Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

..TA AΓΑΘΑ ΤΗΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΙΑΣ


ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΣ Blogger ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ δυναμιτίζει τη διπλωματική - γεωπολιτική ισορροπία αλλά και την Ελληνικότητα της Θράκης!

Γράφει ο Θανάσης Ζωγράφος  
(Περί του "κουκουλοφόρου" Βλέπε διευκρινιστική σημείωση στο τέλος του κειμένου)  


Ο ΤΙΤΛΟΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΝ ΛΟΓΩ blogger: 
Project ΘΡΑΚΗ: ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ

Και συνεχίζει... Είμαστε πολύ κοντά στην αποδοχή μίας «ανεξάρτητης Θράκης» από την Ελληνική πλευρά – Μένει απλώς να τεθεί το αίτημα κλπ - κλπ.


ΤΟ ΘΕΜΑ

 Το σχετικό κείμενο πρωτο - δημοσιεύτηκε στις 8/2/2011 10:00:00 π.μ. αλλά με την τότε τρέχουσα συγκυρία, από συναδέλφους στο "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους" με τη συνεργασία της Μαρίας Σταματιάδου (δημοσιογράφος),του Όμηρου Φωτιάδη (Αναλυτής Γεωπολιτικής) και το υπογράφει ο Κωνσταντίνος.

 ΤΟ... ΕΤΑΙΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΟ COPY PASTE 
(για το οποίο σεβασμός αποδίδεται μόνο και μόνο στην αναφορά της πηγής) 

 Σήμερα, πάνω από ένα χρόνο μετά, ακόμα κι αν παραδεχτούμε πως τα γεγονότα εκείνης της περιόδου οδηγούσαν (καθόλου απίθανο!) σε τέτοια συμπεράσματα, είναι ανόητο και υπό τις παρούσες συνθήκες, επιβλαβές να τα ανασύρουμε από το παρελθόν και να τα αναδημοσιεύουμεπροκλητικά μάλιστα, ως... σημερινή ενημέρωση!  

ΑΝΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΒΛΑΚΩΔΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚIΝΔΥΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

 Ένα χρόνο μετά μπορεί πολλά να έχουν αλλάξει!
 Εκτός κι αν έχουν προκύψει νέα στοιχεία ή έστω "πληροφορίες" που διαβάζοντάς το ξανά, εγώ δεν διαπίστωσα! 

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑ... ΑΣΥΜΦΟΡΟ!

 Ένα και πλέον χρόνο μετά... χωρίς νέα δεδομένα, τέτοιες απερισκεψίες μπορεί (καθόλου παράξενο μη σας φαίνεται) ή να ξυπνήσουν ορέξεις του παρελθόντος, ή ακόμα και να γίνουν αφορμή για υποκίνηση ανάλογων επιδιώξεων από τους  διαμένοντες πιθανόν στη Θράκη "πράκτορες" της Τουρκίας ή γιατί όχι από τα της Κομοτηνής εκδοτικά τους εργαλεία και ακόμα περισσότερο από "πρακτορίσκους" που κατά τη γνώμη πολλών υποδύονται τους διευθυντές έκδοσής τους κλπ.

Πρόσφατο παράδειγμα της ακράτητης επιθυμίας αυτών... και η περίπτωση του (πράκτορα;) Ιλχάν Ταχσίν ο οποίος εμφανίζεται ως γενικός διευθυντής έκδοσης της τοπικής τουρκικής εφημερίδας «Μπιρλίκ»!

 Δείτε τι έγραψα (τότε όμως που συνέτρεχαν λόγοι και θα το ξανακάνω, μόνο αν και πάλι υπάρξει λόγος)  για την απίστευτη πρόκληση του ίδιου και της τουρκικής προξενοφυλλάδας του ΕΔΩ.

Δείτε επίσης πως σχολίασε με το δικό του καυστικό λόγο ο Στέφανος Χίος, αυτά που έγραψα - κατήγγειλα (τότε όμως) από το ΜΑΚΕΛΕΙΟ.


 Η ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ Η ΛΟΓΙΚΗ

 Σε κάθε περίπτωση, για οποιοδήποτε θέμα! Όταν υπάρχουν πραγματικές εξελίξεις, νέα στοιχεία, έστω και νεότερες πληροφορίες, όσοι ασχολούμαστε με την ενημέρωση των συμπολιτών μας και γενικότερα του Ελληνικού και όχι μόνο κόσμου, από το έργο μας επιβάλλεται η δημοσίευση αυτών κατά τρόπο δεοντολογικό, σύννομο και ευσυνείδητο!

Ιδιαίτερα από τους bloggers! Επώνυμους ή ανώνυμους!
Δημοσιογράφους ή όχι!
Επαγγελματίες ή όχι και κυρίως, από όποιον επικαλείται το δικαίωμα της έκφρασης και της κοινωνικής προσφοράς, μέσα από το ρόλο και τη θέση του στην bloggoσφαιρα ή το διαδίκτυο γενικότερα!

Η ΑΠΟΔΟΧΗ

Η αποδοχή της παραπληροφόρησης με σκοπό την επισκεψιμότητα οποιουδήποτε μέσου και της αγωνίας των διαχειριστών του, που μπορεί να προκύπτει από τον ανταγωνισμό ή τον παραλογισμό οποιασδήποτε μορφής, παρασύρει τους πάντες, μα πιο πολύ τους ανυποψίαστους αναγνώστες, σε λάθος διαμόρφωση γνώμης και γι αυτό καλούμαστε όλοι να αποδοκιμάσουμε, φαινόμενα τέτοιου είδους! Πολύ περισσότερο όταν ατυχώς αναφέρονται σε Εθνικά μας Θέματα.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚH ΣΗΜΕΙΩΣΗ

 Αν και έχω διαφορετική άποψη, σέβομαι την επιλογή της ανωνυμίας από σοβαρούς τουλάχιστον bloggers - όχι από τους σοβαροφανείς - έστω κι αν το ανάλγητο "σύστημα" την έχει πλέον υπό διωγμό και διάλυση.

Είναι άλλο όμως να είναι κανείς ανώνυμος και σοβαρός ενημερωτής "νεοφόρος"... κι άλλο ένας ακόμα ανώριμος κι απελπισμένος "κουκουλοφόρος" που απλώνοντας το δίχτυ της ανασφάλειας, της τεχνητής κρίσης εθνικής σημασίας και του τρόμου, προσπαθεί να αλιεύσει κάποιους... ή κάποιους παραπάνω επισκέπτες!

Όταν μάλιστα έχει ενεργήσει και άλλες φορές πράττοντας την ίδια τακτική, με παρόμοια "πιασάρικα" θέματα σημαντικής εθνικής σημασίας, τότε γίνεται -ίσως;- και επικίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και τη ασφάλεια της χώρας

Απίστευτο; 
Κι όμως κατά την άποψη στελέχους συγκεκριμένης υπηρεσίας που για ευνόητους λόγους δεν αναφέρω, ακόμα και μια ασήμαντη για μας λεπτομέρεια, μπορεί να έχει τη σημασία της σε θέματα Εθνικής Ασφάλειας, από τη μία ή την άλλη πλευρά!

Υποχρέωση όλων μας λοιπόν, είναι να είμαστε προσεκτικοί όσο και σοβαροί! Ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη περίοδο που η Χώρα έχει πολλά ανοιχτά μέτωπα!

Κάθε κομμάτι αυτής της γης είναι Ελληνικό και κανένας μας δεν είναι πιο Έλληνας από τον ... Έλληνα της διπλανής μας πόρτας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου