Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

ΠΑΕΙ ...ΞΕΣΑΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΤΙΘΕΜΕΝΟΙ ΚΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ...


Μαφιόζικη επίθεση κατά δημοσιογράφου -Του προκάλεσαν κατάγματα στο πρόσωπο

Μαφιόζικη επίθεση κατά δημοσιογράφου -Του προκάλεσαν κατάγματα στο πρόσωπο

Τελικά είναι επικίνδυνο επάγγελμα η δημοσιογραφία!


Επίθεση από δύο άγνωστους δέχθηκε ο αθλητικογράφος των «Νέων», Σωτήρης Βετάκης. Μάλιστα, την ώρα που εκείνη ήταν μαζί του ο γιος του.
Ο δημοσιογράφος, που είναι επιφορτισμένος με το ρεπορτάζ της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού, βρισκόταν στο αυτοκίνητο με το παιδί του, όταν δύο μοτοσικλετιστές τον σταμάτησαν προφασιζόμενοι ότι ήθελαν να τον ρωτήσουν κάτι.
Οταν ο κ. Βετάκης κατέβασε το τζάμι του οχήματος, εκείνοι άρχισαν να τον χτυπούν στο πρόσωπο, προκαλώντας του κατάγματα, όπως αναφέρουν τα «Νέα». Ο δημοσιογράφος διεκομίσθη αρχικά στο Ασκληπιείο Βούλας και έπειτα στο Γεννηματάς.


Πηγή: Μαφιόζικη επίθεση κατά δημοσιογράφου -Του προκάλεσαν κατάγματα στο πρόσωπο | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr/node/149014#ixzz2xMkSwBTR


ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ 
\
ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

Στόχοι κυβερνοεπιθέσεων γίνονται όλο και πιό συχνά δημοσιογράφοι και ΜΜΕ. Σύμφωνα με μηχανικούς δικτύων που εργάζονται στην Google, oι 21 από τους 25 μεγαλύτερους δημοσιογραφικούς οργανισμούς στον κόσμο έχουν δεχθεί επιθέσεις που δεν αποκλείεται να έχουν και κυβερνητική εξουσιοδότηση.
Ενώ πολλοί χρήστες του Ίντερνετ δέχονται επιθέσεις μέσω email που έχουν στόχο να υποκλέψουν προσωπικά τους δεδομένα, οι δημοσιογράφοι προτιμώνται μαζικά από τους δράστες, δήλωσε ο Σέιν Χάντλεϊ, μηχανικός λογισμικού συστημάτων ασφαλείας της Google. Τις επιθέσεις εξαπέλυσαν χάκερς, οι οποίοι είτε εργάζονται για κάποια κυβέρνηση, είτε υποστηρίζουν μία κυβέρνηση και βάζουν συγκεκριμένα στο στόχαστρό τους δημοσιογράφους, υποστηρίζει.
Σχετική έκθεσή τους παρουσιάστηκε σήμερα σε σύνοδο των αποκαλούμενων Black Hat χάκερ στη Σιγκαπούρη
Οι ερευνητές αρνήθηκαν να υπεισέλθουν σε λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο η Google παρακολουθεί τέτοιου είδους επιθέσεις, αλλά είπαν ότι "εντοπίζει τους δράστες που επιτίθενται στους χρήστες μας".
Οι παραλήπτες τέτοιων ηλεκτρονικών μηνυμάτων (email) στην υπηρεσία Gmail της Google συνήθως λαμβάνουν ένα προειδοποιητικό μήνυμα.
Ο ερευνητής συστημάτων ασφαλείας Ασκάν Σολτανί αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ότι εννέα από τις 25 μεγαλύτερες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες χρησιμοποιούν την Google για την υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Αρκετοί αμερικανικοί δημοσιογραφικοί οργανισμοί έχουν ανακοινώσει ότι έπεσαν θύματα χάκερ τον περασμένο χρόνο. Για παράδειγμα, οι ιστοσελίδες των Forbes, Financial Times και New York Times έχουν όλες δεχτεί επιθέσεις από τον Συριακό Ηλεκτρονικό Στρατό--μία οργάνωση φιλοκυβερνητικών χάκερ. Η έρευνά του, από κοινού με τον Χάντλεϊ, έδειξε ότι ο αριθμός των επιθέσεων εναντίον δημοσιογραφικών οργανισμών και δημοσιογράφων που δεν καταγγέλθηκε είναι σημαντικά μεγαλύτερος από εκείνον που δημοσιοποιήθηκε.
Οι επιθέσεις αυτές συνήθως πραγματοποιούνταν με την αποστολή στον στόχο ενός email με μολυσμένο συνημμένο αρχείο που εμφανιζόταν ως έγγραφο για τα ανθρώπινα δικαιώματα.


Πηγή: Στόχος κυβερνοεπιθέσεων οι 21 από τους 25 μεγαλύτερους ομίλους ΜΜΕ στον κόσμο-Ποιοι και γιατί τους επιτέθηκαν | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr/node/148898#ixzz2xMmsCDXy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου