Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ....


Offsite news             
Eάν το Newsletter της Offsite δεν εμφανίζεται κανονικά πατήστε εδώ
Διαβάστε μας στο www.offsite.com.cy | Προωθήστε το email

13 Φεβρουαρίου 2017

Υπό τη σκιά έντονων διαφωνιών και δριμύτατης κριτικής συνεδριάζει σήμερα το Εθνικό ΣυμβούλιοΣήμερα στις 10 το πρωί το Εθνικό Συμβούλιο συνέρχεται για να ενημερωθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη για την πορεία των διαπραγματεύσεων, ενόψει και της νέας διάσκεψης για την Κύπρο τον ερχόμενο Μάρτιο. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Aκιντζί: Η Κύπρος δεν θα καταστεί δίοδος της Τουρκίας για ένταξη στην Ευρώπη από την πίσω πόρταΟ Μουσταφά Ακιντζί μίλησε στον «Πολίτη» και ανέλυσε την τουρκοκυπριακή θέση για τις τέσσερις βασικές ελευθερίες σε Τούρκους υπηκόους μετά τη λύση. Ο κ. Ακιντζί έκανε λόγο για ανάγκη ισότιμης μεταχείρισης Τούρκων και Ελλήνων υπηκόων και όχι για παραχώρηση ευρωπαϊκών προνομίων σε Τούρκους πολίτες. Διαβάστε περισσότερα εδώ.



N. Παπαδόπουλος: Για να αλλάξει η αποτυχημένη στρατηγική στο Κυπριακό πρέπει να αλλάξει η παρούσα διακυβέρνησηΤην ανάγκη να τεθεί τέρμα στην αποτυχημένη στρατηγική που ακολουθείται στο Κυπριακό τόνισε ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος σε ομιλία του ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος. «Ένας τρόπος υπάρχει να αλλάξει η αποτυχημένη στρατηγική που ακολουθείται σήμερα στο Κυπριακό: Να αλλάξει η παρούσα διακυβέρνηση», είπε. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Α.Νεοφύτου: Σ’ αυτό το σταυροδρόμι της Ιστορίας κάποιοι επιλέγουν τον δρόμο των κομματικών σκοπιμοτήτωνΟ πρόεδρος του  ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου σε δηλώσεις του από τον Κάτω Πύργο Τηλλυρίας ανέφερε πως αποτελεί δικαίωμα του οποιουδήποτε, την ώρα που δίνουμε τον αγώνα για να απαλλαχτούμε από την τουρκική κατοχή, να σχεδιάζει για τις προεδρικές εκλογές αφήνοντας, αιχμές για τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Λουκαΐδης: ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ υπονομεύουν τη διαδικασία λύσης του ΚυπριακούΧείριστη υπηρεσία στην πατρίδα η αδημονία κατάληψης της εξουσίας και η επικράτηση κομματικών, προεκλογικών σκοπιμοτήτων, ανέφερε χαρακτηριστικά o κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης. Ταυτόχρονα, ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ ακολουθούν το ακροδεξιό ΕΛΑΜ σε ενέργειες, όπως αυτή για το ενωτικό δημοψήφισμα, που επενεργούν υπονομευτικά για τις προσπάθειες αναζήτησης λύσης στο Κυπριακό. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Συνάντηση Ερντογάν - Γκουτέρες: «Η Τουρκία στηρίζει δίκαιη και μόνιμη λύση στο Κυπριακό»Συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν είχε ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες το Σάββατο στην Κωνσταντινούπολη. Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε στον ΓΓ του ΟΗΕ, κατά τη συνάντησή τους, ότι Τουρκία θα συνεχίσει τη στήριξή της «για μια λύση δίκαιη και μόνιμη στο Κυπριακό», δήλωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν. Διαβάστε περισσότερα εδώ.



Έντονες αντιδράσεις για την απόφαση του εορτασμού του ενωτικού δημοψηφίσματος του ’50 στα σχολεία (εικόνες)Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε η συμπερίληψη της επετείου του ενωτικού δημοψηφίσματος του 1950 στα σχολεία με ολιγόλεπτη συζήτηση στις τάξεις και ανάγνωση μηνυμάτων. Τo θέμα σχολιάζεται ποικιλοτρόπως μέσω των social media, ενώ φαίνεται ότι έχει επισκιάσει άλλες σημαντικές αποφάσεις της Βουλής. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Φτιάχνει τον δικό του ΔΗΣΥ ο Αβέρωφ σαν απάντηση στους πολεμίους τουΟι γνωρίζοντες τον Πάφιο πολιτικό από νεαρή ηλικία αντιλαμβάνονται ότι χρησιμοποιεί μια έκφραση που αποτελεί γι’ αυτόν δόγμα ζωής: « Όταν δεν γυρίζει ο τροχός… τον αλλάζεις…». Κατά παράλληλο τρόπο ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου οδηγεί τα πράγματα στο κυβερνών κόμμα, σαν απάντηση στους επίδοξους αμφισβητίες και πολεμίους του που δρούσαν στο παρασκήνιο και μεθόδευαν την υφαρπαγή του στέμματος. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Γιούνκερ: Η Κομισιόν στηρίζει την προσπάθεια λύσης του ΚυπριακούΤη στήριξη τόσο του ιδίου όσο και της Κομισιόν στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού εξέφρασε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σε κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε με τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέσβη Κορνήλιο Κορνηλίου, ενόψει της ολοκλήρωσης της θητείας του στις Βρυξέλλες. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου