεατρικού Έργου δόθηκε στο «Disgraced» του Αγιάντ Αχτάρ, ενώ το βραβείο ιστορίας δόθηκε στον Fredrik Logevall για το “Embers of War: The Fall of an Empire and the Making of America’s Vietnam.” (Κάρβουνα Πολέμου: Η πτώση μίας αυτοκρατορίας και η κατασκευή του αμερικανικού Βιετνάμ).

©Typologos.com 2013. Τα  πνευματικά δικαιώματα του ρεπορτάζ κατέχει η Ελληνική Υπηρεσία της «Φωνής της Αμερικής», VOANews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου