Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

ΚΙ ΟΜΩΣ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ π.ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙ: Μακρυά από τα εμφιαλωμένα αναψυκτικά..


ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΡΟΩΡΗ ΓΗΡΑΝΣΗ ΤΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ

Πώς επηρεάζουν την υγεία μας τα αναψυκτικά; Η συχνή κατανάλωση βλάπτει 

Για υγεία χωρίς βιομηχανικά φάρμακα, με φυσικούς χυμούς (που θα στύβετε εσείς) θα τα βρείτε όλα στο βιβλίο του μοναχού π.Αντωνίου στην : www.monidadias-news.blogspot.gr  (Ενότητα ΥΓΕΙΑ-αμέσως κάτω από τον τίτλο του ιστού) 


Πώς επηρεάζουν την υγεία μας τα αναψυκτικά; Η συχνή κατανάλωση βλάπτει

Οι λόγοι να σταματήσετε τα αναψυκτικά είναι γνωστοί και διαρκώς αυξάνονται: καρκίνος, τερηδόνα, ζάχαρο. Τώρα μπορείτε να προσθέσετε και την επιταχυνόμενη γήρανση των κυττάρων στη λίστα, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.
Εξετάζοντας δείγματα DNA από 5.309 συμμετέχοντες, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα αναψυκτικά σχετιζόταν με μικρότερο μήκος τελομερών στα λευκά αιμοσφαίρια. Μάλιστα υπολόγισαν ότι η κατανάλωση 566 γραμμάριων την ημέρα σας «γερνάει» κατά 4,6 χρόνια.
«Τα τελομερή είναι προστατευτικά καλύμματα στα άκρα των χρωμοσωμάτων» εξηγεί ο Λόρεν Κέσλερ συγγραφέας της έρευνας. «Ακριβώς όπως τα πλαστικά στην άκρη των κορδονιών σας αποτρέπουν το ξήλωμα, έτσι και τα τελομερή προστατεύουν το DNA σας κατά την κυτταρική διαίρεση.»
Προηγούμενη έρευνα έχει δείξει ότι όσο τα τελομερή μικραίνουν (που συμβαίνει έτσι κι αλλιώς με το γήρας) τα κύτταρα σας σταματούν να διαιρούνται. Η κυτταρική διαίρεση είναι αυτό που μας κρατά νέους και βοηθά τα όργανα να λειτουργούν σωστά.
Ουσιαστικά, η κυτταρική γήρανση λόγω της σμίκρυνσης των τελομερών ευθύνεται για πολλά θέματα υγείας, όπως η φλεγμονή, η αντίσταση στην ινσουλίνη, και οι οξειδωτικές βλάβες στους ιστούς. Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι το μήκος των τελομερών έχει ακόμη συνδεθεί με τη διάρκεια ζωής.
Πηγή: www.iefimerida.gr/news/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου