Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΩΝ ΜΠΛΟΓΚΣ...



Δρακόντειος νόμος κατά της πειρατείας στην Ιαπωνία

Οι Ιάπωνες χρήστες που κατεβάζουν παράνομα υλικό που υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα, αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης έως δύο ετών...ή πρόστιμο που μπορεί να φτάσει τα 20.000 ευρώ.

Από την άλλη, υπάρχουν και αυτοί που υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να σταματήσουν αυτούς που ανεβάζουν υλικό και να επικεντρωθούν σε αυτούς. Οι ποινές για όσους ανεβάζουν μουσική και βίντεο παράνομα, είναι μέχρι 10 χρόνια φυλάκισης και 100.000 ευρώ πρόστιμο.

Η αγορά της Ιαπωνίας είναι πολύ μεγάλη, αφού τα νούμερα των οι πωλήσεων είναι στη δεύτερη θέση στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ, αλλά το πρόβλημα της πειρατείας είναι επίσης πολύ μεγάλο.

Η ιαπωνική ένωση δισκογραφικών εταιρειών, σύμφωνα με έρευνα που βασίζεται σε στοιχεία του 2010, αναφέρει πως τα παράνομα downloads είναι δέκα φορές περισσότερα από τις πωλήσεις οπτικοακουστικού υλικού και πίεσε πολύ προς την κατεύθυνση να ληφθούν αυστηρά μέτρα για την πειρατεία.

Ο νόμος για το παράνομο κατέβασμα υλικού υφίσταται από το 2010, αλλά μέχρι τώρα δεν είχαν οριστεί οι ποινές για τους παραβάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου