Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Καλά...γενικά η ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ δεν είναι πουστερλέ χώρα σαν κι άλλες της Ευρώπης! Πάντα είχε μια καθαρή στάση φιλίας έναντι της Ελλάδας..Έτσι απλά για να θυμόμαστε!


Η Αυστραλία ψηφίζει Αθήνα..ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΕΔΩ!


AcropoliΕπίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποίησε ο αυστραλός αρθρογράφος των δυο κορυφαίων αυστραλιανών εφημερίδων «The Age» και «Sydney Morning Herald», Daniel Scott, ο οποίος υπογράμμισε ότι η πόλη, παρά την οικονομική κρίση παραμένει ελκυστική.
Ο δημοσιογράφος κάνει περιήγηση στον Παρθενώνα, στο Μουσείο της Ακρόπολης, στην Πλάκα και στο Σύνταγμα για την αλλαγή της Προεδρικής φρουράς, αναλογιζόμενος το «μεγαλείο της αρχαίας Αθήνας και των σπουδαίων αρχιτεκτονικών μνημείων».
Εντυπωσιασμένος, όμως, αναφέρεται και στο «ταχύτατο, υπερσύγχρονο σύστημα υπόγειου σιδηρόδρομου», ενώ μετά από μία σύντομη αναδρομή στη μεταπολεμική ελληνική ιστορία, σχολιάζει ότι η Αθήνα, ως σύγχρονος τουριστικός προορισμός, είναι «ιδιαίτερα ελκυστική, κυρίως για τους Αυστραλούς, χάρη στις χαμηλές τιμές των εισιτηρίων των μέσων μαζικής μεταφοράς και των εστιατορίων, σε αντιδιαστολή με τις αντίστοιχες στην Αυστραλία».
Εντούτοις, αναφέρει ότι παρατηρείται «σημαντική μείωση της τουριστικής κίνησης κυρίως από τη Γερμανία, εξαιτίας, ενδεχομένως, της οικονομικής κρίσης και της επιβολής μέτρων λιτότητας, μέτρα για τα οποία η πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών θεωρεί υπεύθυνη την πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης».
Επιπλέον, επισκέπτεται το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το Μουσείο Μπενάκη, για να καταλήξει στο λόφο του Λυκαβυττού με τις «θετικότερες εντυπώσεις και την αισιοδοξία ότι η χώρα θα βγει νικήτρια από τη μάχη με την οικονομική κρίση».
Τέλος, το αφιέρωμα πλαισιώνεται από φωτογραφικά στιγμιότυπα από τον Παρθενώνα, το Μοναστηράκι, το Μουσείο της Ακρόπολης και τις Καρυάτιδες και παράλληλα, σημειώνεται ότι «πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού» και με την παροχή των αντίστοιχων επαγγελματικών διευκολύνσεων από το Γραφείο Τύπου του Ελληνικού Προξενείου.ΠΗΓΗ : http://www.spirospero.gr/i

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου