Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

ΠΟΙΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ;- ΑΤΕΛΕΥΤΗΤΕΣ ΟΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΓΓΑΙΟΥ!


Αυτό πρέπει να διαβαστεί α) από κάθε ενημερωτή blogger β) από όλους τους μικροεξουσιαστές …AΡΧΟΝΤΑΝΘΡΩΠΟΥΣ... Δήμων και Κοινοτήτων!






ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
Αρθ.Πρωτ. 1037. / 13-2-2014


ΝΕΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ, ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΟΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ- ΦΙΜΩΣΗΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ AKΡΙΤΙΚΟ ΔΗΜΟ ΠΑΓΓΑΙΟΥ!

Χθες η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ με επίσημη ανακοίνωσή της ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΔΡΑΜΑ ΤΩΝ BLOGGERS στην ελληνική επαρχία από τους κατά φαντασία μικροεξουσιαστές μας …ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ( που μόνο φυσικά άρχοντες δεν είναι ) Ιδού:

“Απαγόρεψαν σε συντάκτη –μέλος της ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ…να βιντεοσκοπήσει δημόσια συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Παγγαίου !

Μας είναι εξαιρετικά γνωστές οι συμπεριφορές τοπικών …αρχόντων που λόγω αγνοίας κυρίως και ιδιοτύπου σκοπιμότητας προβαίνουν σε ενέργειες που προσβάλλουν και το λειτούργημά τους και τη νοημοσύνη παντός καταντώντας να μεταβάλλονται σε κοινούς ΔΙΩΚΤΕΣ του Τύπου και της ελευθεροτυπίας .Επειδή έτσι τους κάπνισε!


ΟΧΙ … οι “άρχοντες του Δήμου Παγγαίου, δεν είναι ανεγκέφαλοι. … Στρέφονται άσκεπτα κατά δημοσιογράφων σταθερά… και τους κάνουν παιχνίδια ως προς την ενάσκηση των ενημερωτικών καθηκόντων τους, χωρίς λόγο. Επειδή έτσι τους κάπνισε!

Κάποιος ,μάλλον ο δήμαρχος, έχει προσωπικά με τον ..αποκλειόμενο, συνεχώς τον κ. Στοφά..και θεωρεί ο αμαθής ..ότι μπορεί να συμπεριφέρεται προς νόμιμο εκπρόσωπο του Τύπου με αυταρχικές, σατραπίστικες αποφάσεις… αποκλεισμού του σε βιντεοσκόπηση… σε δημόσια εκδήλωση!

***Τον απέκλεισαν …σχεδόν κλοτσηδόν με το χαζό επιχείρημα πως δεν είναι μέλος της ΕΣΗΕ-ΜΘ.. Δηλαδή της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων εφημερίδων ..Μακεδονίας –Θράκης…
Δηλαδή τι πράμα είναι αυτή η ΕΣΗΕ-ΜΘ… ; Ιερατείο που χρήζει, νομιμοποιεί… δημοσιογράφους; Από ποιό Νόμο προκύπτει ότι ο ασκών αποδεδειγμένα δημοσιογραφικό έργο πρέπει να περάσει υποχρεωτικά από τον μπάγκο κάποιου σωματείου;
Με λίγη απλή ανάγνωση του τίτλου του δημοσιογραφικού Σωματείου αυτού θα καταλάβαιναν ότι πρόκειται περί σωματείου Εργαζόμένων σε ημερήσιες εφημερίδες.. .Τι χρείαν έχουν οι εργαζόμενοι στη διαδικτυακή ενημέρωση ή σε άλλα ΜΜΕ να ανήκουν σε τέτοιο σύλλογο που αφορά αυστηρά τους εργαζόμενους στις ημερήσιες εφημερίδες ; Το αυτό ισχύει και για τη λεγόμενη ΕΣΗΕΑ- Το λέει: Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών! ΔΗΛΑΔΉ ΜΈΛΗ ΤΗΣ ΕΊΝΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΑΘΗΝΩΝ…(που πεθαίνουν βέβαια η μία πίσω από την άλλη…) Και οι λοιποί, η συντριπτική πλειοψηφία των δημοσιογράφων, δεν θεωρούνται δημοσιογράφοι; Χαζά πράματα!

Η αντίληψη αυτή πρωτοεμφανίστηκε στην περίοδο του 1930 -λίαν καλώς για την εποχή εκείνη, αφού το κυρίαρχο μέσο ενημέρωσης ήταν οι ημερήσιες εφημερίδες αλλά που φθάνει ίσαμε με τις μέρες μας. ..Σήμερα όμως με τις επελθούσες καταιγιστικές εξελίξεις στα μέσα επικοινωνίας, είναι τουλάχιστον ανόητον να εκλαμβάνεται ως τάχα μου … ορίτζηναλ δημοσιογράφος, ο συντάκτης μόνον των ημερησίων …εφημερίδων!

Η Ε.Σ.Δ αυτήν την υποβόσκουσα φαυλότητα… σύντομα …θα την αναδείξει… ενημερώντας σχετικώς και κυρίως τις δημόσιες Υπηρεσίες για το πως έχει η όλη κατάσταση…για το ποιός είναι δημοσιογράφος και ποιός οχι! Ωστε να κοπεί πια ο βήχας των εφημεριδάδων του Τύπου, πως δα αυτοί είναι μόνον δημοσιογράφοι!

Φαίνεται ότι οι δημοτικοί Άρχοντες του Δήμου Παγγαίου δεν έχουν πληροφορηθεί ότι στα τελευταία 5 χρόνια πρωταγωνιστής στην ενημέρωση του ελληνικού λαού, δεν είναι πια ο έντυπος Τύπος, –δυστυχώς- αλλά ο διαδικτυακός ηλεκτρονικός, ( ευτυχώς) …τα λεγόμενα ενημερωτικά blogs,δηλαδή.
Η νέα εξέλιξη στα του Τύπου παγκοσμίως , καλύπτεται συλλογικά από την ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ, μέλος της οποίας είναι και η ιστοσελίδα paggaionet , του κ. Σοφτά και σύμφωνα με τα στοιχεία μας πρόκειται για σοβαρή κι αξιοπρεπέστατη ενημερωτική ιστοσελίδα, απόλυτα συμβατή με τις αρχές, αξίες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και τον κανονισμό της Ε.Σ.Δ…
Δηλαδή με άλλα λόγια σύμφωνα με τη διασκεδαστική νοοτροπία μελών του Δ.Σ. του Δήμου Παγγαίου, αν ο εν λόγω συντάκτης ήταν μέλος της ΕΣΗΕ-ΜΘ… θα του επιτρέπονταν να ασκήσει τη δημοσιογραφική του αποστολή..; Αμ εδώ υπάρχει νέα νομική αταξία του Δήμου Παγγαίου! Δεν έχει δικαίωμα να κάνει διακρίσεις μεταξύ αρεστών ή μη αρεστών εκπροσώπων του Τύπου…που επιθυμούν να παρακολουθήσουν δημόσιες συνεδριάσεις- εκδηλώσεις του Δήμου!

ΕΧΕΤΕ ΥΠ ΟΨΗ ΣΑΣ:

1-Θα πρέπει να γίνει κατανοητό επίσης από τους αδαείς, ότι οι δημοσιογραφικές- ενημερωτικές ιστοσελίδες είναι εφημερίδες ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ..που τυπώνονται-, δημοσιοποιούνται, εκφράζονται με άλλη τεχνική μέθοδο..και συνεπώς αποτελεί τουλάχιστον αφροσύνη, να θέλει κανείς να τις αγνοεί ή το χειρότερο κι αναιδέστερο να επιδιώκει με χώριατικης νοοτροπίας καμώματα να παρεμποδίσει το έργο των εκπροσώπων τους….ζητώντας μάλιστα, πέραν των αναγνωριστικών Δελτίων δημοσιογραφικής ιδιότητας, και χαρτί …από τον παπά της Ενορίας τους!
Τέτοια παρακρουστικά …εν Δήμω Παγγαίου σήμερα!

2-Σημειώστε, δε ότι η πλειοψηφία των εργαζομένων δημοσιογράφων στον έντυπο Τύπο (ημερήσιες εφημερίδες, περιοδικά ή ραδιόφωνα), δεν ανήκουν στα δημοσιογραφικά σωματεία ( ΕΣΗΕΑ,ΕΣΗΕ Μ-Θ, ,Δυτικής Ελλάδας κ.λ.π).. Κι όμως οι συντάκτες αυτοί παράγουν καθημερινά πολύτιμο ενημερωτικό έργο…Και κανείς δεν διανοείται να συμπεριφερθεί απρεπώς έναντί τους με τις ακατονόητες –ανόητες όπως εν προκειμένω οι αιτιάσεις της δημοτικής Αρχής Παγγαίου!
3- Θα πρέπει δε να μην αγνοείται επίσης ότι πολλοί έγκριτοι, διαπρεπείς δημοσιογράφοι δεν επιθυμούν να ανήκουν σε Ενώσεις κι επαγγελματικά σωματεία,Αναφαίρετο δικαίωμά τους… Τι θα γίνει , αν κάποιος εξ αυτών, θελήσει να παρακολουθήσει τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. , να φωτογραφίσει η βιντεοσκοπήσει… τα χαζά και σοβαρά που λέγονται μέσα στην αίθουσα;…
Θα τον διώξουν, όπως βλακωδώς συμπεριφέρθηκαν στον έγκριτο διαχειριστή ενημερωτικής σελίδας μέλους της ΕΣΔ; του Νομού Καβάλας κ. Στοφά;!
4- Και κάτι άλλο, που επίσης αγνοείται!
α) Τα δημόσιως εκδηλούμενα γεγονότα είναι ελεύθερα προς δημοσιογραφική διαχείριση.
β) Είναι όμως στη δικαιοδοσία του όποιου οικοδεσπότη να επιλέγει τους ακροατές του… Μπορεί να αποκλείσει τη φωτογράφιση ή βιντεοσκόπηση της εκδήλωσης κ.λ.π.
Στα του Τύπου όμως είναι πολύ παρακινδυνευμένο να γίνονται επιλογές…και δη διακρίσεις. Οι σώφρονες αποφεύγουν τέτοιες σχοινοβασίες,Και διότι τέτοιου είδους απαγορεύσεις παραπέμπουν σε απολυταρχικά και φασιστικά καθεστώτα.
γ) Έχει όμως, ο οικοδεσπότης, το δικαίωμα να αποκλείσει φωτογραφίσεις, βιντεοσκοπήσεις, εφόσον έχει συμφωνία αποκλειστική με ειδικό γραφείο που θα νέμεται το εικονογραφικό σκέλος της εκδήλωσης…
Αυτό είναι άλλο στόρυ ..που επίσης σηκώνει πολλή κουβέντα…που δεν μπορεί φυσικά να “παρακολουθήσει” ο Δήμος Παγγαίου!
Εν κατακλείδι, η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ εκφράζει την βαθυτάτη θλίψη της για τα παρακρουστικά του Δήμου Παγγαίου,, που προς το παρόν τα αποδίδουμε σε έλλειψη σχετικών γνώσεων για τα διεθνώς κρατούντα ειωθότα στον Τύπο, ή και το μάλλον βέβαιο σε διαπροσωπική αντιδικία ή αντιπάθεια του δημάρχου προς τον συγκεκριμένο συντάκτη και μέλος της ΕΣΔ. Χρειάζεται οι δημόσιοι άνδρες να μπορούν να διαχωρίζουν τους ρόλους τους με εκείνους που επίσης δρουν δημοσίως ( δημοσιογραφία) και κυρίως να μην το παίζουν δεσποτικοί και σατραπίσκοι,και κυρίως φημωτικοί των ελευθεριών του Τύπου! Τέτοιου είδους “μαγκιές” καλόν είναι να εκλείψουν!
Η Ε.Σ.Δ. γνωρίζει άριστα πως ανάλογο κλίμα με αυτό στο Δήμο Παγγαίου, ισχύει σε πολλά άλλα διαμερίσματα της χώρας, προϊόν μιας αυταρχικής- εξουσιαστικής αντίληψης, ίδιον εκείνων με ελλιπή τουλάχιστον παιδεία.
Τα φαινόμενα αυταρχισμού, ετσιθελισμού κ.λ.π. είναι ουκ ολίγα, ατυχώς! Οι δε συγκρούσεις Δημοτικών αρχόντων με τον τοπικό Τύπο κι εσχάτως με τα ενημερωτικά sites… είναι σχεδόν καθημερινό μενού ..λίαν κακώς…κάκιστα!
Θα πρέπει ακόμη να θυμίσουμε ότι η δημοσιογραφία με όποιο τρόπο εκφράζεται…τεχνικά, με χειρόγραφα σημειώματα ( Ρήγας Φεραίος) ή με όποιον άλλο τρόπο…είναι αυτή η οποία έφερε στους λαούς τη λευτεριά τους… ΟΥΔΕΙΣ ΑΛΛΟΣ! Η δε σημερινή δημοσιογραφία του διαδικτύου… συνεχίζει ΜΕ φλογισμένους bloggers THN ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ παράδοση, έστω κι αν αντιμετωπίζει στο διάβα της περιπτώσεις ανεκδιήγητες, ως αυτή του Δήμαρχείου Παγγαίου!

*** Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ, έχουσα γνώση βαθειά των ασυναρτησιών που επισυνέβησαν –για δεύτερη φορά- από τους ίδιους δράστες, θα παρακολουθεί στενά το Δήμο Παγγαίου ..ευχόμενη να αναθεωρήσει τάχιστα τις διαπραχθείσες επιπολαιότητές. Επί του παρόντος επισημαίνουμε γεγονότα και δεν προβαίνουμε σε επίσημες καταγγελίες. Η καταγγελία δεν αποτελεί πολιτική της! ΄Εχει η ΕΣΔ άλλους τρόπους να αντιμετωπίσει τα τεθλασμένα και δη σε βάρος μελών της …

ΑΠ.ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ (Πρόεδρος της ΕΣΔ) **
ΚΩΝ.ΤΖΑΝΝΑΚΗΣ( Γεν.Γραμματέας ) 












** Και επειδή έχει πέσει κάποια παραφιλολογία …εκεί στον ακριτικό Δήμο Παγγαίου και για να μην αυθαδιάζουν οι …άρχοντες ας ρίξουν μια ματιά για τον σημερινό πρόεδρο της ΕΣΔ ..για το ποιός είναι ο Απ.Βραχιολίδης δείτε το:

στο www.pressliberty.wordpres.com 
.. ;Eτσι για καταλάβαιτε ποιοι ειναι δημοσιογράφοι και ποια τα μέλη της ΕΣΗΕΑ ...κ.λπ. .. που περιφρονουν ... σπουδαία ονόματα όπως: ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΤΡΑΓΚΑΣ, ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ, ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥκαι πολλοί άλλοι... ΄Ετσι Ρε ...για να ξέρετε ποιοί είναι δημοσιογράφοι σε τούτο τον τόπο της φαιδράς Πορτοκαλέας!


TO ΣΧΕΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΠΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ

Γαι να έχετε πληρέστερη εικόνα από ανέκδοτα που συνέβησαν στο Δήμο Παγγαίου σας δίνουμε το κατατοπιστικό ρεπορτάζ, όπως το καταχώρησε το KAVALAPRESS.. Tα λέει όλα:

ΔΣ Παγγαίου: Απαγόρεψαν την βιντεοσκόπηση συνεδρίασης σε εκπρόσωπο ΜΜΕ!



Την ώρα που στον δήμο Νέστου έχουν καθιερώσει εδώ και αρκετό καιρό τις ζωντανές μεταδόσεις των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου μέσω του Internet,
την ώρα που στον δήμο Καβάλας άπαντες χαιρέτισαν την πρώτη ζωντανή μετάδοση συνεδρίασης μέσω Internet, την περασμένη Δευτέρα (με μερικούς, μάλιστα, να προτείνουν και λύσεις για την επίλυση τεχνικών προβλημάτων),
στον δήμο Παγγαίου γίναμε μάρτυρες ενός περιστατικού το οποίο σαφώς και δεν αρμόζει στα ήθη μιας χώρας που γέννησε την δημοκρατία…
Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου, που έλαβε χώρα την Τρίτη, αποφασίστηκε (μετά από ψηφοφορία!) να απαγορευτεί στον διαχειριστή της ενημερωτικής ιστοσελίδας paggaionet.gr Φραγκίσκο Σοφτά να βιντεοσκοπεί τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου! Ο ίδιος, μιλώντας στο KavalaPress (αλλά και στον ραδιοφωνικό σταθμό STUDIO 7), σχολίασε ότι «ο λόγος για τον οποίο επεβλήθη η απαγόρευση αυτή ήταν το γεγονός ότι δεν τους αρέσει η κριτική που ασκώ στην διοίκηση του δήμου μέσα από την ιστοσελίδα!
Πλέον για το θέμα αυτό θα επιληφθεί η Ένωση Συντακτών Διαδικτύου (της οποίας είμαι μέλος, όντας κάτοχος δημοσιογραφικής ταυτότητας), η οποία και θα προβεί στις ανάλογες κινήσεις διαμαρτυρίας.»
Είναι χαρακτηριστικό ότι η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία, με αρκετούς δημοτικούς συμβούλους από την αντιπολίτευση (όπως ανέφερε ο κ. Σοφτάς) να απουσιάζουν, και με ορισμένους συμβούλους της συμπολίτευσης (όπως ο Σταμάτης Ματσάγγος και η Σοφία Πακαταρίδου) να διαφωνούν με την συγκεκριμένη απόφαση. Η συζήτηση για το θέμα αυτό, μάλιστα, διήρκεσε πάνω από μιάμιση ώρα!
Το KavalaPress επικοινώνησε με τον πρώην πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Παγγαίου Γρηγόρη Τιμοσίδη, ο οποίος ωστόσο δεν θέλησε να σχολιάσει περαιτέρω την απόφαση αυτή, αρκούμενος μονάχα στο ότι «ο κ. Σοφτάς δεν είναι εγγεγραμμένος στην ΕΣΗΕ-ΜΘ, συνεπώς δεν μπορεί να καταγράφει τις συνεδριάσεις» (Σχόλιο γράφοντος: Αν καθίσουμε και μετρήσουμε πόσοι από αυτούς που ασχολούνται με την δημοσιογραφία σε ολόκληρο τον νομό Καβάλας δεν ανήκουν στην ΕΣΗΕ-ΜΘ θα χάσουμε το μέτρημα…).
Επίσης, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό STUDIO 7, ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Ηλιάδης τόνισε ότι «εμείς κάναμε μια έρευνα για το πτυχίο του κ. Σοφτά και διαπιστώσαμε ότι δεν έχει άδεια να βιντεοσκοπεί και να καταγράφει τις συνεδριάσεις, όπως κάνουν οι εκπρόσωποι των εφημερίδων -εκ των οποίων δεν έχουμε διώξει κανέναν. Δεν μπορεί ο κάθε πολίτης να έρχεται μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και να βιντεοσκοπεί τμήματα των συνεδριάσεων. Για αυτό το πράγμα έχει αποφανθεί η νομική υπηρεσία του δήμου.»
Σχόλιο γράφοντος: Σύμφωνα με έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας την Τετάρτη, η Ελλάδα βρίσκεται στην 99η θέση παγκοσμίως (!) όσον αφορά την ελευθερία του τύπου. Μόνο αυτό το σχόλιο θεωρούμε πως φτάνει…
Πηγή: KavalaPress.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου