Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ...


 Πέθανε ο δημοσιογράφος και θεατρικός συγγραφέας Λάκης Μπέλλος

Μετά από σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο
Πέθανε ο δημοσιογράφος και θεατρικός συγγραφέας Λάκης Μπέλλος

«Έφυγε» από τη ζωή το πρωί του Σαββάτου ο δημοσιογράφος και θεατρικός συγγραφέας Λάκης Μπέλλος. Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν επί μακρόν επί πολλές μέρες στην εντατική μονάδα θεραπείας του ΚΑΤ, έχοντας υποστεί σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ο Λάκης Μπέλλος, γεννήθηκε στο Στείρι Λειβαδιάς το 1954. Παρόλο που έμενε στη Λειβαδιά, ήδη από το 1977 κείμενά του δημοσιεύονταν στα περιοδικά «ΤΡΑΣΤ ΤΟΥ ΓΕΛΙΟΥ» και «ΘΗΣΑΥΡΟΣ». 

Το 1981 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα και άρχισε να εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης στην εφημερίδα «ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ», και στη συνέχεια στις εφημερίδες «ΕΙΔΗΣΕΙΣ» και «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ». Αργότερα εργάστηκε στο περιοδικό «ΤΗΛΕΡΑΜΑ», ενώ τα τελευταία χρόνια υπήρξε αρθρογράφος στην «ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ».

Ο Λάκης Μπέλλος εργάστηκε πολλά χρόνια ως κειμενογράφος στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Αθήνα 9,84», «ΣΚΑΙ 100,3» και «ΑΝΤΕΝΝΑ FM». Επίσης, υπήρξε κειμενογράφος πολλών σατιρικών τηλεοπτικών εκπομπών στους Τ/Σ «MEGA», «ΣΚΑΙ», «ΑΛΤΕΡ», «ALPHA» και «STAR».

Παράλληλα με τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία, από το 1988 έως και φέτος συνέγραψε πλήθος επιθεωρήσεων, στις οποίες συμμετείχε η αφρόκρεμα του ελληνικού θεάτρου. Είχε βραβευθεί από την Εταιρία Θεατρικών Συγγραφέων δύο φορές για επιθεωρήσεις που είχε γράψει μαζί με τους Χάρρυ Κλυνν, Γιάννη Κακουλίδη, Βαγγέλη Μπαλαφούτη και παίχτηκαν στο θέατρο Άλσος. Στην τηλεοπτική εκπομπή «Μητσι-Χώστα» στην οποία ήταν ο σεναριογράφος, κέρδισε από το 2001 έως και το 2006 πέντε φορές το 1ο Βραβείο Καλύτερης Σατιρικής Εκπομπής στην τηλεόραση.

Για το θάνατο του στενού του φίλου και συνεργάτη ο Γιώργος Μητσικώστας έγραψε στο Facebook: «Ο αγαπημένος μου φίλος και συνεργάτης κι ένα από τα φωτεινότερα συγγραφικά μυαλά μας «την έκανε» ο μπαγάσας σήμερα. Πέταξε όπως τα διαβατάρικα πουλιά που αγνάντευε από πιτσιρικάς στο χωριό του, το Στείρι Βοιωτίας. Ο Γιάννης, ο άλλος φίλος μας, δεν άντεχε 8 χρόνια μόνος του «εκεί» και τον κάλεσε να του κάνει παρέα για να γράφουν από κει τα κείμενά τους. Λάκη Μπέλλο. Καλό σου ταξίδι».

Τον Λάκη Μπέλλο αποχαιρέτισε και η Εφημερίδα των Συντακτών, στην οποία διατηρούσε τη σατιρική στήλη «Πάμε Λουκέτο»: «Το πιο κοφτερό μυαλό, ο πιο σπουδαίος ατακαδόρος, το περίφημο «Πάμε Λουκέτο» δεν είναι πια μαζί μας. Ο Λάκης Μπέλλος έφυγε από τη ζωή σήμερα (Σάββατο) το μεσημέρι, έπειτα από πολυήμερη μάχη στην εντατική μονάδα θεραπείας του ΚΑΤ, σε ηλικία 61 ετών. Τέσσερις εβδομάδες πριν οδηγήθηκε στο νοσοκομείο έχοντας υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο. Δυστυχώς, δεν τα κατάφερε. Η Εφημερίδα των Συντακτών. αποχαιρετά τον πολύ αγαπητό φίλο και συνεργάτη με το μοναδικό-αξεπέραστο χιούμορ».

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) αναφέρει ότι «ο Λάκης Μπέλλος υπήρξε ένας πολύ καλός συνάδελφος και άξιος συνεχιστής της μακράς παράδοσης των δημοσιογράφων – θεατρικών συγγραφέων που κόσμησαν την ελληνική δημοσιογραφία. Παρά την καταξίωση και την αναγνώριση του έργου του, ο ίδιος παρέμεινε απλός, καταδεκτικός και σεμνός. Εργάστηκε σκληρά και με τιμιότητα, καθ’ όλη τη διάρκεια του βίου του. Με ιδιαίτερη αίσθηση του χιούμορ, απολαυστική γραφή, καυστικός για τα κακώς κείμενα και με μια σάτιρα που «τσακίζει κόκαλα», αξιοποίησε στο έπακρο το πηγαίο ταλέντο του. Δυστυχώς, έφυγε νωρίς και ενώ είχε να προσφέρει πολλά ακόμη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου