Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016




ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΕΥΝΗΤΗ ΚΑΛΟΓΕΡΟ π.ΑΝΤΩΝΙΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΕΤΕ..ΤΙΜΙΑ ΠΡΑΜΑΤΑ!
Για να έχετε όλο το βιβλίο μπροστά σας ...κάνετε ΚΛΙΚ όπου βλέπετε ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ  και ειδικά κάτω από τον τίτλο ...  
ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ 

π.ΑΝΤΩΝΙΟΥ 
Οι 10 πιο Λειτουργικά Τρόφιμα στον κόσμο που καταστρέφουν τα κύτταρα του καρκίνου

Πολλές ειδικές πρωτεΐνες,και  ένζυμα και η κωδικοποίηση κατά στο ανοσοποιητικό μας σύστημα μπορεί να ενεργοποιηθεί για να σκοτώσει τα καρκινικά κύτταρα . Δεν υπάρχει  ένα καρκινικό κύτταρο που δεν μπορεί να νικηθεί από το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα. . Οι πρωτεΐνες μπορούν να αποδειχθούν αναποτελεσματικές αν τα κύτταρα που υφίστανται ανεξέλεγκτη ανάπτυξη και αν η ζημία ή μεταλλάξεις στο DNA ή αν τοξίνες μέσω των τροφίμων και η χημική ρύπανση παρακάμψει τη φυσική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.
Εδώ είναι 10 λειτουργικά τρόφιμα που καταστέλλει την ανάπτυξη  των όγκων κατά τη διάρκεια της ...παρακολούθησης του ανοσοποιητικού συστήματος του ανθρώπινου σώματος.

Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι τα υγιή κύτταρα έχουν καταστραφεί από τη χημειοθεραπεία που εκκρίνεται περισσότερο από μια πρωτεΐνη η οποία ενισχύει την επιβίωση των καρκινικών κυττάρων. Η χημειοθεραπεία έχει αποδειχθεί ότι προκαλεί καρκίνο  στα κύτταρα και αλληλεπιδρά με τα κοντινά καρκινικά κύτταρα για να τους αναγκάσει να αναπτυχθούν,να εισβάλλουν, και το σημαντικότερο, να αντισταθούν  στην επακόλουθη θεραπεία. Όταν η συμβατική ιατρική θεραπεία αποτύχει  σε ασθενείς με καρκίνο,με  τα φυσικά τρόφιμα μπορεί να πετύχει.

Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Science Translational Medicine , οι επιστήμονες εντόπισαν μόριο, γνωστό ως TIC10, το οποία ενεργοποιεί μια πρωτεΐνη που βοηθά στην καταπολέμηση της νόσου. Η πρωτεΐνη, που ονομάζεται TRAIL (νέκρωσης όγκων-παράγοντας που σχετίζονται με σύνδεση που επάγει  την απόπτωση) καταστέλλει την ανάπτυξη όγκων και μπορεί να διασχίσει πράγματι το φράγμα αίματος-εγκεφάλου, το οποίο διαχωρίζει το κύριο κυκλοφορικό συστήματος από τον εγκέφαλο. Μέσω αυτού η άπειρη σοφία του σώματος, τα συστήματα της αναγνωρίζουν τους ξένους εισβολείς και τα δηλητήρια όπως η χημειοθεραπεία, που δεν είναι επωφελείς για τον εγκέφαλο. Πολλά φάρμακα καρκίνου συνεπώς, αποκλειουν περνώντας το φράγμα αίματος-εγκεφάλου. Ωστόσο, TRAIL επιτρέπεται πέρασμα λόγω ευεργετικά αποτελέσματα της επί του ανοσοποιητικού συστήματος . Ένα άλλο θετικό είναι ότι TIC10 δεν ενεργοποιεί μόνο το γονίδιο TRAIL σε καρκινικά κύτταρα, αλλά επίσης και σε υγιή. Αυτό είναι γνωστό ως το «φαινόμενο γειτνιάσεως» – δηλαδή, όπου θανατώνονται και τα κύτταρα κοντά σε καρκινικά κύτταρα.
Διάβασε(Βρήκαν ουσία που οδηγεί τα καρκινικά κύτταρα στην «αυτοκτονία»http://ygeia.tanea.gr/default.asp?pid=8&ct=4&articleID=16660&la=1)
Σε κοντινή απόσταση βρίσκονται τα υγιή κύτταρα δίνεται επίσης μια ώθηση για την αύξηση του αριθμού των κυττάρων που καταστρέφουν τον καρκίνο οι υποδοχείς TRAIL στην επιφάνεια τους.

ΘΩΡΑΚΙΣΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ 10 ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ:
Κουρκουμίνη, πράσινο τσάϊ ,



10 Λειτουργικά τρόφιμα που αναστέλλουν τους ΟΓΚΟΥΣ

1. Κουρκούμη
Η κουρκουμίνη , ίσως το πιο ισχυρό αντιοξειδωτικό γνωστό από το δημοφιλές ινδικό μπαχαρικό κουρκούμη , έχει αμέτρητα οφέλη για την υγεία . Μια πρόσφατη μελέτη καθοδηγείται από μια ερευνητική ομάδα στο Μόναχο έδειξαν ότι μπορεί επίσης να αναστείλει το σχηματισμό μεταστάσεων .

Η κουρκουμίνη ασκεί αντι-φλεγμονώδη και αντι-οξειδωτικά αποτελέσματα με την αναστολή του παράγοντα νέκρωσης όγκου-άλφα (TNF-άλφα), γεγονός που υποδηλώνει ότι η επίδρασή της στην ενδοθηλιακή λειτουργία μπορεί να προκαλείται από την καταστολή της φλεγμονής ή / και το οξειδωτικό στρες μέσω ρύθμισης προς τα κάτω του TNF-α. Μία από τις πιο ολοκληρωμένες περιλήψεις της αναθεώρησης των 700 για την κουρκούμη μελέτες μέχρι σήμερα, δόθηκε στη δημοσιότητα από το σεβαστό εθνοβοτανολόγος James A. Duke, PhD. Έδειξε ότι η κουρκούμη φαίνεται να ξεπερνά πολλά φαρμακευτικά προϊόντα ως προς τα αποτελέσματά της έναντι αρκετών χρόνιων, εξουθενωτικών ασθένειων , και το κάνει με σχεδόν καθόλου παρενέργειες.

2. Λαχανικά της Θάλασσα
Nori , hijiki, wakame, arame, kombu και φύκια είναι μόνο μερικές από διάφορες ποικιλίες λαχανικών  της θάλασσας με ισχυρά αποτελέσματα για τον καρκίνο. Είναι μια πλούσια πηγή πολλών  με θαυμάσια ορυκτά, συμπεριλαμβανομένων μαγνήσιο, ασβέστιο, σίδηρο και ιώδιο .
Όμως, δεδομένου ότι η χρόνια, ανεπιθύμητη φλεγμονή και το χρόνιο οξειδωτικό στρες είναι δύο παράγοντες κινδύνου για την ανάπτυξη του καρκίνου, θα είναι πολύ φυσικό για τους επιστήμονες να ενδιαφέρονται για τα λαχανικά θάλασσα  που είναι αντικαρκινικά τρόφιμα όχι μόνο στην περίπτωση του καρκίνου του παχέος εντέρου, αλλά και για άλλους τύπους του καρκίνου.Της Θάλασσας τα λαχανικά είναι καλά τεκμηριωμένα και που περιέχουν μια ποικιλία από αντι-φλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ενώσεις, και αυτός ο συνδυασμός των θρεπτικών ουσιών αποδίδει μερικά πλεονεκτήματα του κινδύνου μείωσης στην περίπτωση του καρκίνου του παχέος εντέρου και άλλων τύπων καρκίνου.
Από ειδική σημείωση σε αυτήν την περιοχή του καρκίνου και της θάλασσας τα λαχανικά είναι το ζήτημα των καρκίνων που σχετίζονται με τα οιστρογόνα, ιδιαίτερα του καρκίνου του μαστού . Πρόσληψη με της θάλασσας λαχανικά φαίνεται να ειναι  σε θέση να τροποποιήσει τις διάφορες πτυχές της κανονικής σε  έμμηνο κύκλο μιας γυναίκας κατά τέτοιο τρόπο ώστε επί μακρά χρονικά διαστήματα (δεκάδες χρόνια), η συνολική αθροιστική έκκριση οιστρογόνων που συμβαίνει κατά τη διάρκεια της ωοθυλακικής φάσης του κύκλου να παίρνει μειωμένη.
3. Σταφύλια και ρεσβερατρόλη
Η ρεσβερατρόλη είναι μια φαινολική ένωση που συμβάλλει στο αντιοξειδωτικό δυναμικό των κόκκινων σταφυλιών . Η ρεσβερατρόλη είναι όχι μόνο ένα αντιοξειδωτικό και antimutagen, αλλά επίσης μειώνει τον κυτταρικό θάνατο που προκαλείται την οξειδωση. Η ρεσβερατρόλη έχει αποδειχθεί ότι αναστέλλει την παραγωγή νιτρικού οξειδίου και τον παράγοντα νέκρωσης όγκων άλφα (TNF -Α) με λιποπολυσακχαρίτη-διεγερμένα κύτταρα Kuppfer. Κύτταρα Kuppfer είναι μακροφάγα σταθερό στη θέση του στο ήπαρ.

Χρόνια υπερπαραγωγή τους νιτρικού οξειδίου και TNF-Α οφείλεται σε χρόνια μόλυνση που μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ηπατική βλάβη. Ίσως την πιο σημαντική ιδιότητα της ρεσβερατρόλη είναι η ικανότητά της να αναστέλλει την κυκλοοξυγενάση-2 (COX-2). Cox-2  που σχετίζεται με καρκίνους και την ανώμαλη αυξηση στον εντερικό σωλήνα. Φυσικές COX-2 αναστολείς όπως η ρεσβερατρόλη έχουν αποδειχθεί ότι μειώνουν την εμφάνιση των καρκίνων και  τις προ-καρκινικές νεοπλασίες.

Έτσι, ενώ οι φαρμακευτικές εταιρείες κάνουν αγώνα για να βρουν τους παράγοντες που αναστέλλουν την COX-2, το συστατικό είναι ήδη είναι παρούσα στα κόκκινα σταφύλια, τα οποία όταν καταναλώνονται καθημερινά (ή μέσω οργανικών χυμών σταφυλιού) θα προστατεύσει κατά των όγκων φυσικά.

4. Chlorella και σπιρουλίνα
Οι επιστήμονες στη Νότια Κορέα βρέθηκε πρόσφατα ότι τα καροτενοειδή από Chlorella μπορεί να χρησιμοποιηθουν αποτελεσματικά για την πρόληψη του καρκίνου στον άνθρωπο. Ανακάλυψαν το πρωταρχικό καροτενοειδές από C. ellipsoidea είναι βιολαξανθίνη, ενώ το κύριο καροτενοειδές από Γ vulgaris είναι η λουτεΐνη. Εξέτασαν την δραστικότητα του ημι-καθαρισμένου σε εκχυλίσματα αυτών των καροτενοειδών κατά του καρκίνου του ανθρώπου και βρήκαν ότι ανέστειλε την ανάπτυξη των κυττάρων του καρκίνου σε έναν δοσο-εξαρτώμενο τρόπο. Η χλωροφύλλη εξουδετερώνει περιβαλλοντικές τοξίνες και τους ρύπους. Βοηθά το οξυγόνο στο αίματος σε όλα τα κύτταρα και τους ιστούς. 


Ο καρκίνος δεν μπορούν να ευδοκιμήσει σε κύτταρα που είναι πλήρως οξυγονωμένα. Η χλωροφύλλη παίζει ρόλο στην ικανότητα της χλωρέλλας να αποτοξινώσει τα βαρέα μέταλλα , και είναι ένα φυσικό θεραπευτικό των πληγών. Υπάρχουν ενδείξεις ότι η χλωροφύλλη μειώνει την ικανότητα των καρκινογόνων να δεσμεύονται με DNA σε μείζονα όργανα.


Οι Αντι-μεταλλαξιογόνες ιδιότητες του το καθιστούν προστατευτικό ενάντια σε τοξίνες, όπως τα φαρμακευτικά προϊόντα.Η σπιρουλίνα απλά δεν είναι σε θέση να αφαιρέσει τα βαρέα μέταλλα όπως η Chlorella που το κάνει, διότι δεν διαθέτει μια κυτταρική μεμβράνη, ωστόσο παρουσιάζει σημαντικές ενισχυτικές ιδιότητες, αποτελείται από ένα σπειροειδές σκέλος το οποίο δίνει το όνομά του. 


Η σπιρουλίνα είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, Ε, Κ και βήτα καροτίνη, καθώς σίδηρο και μαγνήσιο και απαραίτητα λιπαρά οξέα. Περιέχει αμινοξέα που προωθούν τη βελτίωση της ψυχικής λειτουργίας, ζωντάνια και ενέργεια, και το ισορροπημένο σακχάρο στο αίμα. Σύμφωνα με μια μελέτη που έγινε στην Κίνα ,  το σελήνιο- που εγχύεται με την σπιρουλίνα αναστέλλει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων του μαστού.

5. Πράσινο Τσάι
Τα οφέλη  στην υγεία του πράσινου τσαγιού είναι λόγω της παρουσίας μιας ομάδας  στο φυτο των φλαβονοειδών που ονομάζεται κατεχίνες. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους ερευνητές είναι επιγαλλοκατεχίνη-3-O-gallate (EGCG), η κύρια κατεχίνη σε πράσινο τσάι . Για παράδειγμα, οι ερευνητές της Νότιας Κορέας έχουν βρεθεί ότι εμποδίζει EGCG TNF φυσικά παρεμβαίνοντας με την ικανότητα ορισμένων προ-φλεγμονωδών χημικων να δεσμεύει τα κύτταρα του λείου μυϊκού ιστού του αγγειακού συστήματος. 


Σε μια μελέτη του 2009 που διεξήχθη από την Ιατρική Σχολή Chonbuk National University, σημειώθηκε ότι η συγκεκριμένος μηχανισμός δράσης της EGCG σε όρους της αναστολής του TNF είναι η καταστολή της φρακταλκίνη, ενας φλεγμονώδης παράγοντας που εμπλέκει ειδικά στην ανάπτυξη της αρτηριοσκλήρυνσης ή σκλήρυνση του  σε αρτηρίες.

6.Τα  σταυρανθή λαχανικά
Τα σταυρανθή λαχανικά περιέχουν βιταμίνες, ανόργανα άλατα, και άλλα θρεπτικά συστατικά, και τις χημικές ουσίες γνωστές ως γλυκοσινολικά. Αυτές οι χημικές ουσίες διασπώνται σε διάφορες βιολογικές δραστικές ενώσεις που είναι γνωστό ότι έχουν αντικαρκινικές επιδράσεις.Η Ρόκα , μπρόκολο, λάχανο, κουνουπίδι , λάχανο, γογγύλια και λάχανο είναι μερικά από τα πολλά διαφορετικά είδη σταυρανθή λαχανικά που είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, μεταξύ των οποίων αρκετά καροτενοειδή (β-καροτένιο, λουτεΐνη, ζεαξανθίνη)? βιταμίνες C, E, και Κ? φυλλικό οξύ? και μέταλλα.
Οι Βιολογικά δραστικές ενώσεις όπως ινδόλες, νιτρίλια, θειοκυανικά και ισοθειοκυανικά σε αυτά τα λαχανικά στην πρόληψη του καρκίνου, προστατεύουν τα κύτταρα από βλάβη του DNA, βοηθώντας και αδρανοποιούν τα καρκινογόνα,και επάγουν τον κυτταρικό θάνατο των καρκινογόνων και οι αναστολής του σχηματισμού των αιμοφόρων αγγείων όγκων (αγγειογένεση) και η μετανάστευση των κυττάρων του όγκου (που απαιτούνται για την μετάσταση). Για ολική περιεκτικότητα σε γλυκοσινολάτ, γογγύλια outscore λάχανο, το κατσαρό λάχανο, το κουνουπίδι και το μπρόκολο από τα συνηθέστερα να τρώγονται σταυρανθή λαχανικά.
Tomaten auf einem Holztisch vor einem hellgrünen Hintergrund
7. Ντομάτες
Η τακτική κατανάλωση ντομάτας και των προϊόντων της  που γίνεται με συνέπεια σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο διαφόρων τύπων καρκίνου και, σε μικρότερο βαθμό, η στεφανιαία νόσος. Μεταξύ των πολλών συστατικών  η ντομάτα πιστώνεται με υγιεινές ιδιότητες, καροτενοειδή και ιδιαίτερα του λυκοπενίου διερευνώνται ενεργά.

Μέτρια αποτελέσματα της τακτική πρόσληψη ενός χυμού ντομάτας παρέχει μικρές ποσότητες καροτενοειδών που βρέθηκαν για την παραγωγή φλεγμονωδών μεσολαβητών, όπως TNF-άλφα. TNF-άλφα παραγωγή από ολόκληρο αίμα βρέθηκε να είναι περισσότερο από 30% χαμηλότερη μετά από σχεδόν ένα μήνα από την κατανάλωση ακατέργαστου χυμού ντομάτας.

8. Φαρμακευτικά Μανιτάρια
Τα Μανιτάρια έχουν χρησιμοποιηθεί για τουλάχιστον 5.000 έτη για θρεπτικούς και ιατρικούς σκοπούς. Αντι-ιικές και  η αντι-καρκινική επίδραση αποδεικνύεται σε περισσότερα από 50 είδη ζώων και μέσω in vitro μελέτες. Έξι από αυτά τα συστατικά σε  μανιτάρια έχουν διερευνηθεί για τη δραστηριότητά τους σε ανθρώπινους καρκίνους: του συστατικού lentinan του shiitake , σχιζοφυλλάνη, ενεργό εξόζης συσχετίζεται ένωση (AHCC), maitake D-κλάσμα και δύο συστατικά του Coriolus versicolor.  Το Coriolus versicolor είναι ενα εξαιρετικά κοινό μανιτάρι το οποίο μπορεί να βρεθεί σε όλο τον κόσμο. Versicolor σημαίνει «από διάφορα χρώματα και είναι αλήθεια ότι αυτό  το μανιτάρι βρίσκεται σε μια ευρεία ποικιλία διαφορετικών χρωμάτων όπως απεικονίζεται στην παραπάνω εικόνα. 


Αναγνωρίζεται ως φαρμακευτικό μανιτάρι στην κινεζική ιατρική υπό την ονομασία yun Zhi. Πολυσακχαρίτη-K (PSK), είναι ένας πολυσακχαρίτης πρωτεΐνης το οποίο χρησιμοποιείται στο ανοσοποιητικό σύστημα  για τόνωση ενα παράγοντα στη θεραπεία του καρκίνου σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και στην Κίνα και στην Ιαπωνία. 


Στην Ιαπωνία, η PSK έχει εγκριθεί ως πρόσθετο για τη θεραπεία του καρκίνου και καλύπτεται από την κυβέρνηση την ασφάλιση υγείας. PSK εμφανίζει αντικαρκινική δράση, από τις πρώτες εργαστηριακές assessmentsin vitro, in vivo και σε κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους. Προκαταρκτική έρευνα έχει δείξει ότι η PSK θα μπορούσε να μειώσει την επαγόμενη μεταλλαξιογόνιση, προκαλούμενη από ακτινοβολία, και αυθόρμητα επαγόμενη ανάπτυξη πειραματικών παρασκευασμάτων καρκινικών κυττάρων.

9. Σκόρδο
Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε online στο περιοδικό Cancer Research Πρόληψη, σημειώνει ότι η κινέζικη ιατρική έχει χρησιμοποιηθεί το σκόρδο από το 2000 π.Χ.. Οι συγγραφείς προτείνουν ενώσεις, όπως σουλφίδιο διαλλυλο –που απελευθερώνονται όταν ένα σκόρδο  σπάσει σε σκελίδες -. μπορεί να συμβάλει στη δυνητική εξουσία πρόληψης του βοτάνου Μια σειρά από μελέτες για τα σκόρδα έχουν εμφανιστεί  να ασχολούνται με το θειούχο διαλλύλιο και τον καρκίνο. 


Ένα από τη Δημοκρατία της Κορέας παραθέτει διαλλύλιο δισουλφίδιο (DADS) ως ένωση θείου επικρατέστερη έλαιο-διαλυτά στο σκόρδο, αναστέλλοντας τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων σε πολλές κυτταρικές γραμμές. Οι επιστήμονες εξέτασαν υπάρχει ικανότητα να σκοτώνουν τα κύτταρα σε μια διαδικασία που περιλαμβάνει την παραγωγή ελευθέρων ριζών. Βρήκαν ότι το περίφημο ογκοκατασταλτικό γονίδιο, ρ53, συνέλαβαν τον κυτταρικό κύκλο όταν η θεραπεία ήταν παρούσα. Τα καρκινικά κύτταρα πέθανε μετά από 24 ώρες θεραπεία που ενεργοποιείται το γονίδιο p53. Βρήκαν επίσης ότι τον επαγόμενο κυτταρικό θάνατο αποτράπηκε με κατεργασία με μία ένωση γνωστή για την πρόληψη της ρ53 στον θάνατο κυττάρου που εξαρτάται από τη μείωση των επιπέδων των ελεύθερων ριζών στα μιτοχόνδρια, τα κυτταρικά καμίνους. 


Τα αποτελέσματά τους έδειξαν ότι η mitochrondrial σε ελεύθερες ρίζες μπορούν να χρησιμεύσουν ως δεύτεροι αγγελιαφόροι σε κυτταρικό θάνατο που απαιτεί την ενεργοποίηση της ρ53. Η μελέτη αυτή βρέθηκε στην Εφημερίδα της Βιοχημικές και Μοριακές Τοξικολογίας. Allicin – που δίνει το σκόρδο το άρωμα και την γεύση του – λειτουργεί ως πιο ισχυρό αντιοξειδωτικό του κόσμου.η Allicin ένωση  αποσυντίθενται, ώστε να δημιουργήσει ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό. Η αντίδραση μεταξύ του σουλφενικού οξέος και  των ριζών είναι τόσο γρήγορη όσο αυτό μπορεί να πάρει, η οποία περιορίζεται μόνο από το χρόνο. Τα συμπληρώματα σκόρδου ελαιου και η σκόνη που παράγεται από την απόσταξη φρέσκου ​​σκόρδου, και στη συνέχεια αραίωση με άλλες ουσίες τα καθιστά αναποτελεσματικά. Αυτή η διαδικασία καταστρέφει την πλειοψηφία των allicin στο σκόρδο. AlliMAX είναι η μόνη φαρμακοτροφίμου με μια διαφορά, δεδομένου ότι είναι η μόνη που παρέχει στο σώμα με μια εγγυημένη απόδοση 100% της καθαρής σταθεροποιημένο εκχύλισμα allicin.

10. κάνναβης
Το ελαιο της Κάνναβης προωθεί την πλήρη επούλωση του σώματος και αυξάνει την μελατονίνη σε επίπεδα  με χιλιάδες φορές υψηλότερες από το κανονικό. Η μελατονίνη έχει αποδειχθεί ότι επιβραδύνει ή θα σταματήσει την ανάπτυξη των διαφόρων τύπων καρκίνου  στα κύτταρα και ακόμη και την θεραπεία του καρκίνου. Μερικές από τις μελέτες έχουν δείξει ότι η μελατονίνη μπορεί να παρατείνει την επιβίωση και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών με ορισμένους τύπους καρκίνων  που ειναι ανίατοι όπως  τον προχωρημένο καρκίνο του πνεύμονα και το μελάνωμα.

Μερικές μελέτες ανέφεραν ότι ένας μικρός αριθμός των καρκίνων πήγε στην ολική ή μερική διαγραφή από ομότιμους και δημοσιεύθηκε η έρευνα έχει δείξει  οτι η μελατονίνη προσφέρει ιδιαίτερα ισχυρή προστασία ενάντια σε καρκίνους με αναπαραγωγη. Τα Κύτταρα σε όλο το σώμα σας – ακόμα και τα καρκινικά κύτταρα – υποδοχείς μελατονίνης έχουν. Έτσι, όταν η μελατονίνη κάνει κάθε βράδυ  τους γύρους , επιβραδύνει την κυτταρική διαίρεση. Όταν αυτή η ορμόνη ασφαλίσει επάνω σε ένα καρκινικό κύτταρο μαστού, έχει βρεθεί  να αναχαιτίζει την τάση των οιστρογόνων και να τονώνει την ανάπτυξη των κυττάρων.

Για σχεδόν μια δεκαετία, η Rick Simpson έχει δείξει στους ανθρώπους πώς να θεραπεύσουν τον καρκίνο με λάδι κάνναβης . τοΈλαιο του μπορει να χρησιμοποιηθείει σε πολλές διατροφικές και διαδερμικές εφαρμογές.  της Κάνναβης ελαιο είναι μια από τις πιο πλούσιες πηγές απαραίτητα με  αμινοξέα και απαραίτητα λιπαρά οξέα, παρέχοντας μια εξαιρετική ισορροπία μεταξύ ωμέγα-3, -6 και -9 λιπαρά οξέα. Όλες αυτές οι ουσίες είναι επί του παρόντος υπό συζήτηση, όχι μόνο στην εναλλακτική σκηνή της υγείας, αλλά και από τη βιομηχανία τροφίμων, η οποία ψάχνει για κατάλληλο συστατικά για να δημιουργήσουν τα λεγόμενα «λειτουργικά τρόφιμα».

Καλέντουλα η θεραπευτική
Άλλα ονόματα: Καλέντουλα των αγρών, καλεντούλα, Νεκρολούλουδο, Κίτρινη μαργαρίτα, κατιφές, καλενδούλη, µοσκαρδίνι, αδράχτι της γριάς, πετεινόχορτο.
Περιγραφή : Το όνομα καλέντουλα προέρχεται από τη λατινική λέξη «kalendae» (καλένδες) που σημαίνει πρώτη μέρα του μήνα πιθανώς γιατί η καλέντουλα ανθίζει τις πρώτες μέρες των περισσότερων μηνών του χρόνου. Το officinalis δείχνει την παραδοσιακή φαρμακευτική χρήση του φυτού.
Ανήκει στην οικογένεια των Συνθέτων. Είναι φυτό ετήσιο και το γνωρίζουμε όλοι. Η καταγωγή του είναι από την Αίγυπτο και το καλλιεργούμε συχνά στους κήπους. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες με άνθη κίτρινα ή ζωηρά πορτοκαλιά, απλά ή διπλά, με φύλλα μεγάλα, στενά στη βάση, φαρδύτερα και στρογγυλεμένα στην κορυφή.
Για θεραπευτικούς σκοπούς χρησιμοποιούνται τα άνθη του φυτού. Τα άνθη της καλέντουλας έχουν θεωρηθεί ευεργετικά για τη μείωση των φλεγμονών, τη γρήγορη αποθεραπεία πληγών και τις αντισηπτικές τους δυνατότητες.
Έχουν χρησιμοποιηθεί για να θεραπεύσουν ποικίλες δερματικές ασθένειες και είναι αποτελεσματικά ενάντια στα δερματικά έλκη.
Όταν λαμβάνονται εσωτερικά ως τσάι, μπορούν να αντιμετωπίσουν έλκη του στομάχου φλογώσεις, φλεγμονές.
Ένα από τα πολλά πλεονεκτήματα της Καλέντουλας είναι ότι καθαρίζει το αίμα, επισπεύδει την επούλωση των πληγών και λειαίνει τις ανωμαλίες του δέρματος. Πολλοί γιατροί πιστεύουν ότι η Καλέντουλα είναι ένα σημαντικό φάρμακο σε περιπτώσεις μη εγχειρήσιμου καρκίνου.
Συστατικά:  Τα άνθη της περιέχουν αιθέρια έλαια, σαπωνίνες, φλαβονοειδή, βιταμίνη C, ασβέστιο, καροτένια (πρόδρομα μόρια της βιταμίνης Α) και σημαντικές ποσότητες πυριτίου.
Ο συνδυασμός του πυριτίου και της προστατευτικής βλέννας που περιέχει, καθιστά την καλέντουλα ένα από τα πιο σημαντικά βότανα για την αντιμετώπιση των δερματικών προβλημάτων για την ίαση των οποίων ο οργανισμός πρέπει να αναπλάσει νέους ιστούς.
Πυρίτιο:  Ανήκει στα μέταλλα και βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου από τον οργανισµό. Επίσης συντελεί στην υγεία του δέρµατος και συμμετέχει στην ανάπτυξη των µαλλιών, των νυχιών και των δοντιών.
Επιπλέον, οι πηκτίνες που περιέχονται στα φύλλα της την καθιστούν ενυδατικό παράγοντα. Ακόμη δίνει ελαστικότητα στο δέρμα και βοηθάει στην αντιμετώπιση των ραγάδων και των ρυτίδων.
Τα πέταλα και η γύρη της καλέντουλας περιέχουν τριτερπενοειδείς εστέρες και καροτενοειδή, και τα αντιοξειδωτικά φλαβοξανθίνη και χρυσοξανθίνη που είναι και η πηγή του κίτρινο πορτοκαλί χρώματος.
Τα φύλλα και τα κοτσάνια περιέχουν άλλα καροτενοειδή, λουτεΐνη ως επί το πλείστων (80%), ζεαξανθίνη (5%), και β-καροτένιο. Εκχυλίσματα του φυτού, επίσης, χρησιμοποιούνται ευρέως στα καλλυντικά λόγω της παρουσίας ενώσεων, όπως σαπωνίνες, ρητίνες και αιθέρια έλαια.
Τα άνθη περιέχουν φλαβονογλυκοσίδες, τριτερπενικούς ολιγογλυκοσίδες, τριτερπενικούς γλυκοσίδες τύπου oleanane, σαπωνίνες, και σεσκιτερπενικούς γλυκοσίδες.
Παραδοσιακές χρήσεις: Η χρήση του φυτού έχει μακρά παράδοση. Τα λουλούδια χρησιμοποιούνταν στην αρχαία Ελλάδα, Ρώμη, Μέση Ανατολή και Ινδία ως θεραπευτικό φυτό και ως χρωστική για υφάσματα, τρόφιμα και καλλυντικά.
Τα λουλούδια της θεωρούνται βρώσιμα και χρησιμοποιούνται στις σαλάτες ως γαρνιτούρα ή για να προσθέσουν χρώμα αντί για το πολύ πιο ακριβό σαφράν.
Η καλέντουλα είναι επίσης από τα πιο γνωστά φαρμακευτικά βότανα και χρησιμοποιείται στη δυτική θεραπευτική ήδη από τον 12ο αιώνα. Έχει χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση πονόδοντων, σαν αντισπασμωδικό ιδιαίτερα για το στομάχι και την δυσμηνόρροια, σαν τονωτικό του ήπατος, εφιδρωτικό, αντιεμετικό, αντισκορβουτικό.
Ιδιότητες και σύγχρονες χρήσεις: Η καλέντουλα έχει θεραπευτικές ιδιότητες, καταπραΰνει τους ερεθισμούς του δέρματος και του ερυθήματος και είναι ιδανική για το ευαίσθητο και ερεθισμένο δέρμα. Επίσης είναι ενυδατική και μαλακτική. Τοπικά έχει χρησιμοποιηθεί για κιρσούς, αιμορροΐδες, έκζεμα και επιπεφυκίτιδα.
Φαρμακολογικές μελέτες φυτών έχουν δείξει ότι εκχυλίσματα καλέντουλας μπορεί να έχουν αντι -ιικές, αντι-γονιδιοτοξικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
Η καλέντουλα είναι για τις πληγές ότι είναι η άρνικα για τους μώλωπες. Και τα δύο φυτά θεωρούνται αποτελεσματικά ειδικά για τραυματισμούς.
Ενδείκνυται σε περιπτώσεις τραυματισμών των μυών και των τενόντων και όπου υπάρχει έντονη φλεγμονή. Στο Παρίσι το 1849, χρησιμοποιήθηκε από γιατρούς σε πολλά θύματα που είχαν θραύσματα στα οστά από τραύματα σφαιρών, των οποίων τα άκρα υπό άλλες συνθήκες θα είχαν ακρωτηριαστεί, σώθηκαν με την εφαρμογή και αποτελεσματικότητα της καλέντουλας.
Όταν εφαρμόζεται εξωτερικά, ιδιαίτερα τα άνθη,  προσφέρουν ανακούφιση από τους πονοκεφάλους και τον πονόδοντο

 

Θεραπευτικές Ιδιότητες : Τα αιθέρια έλαια αναστέλλουν τον πολλαπλασιασμό των βακτηριδίων και μυκήτων, οι δε σαπωνίνες ενεργούν αντιφλεγμονικά.
Η καλέντουλα ενισχύει επιπλέον το ανοσοποιητικό σύστημα, ενεργεί αντισπασμωδικά και ευνοεί την έκκριση χολής.
Η καλεντούλα δρα ως αντιφλεγμονώδες, αντισηπτικό, στυπτικό, επουλωτικό, αντιμυκητιακό, εμμηναγωγό.
Είναι ένα από τα καλύτερα βότανα για την θεραπεία δερματικών προβλημάτων που οφείλονται σε μόλυνση ή φυσική βλάβη.
Χρησιμοποιείται επίσης σε κάθε εξωτερική αιμορραγία, τραύμα, μωλωπισμό ή διάστρεμμα.
Είναι ευεργετική για τα τραύματα που επουλώνονται αργά και για δερματικά και κιρσώδη έλκη.
Είναι ιδανική ως πρώτη βοήθεια σε ελαφρά εγκαύματα.
Χρησιμοποιείται για την θεραπεία γαστρικών και δωδεκαδακτυλικών ελκών.
Σαν εμμηναγωγό βοηθά σε περιπτώσεις καθυστέρησης και επώδυνης εμμηνορροής.
Κατά των τσιμπημάτων της σφίγγας και της μέλισσας και κατά των κρεατοελιών. Συντηρεί και διατηρεί υγιή τα αιμοφόρα αγγεία. Είναι και κατά της ακμής, με επαλείψεις.
Σαν χολαγωγό βοηθά σε προβλήματα της χοληδόχου κύστης και σε ασαφή πεπτικά προβλήματα που χαρακτηρίζουμε ως δυσπεψία.
Χρήση : Τις εξαιρετικές της ικανότητες δείχνει η καλέντουλα στους τραυματισμούς του δέρματος και των βλεννογόνων.
Κομπρέσες με τσάι ή αραιωμένο βάμμα μπορούν να θεραπεύσουν πληγές που επουλώνονται δύσκολα, μολύνσεις των νυχιών, εγκαύματα, αποστήματα, ουλές και έλκη των κνημών.
Οι γαργάρες με τσάι βοηθούν σε περίπτωση στοματίτιδας και φαρυγγίτιδας.
Την παρασκευάζουμε ως έγχυμα (ρίχνουμε σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό 1-2 κουταλάκια του τσαγιού και το αφήνουμε για 10-15 λεπτά). Για τοπική θεραπεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κατάπλασμα ή κομπρέσα.
Λάδι Καλέντουλας, παρασκευή και ιδιότητες :  Για την παρασκευή του λαδιού της θα χρειαστούμε αποξηραμένα άνθη καλέντουλας και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Αν  τα άνθη δεν είναι στεγνά, είναι   προτιμότερο να είναι αποξηραμένα διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να εμπεριέχουν υγρασία η οποία κατά την παραμονή στο βάζο θα μπορούσε να προκαλέσει μούχλα. Αγοράστε μια γλάστρα καλέντουλας και κόβετε από κει κάθε φορά που χρειάζεστε να κάνετε λάδι.
Η αναλογία παρασκευής είναι: 1 μέρος βοτάνου σε 4 μέρη λαδιού. Τοποθετήστε τα άνθη σε ένα βαζάκι και συμπληρώστε με λάδι. Κλείστε καλά, ανακινήστε και τοποθετήστε το ώστε να το βλέπει ήλιος.
Την πρώτη εβδομάδα ανακινείτε συνεχώς, το αφήνετε για 1 μήνα περίπου. Μετά το σουρώνετε σε ύφασμα και αποθηκεύετε σε σκουρόχρωμο βαζάκι, διατηρείται σε μέρος σκιερό και δροσερό.
Το λάδι καλέντουλας χρησιμοποιείται σαν βάση για μασάζ, και για την παρασκευή θεραπευτικών και καλλυντικών κρεμών.
Η καλέντουλα αποτελεί ένα από τα καλύτερα βότανα για την αντιμετώπιση δερματικών προβλημάτων όπως ακμή, εκζέματα, ερεθισμοί, κιρσοί αλλά και προβλήματα όπως έλκος στομάχου.
Σε περιπτώσεις φλεβίτιδας, κιρσωδών έλκων, κρυοπαγημάτων και εγκαυμάτων, η αλοιφή φέρνει μεγάλη ανακούφιση.
 
1) Μαλακτική και επουλωτική κρέμα καλέντουλας:
 Υλικά:
100 ml αμυγδαλέλαιο
10 σταγόνες βάμμα Καλέντουλας
5 σταγόνες από εκχύλισμα Καλέντουλας
2 με 3 κουταλάκια του γλυκού βαλσαμόλαδο
Παρασκευή: Προσθέτουμε στο αμυγδαλέλαιο όλα τα υλικά, ζεσταίνουμε το μείγμα και προσθέτουμε νιφάδες από μελισσοκέρι για τη στερεοποίησή του. Το βάζουμε σε καθαρά βαζάκια και το αφήνουμε να σταθεροποιηθεί.
2) Αλοιφή καλέντουλας
Θα χρειαστούμε:
100 γρ. ελαιόλαδο
10 γρ. κερί μέλισσας
Μια χούφτα άνθη καλέντουλας
Προετοιμασία:  Ζεσταίνουμε 100 γρ. ελαιόλαδο και 10 γρ. κερί μέλισσας σε μπεν μαρί και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το κεράκι μας. Ρίχνουμε μια χούφτα άνθη καλέντουλας και τα αφήνουμε για 2 λεπτά. Σουρώνουμε αμέσως αφού το βγάλουμε από την φωτιά, γιατί όσο κρυώνει θα αρχίσει να πήζει. Τοποθετούμε σε ένα γυάλινο αποστειρωμένο σκουρόχρωμο βαζάκι και το αφήνουμε να κρυώσει. Διατηρείτε για ένα χρόνο σε δροσερό μέρος. Η χρήση του είναι για σκασμένα χέρια, φτέρνες, αγκώνες ακόμα και για ερεθισμένα κωλαράκια των μωρών αφού είναι αγνό χωρίς χημικά.
Σε περίπτωση που δεν έχουμε άνθη καλέντουλας μπορούμε να αγοράσουμε λάδι καλέντουλας από το φαρμακείο ή σε μαγαζί με βιολογικά και να προσθέσουμε το κερί μέλισσας. Προσοχή το κερί θα είναι καθαρό επεξεργασμένο κερί.
3)Μια μοναδική μαλακτική και επουλωτική κρέμα καλέντουλας:
Υλικά:
100 ml αμυγδαλέλαιο
10 σταγόνες βάμμα Καλέντουλας
5 σταγόνες από εκχύλισμα Καλέντουλας
2 με 3 κουταλάκια του γλυκού βαλσαμόλαδο
Παρασκευή: Προσθέτουμε στο αμυγδαλέλαιο όλα τα υλικά, ζεσταίνουμε το μείγμα και προσθέτουμε νιφάδες από μελισσοκέρι για τη στερεοποίησή του. Το βάζουμε σε καθαρά βαζάκια και το αφήνουμε να σταθεροποιηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου