Η ΣΥΝΕΧΙΖΌΜΕΝΗ διαρκής απεργία των δημοσιογράφων μοιαζει με καλοστημένη φάρσα, από την οποία η μόνη κερδισμένη που βγαίνει είναι η Κυβέρνηση Τσίπρα.Ενώ από την άλλη οι εφημερίδες και δη οι μικρές βιώνουν το φάσμα της καταστροφής...μια και στερούνται των πενιχρών έστω εσόδων τους και αδυνατούν έτσι να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους που καλπάζουν...

Μην ξεχνάμε το ιδεοληπτικό υπόβαθρο των Κυβερνώντων αλλά και των διοικήσεων των περισσοτέρων σωματείων του Τύπου.Ομογάλακτοι συνδικαλιστάδες και το ασκέρι της Κυβέρνησης. Είναι ολφάνερη συνεπώς η συμπαιγνία. Τα αιτήματα των δημοσιογράφων είναι απολύτως δίκαια... αλλά η απεργία δεν θα φέρει κανένα αποτέλεσμα, αφού οι μπολσεβίκοι Κυβερνώντες θα περάσουν με το έτσι θέλω τις αθλιότητες τους. Γνωστό το στόρυ των αριστεοκομμουνιστών: Μισούν την ελευθερία του Τύπου... Τέσσερα κανάλια φτάνουν... τα άλλα ας πεθάνουν. ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΠΡΟΣΦΑΤΑ! Δύο εφημερίδες θα κυκλοφορούν ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, όπως ας πούμε ΠΡΑΒΔΑ ΚΑΙ ΙΣΒΕΣΤΙΑ...
Εκεί το πάει ο Τσιπράκος και η παρέα του.
Μια απλή ερώτηση προς τους συνδικαλιστάδες του Τύπου: Γιατί έχετε κολλήσει στις αναχρονιστικές απεργίες -ως μέσον πίεσης; Γιατί δεν κάνετε κάτι απλό; Δώστε σύνθημα στις ορδές που σας ακολουθούν... να σακατέψουν ακόμη και την ανάσα των εξουσιαστών-δειναστών του ελληνικού λαού. Ο Τύπος μπορεί να εξαφανίσει την κυβέρνηση! Γιατί δεν το κάνετε; Θα έχετε και τη συμπαράσταση των εκδοτών, όσων φυσικά δεν είναι λαμόγια ; Για να τα τρώτε μαζί μετά;
Μα με τέτοιες απεργιακές φτιαχτές  κινητοποιήσεις δεν φέρατε στην εξουσία τον Τσίπρα;

Επ αυτού σημειώνουμε ότι η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ (ΕΣΔ) παγίως και χρονίως δεν συμμετέχει σε φιάσκο απεργίες.Αφήνει δε ελεύθερα τα μέλη της να πράξουν κατά βούληση... 
     
Δείτε πιο κάτω τι λένε οι απεργούντες αλλά κι ένας blogger ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ που επίσης απεργεί...αλλά χαρακτηρίζει ΛΑΘΟΣ ΤΗ ΑΠΕΡΓΙΑ.
Η πλάκα δε είναι ότι τα εμφανιζόμενα ως δημοσιογραφικά σωματεία ...καλούν και τους ειδησεογράφους του Διαδικτύου να συνδράμουν στην απεργία! Τι δουλειά έχουν αυτοί με το διαδίκτυο του οποίου υπήρξαν και εξακολουθούν να είναι  φανατικοί διώκτες ων bloggers; Είπαμε ΟΛΑ είναι μια κακόγουστη φάρσα!


Η ΠΟΕΣΥ ΕΞΗΓΕΙ ΤΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ: 

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ), μετά την κατάθεση του ασφαλιστικού εκτρώματος στη Βουλή, αποφάσισαν τη συνέχιση της απεργίας σε όλα τα ΜΜΕ (έντυπα, εφημερίδες, περιοδικά, διαδικτυακά ΜΜΕ, ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, καθώς και στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας -Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης, στα Γραφεία Τύπου και στο ΑΠΕ-ΜΠΕ) από τις 06.00 της Κυριακής 24 Απριλίου μέχρι τις 06.00 της Μεγάλης Τετάρτης 27 Απριλίου, οπότε θα συνεδριάσει εκ νέου για να αποφασίσει τις περαιτέρω κινητοποιήσεις.
Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, την ίδια ημέρα θα δοθεί συνέντευξη Τύπου του Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ και των Προέδρων των Ενώσεων του κλάδου, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση της κοινής γνώμης για τις θέσεις και τα δίκαια αιτήματά μας.
Κατά το τριήμερο της απεργίας επιτρέπεται:
–    Μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τα ραδιόφωνα στις 13:15-13:30.
–      Μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τους τηλεοπτικούς σταθμούς στις 20:00-20:15.
Την ώρα των συγκεκριμένων μεταδόσεων έχουν τη δυνατότητα για απεργιακό δελτίο τα ειδησεογραφικά sites και οι ηλεκτρονικές εκδόσεις των εφημερίδων (πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών), όπως και το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για ροή ειδήσεων σε αυτό το 15λεπτο.
Η κάλυψη των θεμάτων, η μετάδοση και οι αναρτήσεις θα γίνουν σε αυτά τα απεργιακά δελτία ΜΟΝΟ από το απολύτως απαραίτητο συντακτικό προσωπικό ασφαλείας.
Οι δημοσιογράφοι που θα απασχοληθούν, θα αναγγελθούν στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ από τους εκπροσώπους των Ενώσεων σε κάθε ΜΜΕ ή τους υπεύθυνους των δελτίων.
Καλούνται οι διοικήσεις των Ενώσεων-μελών της ΠΟΕΣΥ και της ΠΟΕΠΤΥΜ, να πάρουν όλα τα μέτρα για την επιτυχία της απεργίας και την περιφρούρησή της.