Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Δι” ευχών των Αγίων Καμμένων ημών…. του Νίκου Μωραΐτη

kam
Φυσικό είναι μία αριστερή κυβέρνηση να καταργήσει τις χομεϊνικές προσευχές στα σχολεία και να επιτρέψει την τέκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια. Αυτή όμως δεν είναι μία αριστερή κυβέρνηση για λόγους απλών μαθηματικών.Έβλεπα τον Πάνο Καμμένο χθες «Στον Ενικό» και έμαθα ότι έχει κατεβάσει τα έργα τέχνης από τους τοίχους του υπουργείου του και έχει ανεβάσει εικόνες της Παναγίας, του Χριστού και όλων των Αγίων.

Διαβάζω και τη δήλωση της προέδρου της Νεολαίας των ΑΝΕΛ, Μανταλένας Παπαδοπούλου σήμερα, που -λίγο πολύ- λέει ότι αν οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουν να προσέρχονται στην πρωινή προσευχή στα σχολεία, θα προσεύχονται οι νεολαίοι των ΑΝΕΛ γι” αυτούς…
Διαβάζω και σκέφτομαι ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι κεντροδεξιοί, όπως θέλουν να αποκαλούνται, αλλά βαθιά δεξιοί, του «πατρίς – θρησκεία – οικογένεια».
Τι τους ενώνει με το ΣΥΡΙΖΑ και συγκυβερνούν; Μόνο η καθαρότητα απέναντι στα σκάνδαλα μεγατόνων του κομματικού συστήματος του παρελθόντος.
Με άλλα λόγια, οι καθαροί της Αριστεράς και οι καθαροί της Δεξιάς ενώθηκαν για να συγκυβερνήσουν. Δεν είναι λίγο. Μακάρι να πάρουν κάποια στιγμή και τη σκούπα και να μην αναλώνονται μόνο στο να μαζεύουν τα κοινόχρηστα για τη Μέρκελ.
Όμως η παραδοχή αυτής της ιδιόμορφης συνύπαρξης αλλάζει άρδην το χαρακτήρα της ίδιας της συγκυβέρνησης. Την επόμενη φορά που θα πούμε τη φράση «πρώτη φορά Αριστερά», ας το ξανασκεφτούμε.
Γιατί μπορεί η Αριστερά να έχει 144 βουλευτές, αλλα οι κρίσιμοι εννέα που δίνουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι των ΑΝΕΛ, της προσευχής, του εικονοστασίου και δι” ευχών των Αγίων Πατέρων ημών…
Φυσικό είναι μία αριστερή κυβέρνηση να καταργήσει τις χομεϊνικές προσευχές στα σχολεία.
Φυσικό είναι μία αριστερή κυβέρνηση να επιτρέψει την τέκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.
Αυτή όμως δεν είναι μία αριστερή κυβέρνηση για λόγους απλών μαθηματικών.
Για αυτούς τους λόγους λοιπόν θα έχουμε ολίγη από πρόοδο, ολίγη από σύμφωνο συμβίωσης, ολίγη από εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, με το βλέμμα πάντα με φόβο στραμμένο στον κύριο Καμμένο, μην ξεκρεμάσει τις εικόνες του και φύγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου