Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΤΩ ΠΛΑΤΑΝΟ [ΒΟΝΩΡΤΑ] ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ


ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ BLOGGERS και ΑΠΟΣΤΟΛΕΙΣ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ …προς BLOGS!

Εν είδη ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ ΤΗΣ Ε.Σ.Δ.




ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗΝ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΑ BLOGS ,με επιστολές ή ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ..ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ!…

Προσοχή ή ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ή ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, που λαμβάνετε.. ΤΑ  ρίχνετε στον κάλαθο των αχρήστων χωρίς δεύτερη κουβέντα, ή οι αποστολείς ανούσιων κειμένων να προσγειωθούν στη δημοσιογραφική πραγματικότητα!

Είναι γνωστόν σε όλους τους συντάκτες του blogging, πως καθημερινά δέχονται, πλήθος κειμένων και πληροφοριών..πέραν βέβαια των ακατάσχετων προσωπικών απόψεων τους… επί του γίγνεσθαι.
Εις εκ των Χριστιανών αυτών έστειλε στο δίκτυό μας πλήθος φωτογραφιών και ρεπορτάζ με την... συγκλονιστική είδηση…:

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟΝ

ΚΑΤΩ ΠΛΑΤΑΝΟ [ΒΟΝΩΡΤΑ] ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

και μάλιστα το υπογράφει…

Του ανταποκριτή μας ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΡ…

Γράφει:

‘Με άπόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου τού συγγραφέα Κάτω Πλατανιώτη ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΡΦΥΡΗ τήν 26 Ίουλίου 2015 στόν χώρο της Πλατείας του χωριού στόν Κάτω Πλάτανο [Βονώρτα] Ναυπακτίας. Τονίζουμε ότι είναι η πρώτη στα χρονικά έκδοση βιβλίου στον Κάτω Πλάτανο και η πρώτη επίσης βιβλιοπαρουσίαση στα χρονικά στο χωριό.”

Και μετά από αυτό… ακολουθεί όλη η λίστα όλων των ονομάτων που παρέστησαν στη συγκλονιστική εκδήλωση… από τον παπά της ενορίας μέχρι και τον πρόεδρο της Ιχθυόσκαλας και τον διευθυντή της τοπικής Αγροτικής Τράπεζας! Είναι να χτυπιέσαι.Το εν λόγω σπαστικό κείμενο το αναρτήσαμε στην www.monidadias-news.blogspot.gr… επειδή το βιβλίο αναφέρεται στο εκκλησάκι του χωριού, την Αγ. Παρασκευή…Βοήθειά μας… και βοηθώντας μας, μας έκανε να γεννοβολήσουμε την απάντηση που ταιριάζει σε κάθε επικοινωνούντα . Ιδού:

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ, που αφορά όλους που μας στέλνουν πληροφορίες προς δημοσίευση: Βασική αρχή στη δημοσιογραφία είναι μία κι απαράλαχτη παγκοσμίως: Το δικό μας γεγονός...έχει αξία αν ενδιαφέρει και τους άλλους.. όσο γίνεται περισσότερους.Το δικό σας γεγονός (ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΊΑΣΗ) τη λέτε στον τίτλο σας, πώς λέτε ότι μπορεί να ενδιαφέρει τον άνθρωπο από την Καρδίτσα ή από τα χωριά της Δαδιάς; Αλήθεια ποιός γνωρίζει τα ΒΟΝΩΡΤΑ; Κύριε Γιάννη Παρίση... επειδή εμφανίζεσαι εδώ ως ... ανταποκριτής μας; Διαλανθάνεις δημοσιογραφικά. Καλή η ειδησούλα για το χωριουδάκι σου, το λατρευτό. Ανούσια κι αδιάφορη για όλους τους άλλους που κατοικοεδρεύουν πέραν των συνόρων της κοινότητάς σας. Ποιό είναι το βιβλίο αυτό; Τι ενδιαφέρον περιέχει; Και γιατί η αναγραφή όλων αυτών των σπουδαίων που παρέστησαν στο συγκλονιστικό γεγονός της βιβλιοπαρουσίασης;.. Μήπως κ. Παρίση τους κάνεις πλάκα;

Αν όμως στο βιβλίο υπήρχε ένα δυνατό γεγονός, τότε ίσως θα έλκυε την προσοχή των Πανελλήνων... Ακόμη αν η κατσίκα του Μπαρμπα Θωμά , του συντοπίτη σας, έκανε πεντάδυμα, η μια καρπουζιά εκεί έβγαζε καρπούζια τριγωνικά, τότε ναι θα έπεφταν τα φώτα της δημοσιότητας μαζικά στο χωριό σας...Διαφορετικά οι βιβλιοπαρουσίασεις σήμερα απανταχού της χώρας είναι καθημερινό μενού περίπου όπως οι "αγγελίες κηδειών"...
Φιλότιμη η απόπειρά σου κ. Ανταποκριτά..(και πάντος όχι δικός μας). Αλλά μετά παρισίας λαλούντες κ. Παρίση, σας λέμε: είναι εύστοχος για το χωριό σου, αλλά άστοχος κι αδιάφορος για τους λοιπούς ΄Ελληνες.. Και μα την αλήθεια...είναι η πρώτη φορά που ακούμε το όνομα ΒΟΝΩΡΤΑ! Αυτά!

Να έχουν δε υπόψη τους οι ειδησεογράφοι μπλογκερς πως οι αποστολείς μηνυμάτων προς τους ιστούς, έχουν την βαθιά πίστη ότι από τα κείμενα τους κρέμεται η τύχη της ανθρωπότητας και τα αχαμνά του Αβρααμ Πάπα!
Οπότε σύνηθες είναι όχι μόνον να θυμώνουν μαζί σας επειδή απορρίψατε τη δημοσίευση των δημοσιογραφικά αδόκιμων κειμένων τους, αλλά και να σας ζητάνε και ρέστα, λες και είστε υποχρεωμένοι να ξοδεύετε χρόνον και χώρο να δημοσιοποιείτε τα όσα χαζά κατεβάζει η κούτρα τους… Χώρια βέβαια που σας παραδίδουν και... μαθήματα δημοσιογραφικής δεοντολογίας και …δημοκρατίας!
΄Ετσι για να μην ξεχνάτε τα αλλόκοτα που συμβαίνουν στον ενημερωτή blogger! Τον καλούμε να αρθεί στο ύψος του.


Η Ε.Σ.Δ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου