Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ... ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΣΤΙΣ ΚΑΛΕΝΔΕΣ!

Παρατείνεται η διαβούλευση του ν/σ για τα ΜΜΕ

Κρέτσος: Πρέπει να εξασφαλιστούν τα θέματα βιωσιμότητας, γιατί  θα την πληρώσουν οι εργαζόμενοι με ομαδικές απολύσεις!..

Την επέκταση κατά 15 ημερών στη διαβούλευση του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες μετά από σχετικό αίτημα του ΕΣΡ, ανήγγειλε μιλώντας στην ΕΡΤ ο γ.γ. Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος.
Αναφερόμενος στο ΕΣΡ δήλωσε ότι η κυβέρνηση θέλει να ολοκληρωθεί η διαδικασία στελέχωσης του ΕΣΡ με άρτιο τρόπο και συμπλήρωσε ότι, με βάση το αίτημα της Αρχής, η διαβούλευση του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ πηγαίνει 15 μέρες μετά την αρχική λήξη της (24 Αυγούστου) «καθώς επιθυμία όλων είναι αυτό το νομοθέτημα για τα ΜΜΕ να γίνει όσο πιο λειτουργικό και σύγχρονο».
Οπως τόνισε ο γ.γ. Ενημέρωσης, στόχος της κυβέρνησης είναι να σπάσει το απόστημα της διαπλοκής, επισημαίνοντας ότι «δεν υπάρχει καμία εκδικητική διάθεση αλλά πρέπει να.. 
εξασφαλιστούν τα θέματα της βιωσιμότητας, γιατί αν δεν το κάνουμε θα την πληρώνουν οι εργαζόμενοι με ομαδικές απολύσεις».

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το αν μέχρι τώρα τα κανάλια δεν πλήρωναν τίποτα, ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης δήλωσε ότι θα πρέπει να δούμε το πόρισμα της Τραπέζης της Ελλάδος όσον αφορά το ποια δάνεια εξυπηρετούνται και ποια όχι, συμπληρώνοντας ότι είναι γνωστό ότι πολλά κανάλια είναι υπερχρεωμένα και παρ’ όλα αυτά είχαν άνεση να παίρνουν διάφορα δάνεια τη στιγμή που πάρα πολλές επιχειρήσεις δυσκολεύονται ιδιαίτερα για να έχουν μια τραπεζική διευκόλυνση.

Επίσης, τόνισε ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει το νόμο και αυτό που λέει το Σύνταγμα σημειώνοντας ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν επιχειρήσεις που επί 25 χρόνια έχουν προσωρινή άδεια λειτουργίας και στη συνέχεια αποκτούν τη δυνατότητα να είναι υπεύθυνοι για την ψηφιακή μετάβαση και να γίνονται και ψηφιακοί πάροχοι, κάτι που προηγούμενοι νόμοι το απαγορεύουν. «Είναι σκάνδαλο» τόνισε, «να έχουμε ταύτιση του ψηφιακού παρόχου και του παρόχου περιεχομένου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου