Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

ΤΟ ΜΠΟΞ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΑΓΑΠΕΣ... Ιδου λοιπον μια ενδιαφερουσα συνεντευξη με ένα αστέρα της πυγμαχίας μας...

NO LIMITS ΣΑΒΒΑΤΟ 30 /7 


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΥΓΜΑΧΟ ΑΝΤΩΝΗ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ



ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΝΑΒΟΣ (HELLENIC MEDIA GROUP HELLAS RADIO)


Ο Αντώνης Γιαννούλας αποτελεί μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της Ελληνικής Πυγμαχίας.

    Γεννήθηκε στις 22 Οκτωβρίου 1976 , ξεκίνησε την καριέρα του από το σύλλογο «Ελιμειώτης» Γρεβενών , από το 1991 άρχισε να αναδεικνύεται Πρωταθλητής Ελλάδος και να διαγράφει μια αθλητική καριέρα με αποκορύφωμα το 2000 το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία του στο "21ο Κύπελλο Ακρόπολις", το χρυσό μετάλλιο στο διεθνές τουρνουά "Αρένα Καπ" και το 2002 την 9η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σύδνεϋ. Στο Σύδνεϋ αγωνίστηκαν τρεις πυγμάχοι μας, ο Μικελιάν (54κ.), ο Τιγράν Ουσλιάν (60κ.) και ο Αντώνης Γιαννούλας (75κ.).Αυτή ακριβώς η διαδρομή , από αθλητής μιας μικρής επαρχιακής πόλης ,σε ένα άθλημα με ιδιαίτερο έλλειμμα υποστήριξης και με προβλήματα παθογένειας, σε μια σημαντική θέση της παγκόσμιας κατάταξης αποτυπώνει με τον πιο ενδεικτικό τρόπο το πείσμα και την επιμονή που υπάρχει στην Ελληνική πυγμαχία!

    Παρόλο που η παραπάνω πορεία είναι αξιοζήλευτη , όσοι γνωρίζουν τον χώρο και τα γεγονότα , γνωρίζουν ότι αποτυπώνει στο ελάχιστο τις δυνατότητες που είχε ο Α. Γιαννούλης. Αυτό δεν αποτελεί φιλοφρόνηση , αφού για παράδειγμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σύδνεϋ , ο Α. Γιαννούλης κληρώθηκε με αντίπαλο τον αήττητο Κουβανό που πήρε το χρυσό. Τους αθλητές που πήραν το αργυρό και το χάλκινο , 20 μέρες πριν τους Ολυμπιακούς ,τους είχε κερδίσει και τους δύο σε τουρνουά!


Το πλήθος των αγώνων του -στην κατηγορία των 71-75 κιλών- ξεπερνάει τους 500!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΝΑΒΟΣ : Αντώνη θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για την συνέντευξη! 

ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ : Και εγώ σε ευχαριστώ Δημήτρη 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΝΑΒΟΣ : Πες μας λίγα πράγματα για σένα…  

ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ :  Η πυγμαχία για μένα είναι η ζωή μου και αυτό που ξέρω καλά να κάνω ...στο ενεργητικό επίπεδο έχω 500 αγώνες σχεδόν.  

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΝΑΒΟΣ : Πως ξεκίνησες την πυγμαχία ;Το στοιχείο που σε τράβηξε στο άθλημα ποιό είναι ;

ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ : Πυγμαχία ξεκίνησα από τα 13 και είχα αδυναμία στα μαχητικά σπορ από μικρός


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΝΑΒΟΣ : Πως ήταν και είναι αυτό το όμορφο ταξίδι σου στο άθλημα;

ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ : Το ταξίδι στο άθλημα δεν περιγράφεται τα έχω δει όλα, και την χλιδάτη ζωή, και την δύσκολη κατάσταση να φτάσει στη κορυφή και η ζωή μου σε αυτό είναι για βιβλίο γιατί αν είχα δίπλα μου ανθρώπους σωστούς θα ήμουν πάμπλουτος αφού ήδη οι παγκόσμιο πρωταθλητές που είναι τώρα στο προσκήνιο τους έχω κερδίσει όπως Αρτούρ Άμπραχαμ και Κάρολ Φροζ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΝΑΒΟΣ : Πως ήταν όταν κρέμασες τα γάντια σου;

ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ :  Όταν αποφάσισα να σταματήσω ένιωσα ότι κάτι φεύγει από μέσα μου, ήταν πολύ δύσκολο για μένα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΝΑΒΟΣ : Τι σε έκανε  να επιστρέψεις ;

ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ :  Η επιστροφή μου μετά από χρόνια ήταν αφού έβλεπα ότι είμαι καλά , και υπόψη:  ποτέ δεν σταμάτησα να βάζω γάντια, ποτέ!  Ήταν πολύ βασικό για μένα και κουράστηκα δυστυχώς να βλέπω αυτήν την κατάσταση στο άθλημα από όλες τις απόψεις.  Όλοι επαγγελματίες προπονητές και αθλητές από το πουθενά !

Ευτυχώς ήρθε ο ΣΕΠ του Γιώργο Στεφανόπουλο να βγάλει κάτι σωστό σε αυτό που λέγεται επαγγελματική πυγμαχία και κάτι πολύ βασικό αφού ακόμα ανεβαίνω στο ρινγκ για μένα είναι ευλογία και θέλημα θεού.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΝΑΒΟΣ : Πως βλέπεις την πυγμαχία, υπάρχει αξιολόγηση;

ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ : Δυστυχώς εδώ και μερικά χρόνια το κατεστημένο της Ομοσπονδίας δεν κάνει απολύτως τίποτα.  Η Εθνική ομάδα αποτελείται από δικά τους
άτομα και ούτε καν ομοσπονδιακό προπονητή, και τα αποτελέσματα φάνηκαν.

Απορώ πως αισθάνονται που δεν θα έχουμε ελληνική συμμετοχή επιτέλους να ξεκαθαρίσει και να καθαρίσει το άθλημα. Κρίμα στους αθλητές που έχουν όνειρο και
αγάπη για το άθλημα!
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΝΑΒΟΣ : Σε λίγες μέρες έχουμε ολυμπιακούς αγώνες ,σε μια δύσκολη στιγμή για την σταθερότητα και την ειρήνη παγκοσμίως . Ποιό είναι το μήνυμά σου για το μέλλον των παιδιών και για την ανθρωπότητα γενικότερα;

ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ :Το αθλητικό πνεύμα των ολυμπιακών αγώνων να ενώσει όλο τον πλανήτη και πως στον αθλητισμό δεν υπάρχουν προκαταλήψεις και ρατσισμός. Να απολαύσει όλο ο πλανήτης αυτό το αριστούργημα των ολυμπιακών αγώνων.
Και εύχομαι τα παιδιά να είναι κοντά στον αθλητισμό και να έχουν όνειρο την ολυμπιάδα . Επίσης εύχομαι ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά μας και στη νέα γενιά ...


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΝΑΒΟΣ; Πόσο σημαντικό είναι στην προσπάθεια που κάνεις να έχεις 
την στήριξη του δικού σου ανθρώπου; 

ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ : Σε αυτό που κάνω είναι πάντα δίπλα η γυναίκα μου και οι γονείς μου που με στηρίζουν αν και  πάντα έχουν φόβο και αγωνία  .

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΝΑΒΟΣ;
 Έλληνες πυγμάχοι μπορούν να αγωνιστούν σε παγκόσμια ring?

ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ : Υπάρχουν έλληνες πυγμάχοι που μπορούν να σταθούν στο εξωτερικό και να φέρουν και διακρίσεις, αρκεί να έχουν σωστούς ανθρώπους δίπλα τους που να στηρίξουν την προσπάθεια αυτήν.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΝΑΒΟΣ :Πες μας για τον επόμενο αγώνα. Η προετοιμασία πως πάει?

ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ :Ο επομένως αγώνας θα είναι στο εξωτερικό και θα ανακοινωθεί τον Οκτώβριο.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΝΑΒΟΣ :Πες μας την γνώμη σου για τον Σ.Ε.Π( ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΠΥΓΜΑΧΙΑΣ)

Πιστεύω πως είναι ότι καλύτερο και αναγνωρισμένη ομοσπονδία. Ευτυχώς υπάρχει ο Γιώργος Στεφανόπουλος και δίνει ανάσα και πνοή στην πυγμαχία και πιστεύω ότι μόνο από εκεί μπορείς να κανείς κάτι σοβαρό και αξιόλογο στην επαγγελματική πυγμαχία.

Ναι, φυσικά και που είσαι επίσης επαγγελματίας αναγνωρισμένος και book Ρέκορντ ,εδώ λέγεσαι επαγγελματίας πυγμάχος.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΝΑΒΟΣ : Πες μας ένα μήνυμα στους αναγνώστες και ακροατές του hmg hellas radio.(hellenic media group)

ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ  : Αγαπητέ Δημήτρη το μήνυμα στο κοινό σου είναι ότι από εμένα θα ακούν την αλήθεια ΚΑΙ

μόνο, και για πολλούς δεν είναι αρεστό . Και κάτι τελευταίο : όποιος δεν έχει βάλει το εθνόσημό και δεν έχει γυρίσει τον κόσμο μέσα από το άθλημα δεν τον βλέπω καθόλου σαν μαχητή απλά κάνει χόμπι κατά την  γνώμη μου

ΚΑΝΝΑΒΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 

ΜΕΛΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ (ΚΥΒΕΡΝΟΓΡΑΦΟΣ) 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου