Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Ανακοίνωση για την 1η Στρατιά..που απαγορεύει...σε δημοσιογράφους να ηχογραφούν ή βιντεοσκοπούν!
Και τότε ΡΕ γιατί τους προσκαλείτε στις φιέστες σας;  

Η Ένωση Συντακτών Διαδικτύου έχει εξηγήσει επαρκώς στα μέλη της , την περίεργη συμπεριφορά δημοσίων αρχών που αρνούνται να επιτρέψουν ή την παρουσία δημοσιογράφων ή και βιντεοσκοπήσεις.Το φαινόμενο είναι αρκετά διαδομένο σε ανεγξέφαλους μικροεξουσιαστές που επιδιώκουν την φίμωση του Τύπου. Τέλος πάντων θεραπεία δεν υπάρχει... ΄Ιδου μια χαρακτηριστική απάντηση της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, για ανάλογη αποκοτιά των ηγητόρων της 1ης Στρατιάς που εδρεύει στη Λάρισα.:  
Ανακοίνωση για την 1η ΣτρατιάΠρωτόγνωρη, άκομψη και τουλάχιστον προσβλητική για τους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ η απόφαση της 1ης Στρατιάς να μην επιτρέψει κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης και παραλαβής της Διοίκησης της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ τη «χρήση μηχανημάτων λήψεως εικόνας και ήχου», από τους εκπροσώπους των ΜΜΕ που επιθυμούσαν να παραστούν.


Στο σχετικό δελτίο Τύπου που απέστειλε το Επιτελικό Γραφείο του Δ/τού της 1ηςΣτρατιάς αναφέρεται:
«Σας γνωρίζουμε ότι κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης και παραλαβής της Διοίκησης της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ δεν θα επιτραπεί η χρήση μηχανημάτων λήψεως εικόνας και ήχου, από τους εκπροσώπους των ΜΜΕ που επιθυμούν να παραστούν, καθόσον ολόκληρη η τελετή θα καλυφθεί τηλεοπτικά από συνεργείο του Γραφείου Ενημέρωσης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Αμέσως μετά το πέρας της τελετής θα διανεμηθεί οπτικοαουστικό υλικό σε όλους τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε από τον υπεύθυνο ενημέρωσης του ΥΕΘΑ κ. Λεωνίδα Μακρή».
H τακτική που επιλέγει η 1η Στρατιά παραπέμπει σε άλλες εποχές. Οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι, μέλη της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας, γνωρίζουν πολύ καλά να ασκούν το λειτούργημά τους και να καλύπτουν δημοσιογραφικά το στρατιωτικό ρεπορτάζ. Ο νέος διοικητής της Στρατιάς και η ηγεσία του υπουργείου Άμυνας ας επανεξετάσουν το θέμα καθώς προκύπτει μείζον θέμα ελευθεροτυπίας και δημοκρατίας.".

Κατόπιν όλων αυτών ελπίζουμε ότι τα έλη της ΕΣΔ... θα προσαρμοστούν και θα κατανοήσουν καλύτερα το κλίμα ...που τους περιβάλλει στην ένασκηση της ενημερωτικής αποστολή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου