Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ MEGA.. Ο ΨΥΧΑΡΗΣ ...ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ...ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΠΟΥΛΗΜΑ Ο ΣΚΑΪ

Kόσμος πάει κι έρχεται στα κανάλια

Πάει ο Δεκαπενταύγουστος και σιγά σιγά μπαίνουμε όλοι (και ας μην το θέλουμε) στην τελική ευθεία για το φθινόπωρο και την έναρξη της νέας τηλεοπτικής σεζόν. Σε αυτό το mood βρίσκονται και τα κανάλια, τα οποία προσπαθούν να φτιάξουν το οργανόγραμμα της νέας χρονιάς, η οποία προβλέπεται να είναι «εκρηκτική».
 Πρώτοι και καλύτεροι στο Mega που, όπως και να το κάνουμε, από χρονιά «φωτιά» σε χρονιά «μπουρλότο» πάνε, άρα είναι λογικό οι διαβουλεύσεις επί παντός επιστητού να δίνουν και να παίρνουν… Επόμενο επεισόδιο στο σίριαλ με τον τίτλο «επιβίωση του Mega» φαίνεται πως είναι η προσπάθεια του Σταύρου Ψυχάρη να συγκεντρώσει ένα fund με επιχειρηματίες, οι οποίοι θα «σπρώξουν» το κανάλι (αλλά και ΔΟΛ - Πήγασο) τη νέα χρονιά και θα του δώσουν την.. απαιτούμενη ώθηση να ορθοποδήσει σε μία αγορά όπου, ελέω της οικονομικής κρίσης και του νομοσχεδίου για τις συχνότητες, όλα είναι ρευστά.
Αυτή η κίνηση μαζί με τη διαφαινόμενη σταδιακή έξοδο της οικογένειας Μπόμπολα από τα ΜΜΕ δείχνει πως το Mega αρχίζει και αποκτά ολοένα και περισσότερο χαρακτήρα… ΔΟΛ! Σε αυτό συνηγορούν και οι κινήσεις του σταθμού στη στελέχωση των διευθυντικών στελεχών, αφού μετά τον ερχομό του Νίκου Πεφάνηστη θέση του διευθύνοντα συμβούλου, ανέλαβε και ο Κώστας Σπυρόπουλος ως διευθυντής σύνταξης του ενημερωτικού τομέα. Έτσι εξηγείται και η σταδιακή «μετάλλαξη» του Mega, που από «μεγάλος παίκτης» δείχνει πως την επόμενη χρονιά θα αρκεστεί σε ρόλο κομπάρσου (με low budget) για να γίνει η απαραίτητη εξυγίανση στα οικονομικά του σταθμού.
Τώρα το ποιοι από τους λεγόμενους «μεγάλους» θα συνεχίσουν να βρίσκονται στον… αφρό αποτελεί ερώτημα.
Από τη μία ο ΑΝΤ1 που προσπαθεί να εξοικονομήσει από όπου μπορεί (με τις πληροφορίες που θέλουν το κανάλι του Αμαρουσίου να το ρίχνει στην ψυχαγωγία να αυξάνονται). Από την άλλη ο Alpha που είναι αποφασισμένος να μείνει στην περσινή φθηνή λογική και να… κουτσουρέψει τους μισθούς των εργαζομένων του. Και είναι και ο ΣΚΑΪ που θέλει να «μπαλώσει» τις οικονομικές τρύπες από τη… ναυτιλία. Ίσως να μην ευσταθούν οι φήμες πως ο Γιάννης Αλαφούζος σκέφτεται να πουλήσει τον σταθμό, αλλά, αν το έκανε, κανείς δεν θα τον αδικούσε…
Έτσι μένουν το Star που προσπαθεί να κάνει το «κόλπο γκρόσο» με τον Μάρκο Σεφερλή και ο E-TV που έχει μαζέψει πολλές βεντέτες του χώρου, κυρίως στον ψυχαγωγικό τομέα (όπως η Τατιάνα Στεφανίδουκαι η Αννίτα Πάνια), κι ελπίζει πως αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα αύξηση στα νούμερα τηλεθέασής του. Όπως και να ’χει, ο χειμώνας προβλέπεται… τρικυμιώδης!

Χρήστος Σκούντας / Το Ποντίκι 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου