Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΑΓΓΕΛΙΟΣΗΜΟ;


ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ: 

ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΑΛΓΟΣ ΤΟΥ ΑΓΕΛΛΙΟΣΗΜΟΥ!


ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΑΠ.ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗ  


Η θέση της Ε.Σ.Δ , όπως και της Εταιρίας Δημοσιογραφικών Μελετών είναι γνωστή από πολλού. Είμαστε κάθετοι ως προς το αγγελιόσημο, τα αεριτζίδικα έσοδα του οποίου , ή έγιναν βίλλες στη Φιλοθέη για "δικούς μας"δημοσιογράφους ή τα χούφτωσαν τελευταία οι τροϊκανοί και μερικοί εξυπνάκηδες -αλήτες που διαχειρίζονταν τα ταμεία των Δημοσιογράφων.

Υπήρξαμε όμως πρωτοπόροι στην εξαφάνιση αυτού του άλγους, χαριστικού της χουντικής  πολιτείας προς τους δημοσιογράφους.... Το Αγγελιόσημο επιβλήθηκε από το χουντικό καθεστώς.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ!.. Μπήκε εις αντικατάσταση του αγαθού και τίμιου ΛΑΧΕΙΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ... 
Το Λαχείο αυτό έχει μεγάλη κι όμορφη ιστορία.. Μια φορά το χρόνο οι δημοσιογράφοι κλήρωναν σπίτια, χωρίς να επιβαρύνουν κανένα τρίτο.. Μια λαχειοφόρος αγορά ήταν, όπως κάνουν πολλοί και ειδικά εκκλησίες κ.λ.π.

Το επιβληθέν όμως αγγελιόσημο ήταν πράξη βάρβαρη, αντισυνταγματική και προκλητική. Υποχρέωνε τον κάθε χριστιανό ( την κομμώτρια της γειτονιάς)  που έκανε μια διαφημισούλα να... φορτώνεται και 20% ... ποσοστόν που πήγαινε υπέρ του ταμείου των δημοσιογράφων! .. Οι δημοσιογράφοι έτριβαν τα χέρια τους... γι αυτό και το ταμείο τους  παρά ήταν υγιές... με ξένα όμως κόλυβα... Εχουμε γράψει πολλά πύρηνα άρθα για την ανισότητα αυτή χουντικής έμπνευσης. Οι δε αριστεροί βιγλάτορες .. της ισότητας και του προοδευτισμού της αριστερας, μας διαμαρτύρονταν... διότι λέει το ...αγγελιόσημο είναι κεκτημένο εργασιακό δικαίωμα!  Αρχίδια είναι.. Δώρο της χούντας είναι! 

Σημειώνουμε: Πως πολλά από τα μέλη μας συνταξιοδοτούνται από το ταμείο δημοσιογράφων ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ενώ άλλα με ιδιότητα εκδότη -άρα αλιευτή διααφημίσεων, βιώνουν το καθημερινό άλγος να παράγουν διαφήμιση για τις εκδόσεις τους επιβαρύνοντας τον πελάτη τους με 20%! Δουλεύω δηλαδή εγώ ο εκδότης  και εισπράτει από τον κόπο μου ... 20% ΚΑΘΑΡΟ ΚΕΡΔΟΣ ο Τέρενς Κουϊκ,ο Χατζηνικολάου, ο Τράγκας ο Πορτοσάλτε, η κακάσχημη Τρέμη, οι πασόκοι οικονόμου, Λυριτζήδες κι άλλοι λατερνατζήδες! Ο κάθε κερατάς του Τύπου; Ρε άει σιχτιρ! 

Τα κονγκλάβια δε των αριστερών σατραπίσκων της ΕΣΗΕΑ  αγωνίζονται τα τελευταία χρόνια να επιβάλλουν την καταλήστευση του διαφημιζόμενου πολίτη και στο διαδίκτυο. Και εκεί φυσικά μας βρήκαν αντίθετους... ΄Ομως εισπράτουν από κάποιους διαδικτυακούς μαλάκες   και αγγελιόσημο! 

Υπάρχουν εκδότες και μέλη μας, που ΟΥΔΕΠΟΤΕ θέλησαν να εισπράξουν αγγελιόσημο για λογαριασμό  των δημοσιογράφων... Διέδωσαν το μήνυμά τους, αλλά η ΕΝΩΣΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ που πρώτη έπρεπε να πολεμήσει την ανορθογραφία... Μας είπαν " πως άσε τα πράγματα ...θέλετε να τα βάλουμε με τους δημοσιογράφους;" 

Τέτοια ηρωϊκά κοθόνια και οι διαφημιστές! Αντί να προασπίσουν τα συμφέροντα του πελάτη τους , συνεργούσαν και εξακολουθούν  στην αφαίμαξή τους! Και βρέθηκα, εγώ μονάχος να χτυπάω αλύπητα το ΑΓΓΕΛΙΟΣΗΜΟ.
Μάλιστα δε η Ευρωπαϊκή ένωση μου έστειλε... 30 σελίδες απόφαση , η οποία έλεγε κάθετα πως " ΟΙ εισφορές προς τρίτους είναι παράνομη" 
Εδώ  κόπηκε η εισφορά προς ΟΓΑ , αλλά όχι και το Αγγελιόσημο... 

Μα η φαιδρή ΕΣΗΕΑ ..τσινούσε κι εκβίαζε τους επίσης φαιδρότατους πολιτικούς . Από το δημοσιογραφικό κόσμο έχουμε επισημάνει μερικές φωνές, ισχνές μεν...  απόταξης του Αγγελιοσήμου ως προσβλητικού της δημοσιογραφικής οντότητας...αλλά έντιμες!
Από πλευράς μου έκανα πολλά μέχρις και να διανέμω σε φοβισμένους  διαφημιζόμενους τις αποφάσεις Ε.Ε. ...Αλλά οι περισσότεροι, παρά τα συντριπτικά στοιχεία, προτιμούσαν να είναι ευπειθείς  προς ...το παράνομο, αντισυνταγματικό περί αγγελιοσήμου...ΝΟΜΟ! 

Η ληστεία των δημοσιογράφων σε βάρος των διαφημιζομένων στη δόξα της! Σε παρακρουστικό επίπεδο.
Και πάντως σίγουρα στα τελευταία 40 χρόνια ΟΥΔΕΠΟΤΕ εισέπραξα Αγγελιόσημο στις εκδόσεις μου , παρά τη ασκούμενη τρομοκρατία από μεριάς Ταμείου ΤΣΠΕΑΘ (κύριος νομέας των αεριτζήδικων κονδυλίων που εισρέουν στα ταμεία του-Ψιχουλα παίρνει το ΤΑΙΣΥΤ- γιατί οι της ΕΣΗΕΑ είναι πιο δημοσιογράφοι από τους εκδότες περιοδικών... ΤΕΤΟΙΑ ΦΑΥΛΟΤΗΤΑ  με τους ΕΣΗΑΤΖΗΔΕΣ ...αρχίδια του κόκκορα!) , εγώ έκανα αυτό που θεωρούσα ορθόν!

Η Τρομοκρατία του Ταμείου της αμαρτωλής -ποικιλότροπα- ΕΣΗΕΑ εφθανε στο σημείο να απειλεί με μηνύσεις, ελέγχους τους πάντες που διαφημίζονταν... αν δεν κατέβαλαν αγγελιόσημο! Τους εκφόβιζε -έναν ολάκερο κόσμο- ότι ...θα έχουν να κάνουν με την εφορία κ.λ.π.! 
Και διεπίστωσα με έρευνα:
1) Ουδέποτε και σε καμμιά περίπτωση η Ταμείο των δημοσιογράφων ΤΣΠΕΑΘ έστειλε κάποιον, έστω έναν- στα δικαστήρια !!!!.. διότι δεν κατέβαλε το ζητούμενο αγγελιόσημο. (παρά τους εκφοβισμούς κι εκβιασμούς...) Γιατί το Ταμείο δεν προχώρησε σε καμιά δίκη;
2)Η δε εφοριακές υπηρεσίες απέταξαν μετά βδελυγμίας ότι είναι δυνατόν ...να κάνουν εισπράξεις για λογαριασμό ασφαλιστικού Ταμείου!

Παρά ταύτα, τα γκρίζα αρπακτικά μυαλά της ΕΣΗΕΑ επιχειρούν σταθερά επιθέσεις για να πάρουν μερίδιο από τις διαφημίσεις στο διαδίκτυο.!! 
Δεν είμαι πληροφορημένος, αν το έχουν καταφέρει, αν κάποιος γνωρίζει ας με ενημερώσει... 

΄Οπερ έδει δείξαι... Οι δημοσιογράφοι εκβίαζαν-και συνεχίζουν το εμετικό τροπάρι τους- με κάθε μέσο , προς κάθε κατεύθυνση... προκειμένου να τα .. αρπάξουν!
Εύχομαι η είδηση που θα διαβάσετε πιο κάτω να είναι αληθινή! Ναι ΤΩΡΑ πρέπει  να καταργηθεί το ΑΓΓΕΛΙΟΣΗΜΟ!

΄Ομως , πιστεύω βαθέως πως, καταργουμένου του θρασυτάτου και προσβλητικού ΑΓΓΕΛΙΟΣΗΜΟΥ, η επαναφορά σε ισχύ του ΛΑΧΕΊΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, Θα ήταν πράξη δικαία και τιμία και τιμής οφειλόμενης  προς τον δημοσιογράφο!
Ναι η πολιτεία οφείλει πολλές τιμές προς τον λειτουργό του Τύπου. Δικαιούται του λαχείου, κάποιας λαχειοφόρου αγοράς.... Ουχί του βάρβαρου και χουντικου αγγελιοσήμου...Και δεν είναι καθόλου τυχαίο πως η σημερινή χούντα θα πάρει απόφαση κατάργησης του αγγελιοσήμου.!!.. Από χούντα εις χούνταν ..πορευόμεθα.. 

Θα ήταν όμως πράξη φρενοβλαβής του κ. Στουρνάρα...να παραβλέψει την ανάσταση του λαχείου Συντακτών και για ιστορικούς λόγους... Η κατάργηση του άλγους πρέπει να συνοδεύεται με την ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΘΡΥΛΙΚΟΥ ΛΑΧΕΙΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ... Όχι δεν κάνω λάθος  Το λαχείο συντακτών είναι θεσμός ..ΤΙΜΙΟΤΑΤΟΣ που στραγγαλιστικε από την αφροσύνη της χούντας. Είναι θεσμός που πρέπει να υπάρχει, είναι μερός, τμήμα της νεότερης Ελλάδας! 

ΑΠ.ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ 
Πρόεδρος Εταιρίας Δημοσιογραφικών Μελετών
Πρόεδρος ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ!

Το κείμενο αυτό είναι προσωπικό και δεν έχει να κάνει με τις ιδιότητες αυτές κι άλλες  που εκπροσωπώ.. Και γιατί την μάχη κατά του αγγελιοσήμου προσωπικά τη δρομολόγησα από αμνημονεύτου εποχής...  
  
Δείτε την είδηση όπως μας έρχεται από τον ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ-ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ 

Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΟ ΑΓΓΕΛΙΟΣΗΜΟ!






etap-mme


Σύμφωνα με την εφημερίδα "ΠΑΡΟΝ" την απόφασή του να κόψει το αγγελιόσημο, αποκάλυψε ο κύριος Στουρνάρας σε κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ. Και μάλιστα, φέρεται να είναι κατηγορηματικός...
Το μέτρο είναι σωστό, διότι απαλλάσσει εκατοντάδες επιχειρήσεις-επαγγελματίες από το άδικο χαράτσι του 20,5% το οποίο καλούντο να πληρώσουν για μια απλή διαφήμισή τους. Εκτός δηλαδή από το κόστος της διαφήμισης και τον ΦΠΑ, οι προβαλλόμενες επιχειρήσεις σε έντυπα και τηλεοπτικούς σταθμούς, έπρεπε να καταβάλουν και το χαράτσι του αγγελιοσήμου αξίας 20,5% με συνέπεια να ...γδύνονται οικονομικά! 
Είναι βέβαιο ότι η κατάργηση του αγγελιόσημου - του ειδικού τέλους αντί εργοδοτικής εισφοράς που πληρώνουν οι διαφημιζόμενοι, υπέρ των ασφαλιστικών Ταμείων των εργαζομένων στα ΜΜΕ - αναμένεται να προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις από τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ.
Κι αυτό γιατί, ο ΕΔΟΕΑΠ γλιτώνει μεν την ένταξή του στον ΕΟΠΥΥ αλλά χάνει τα έσοδά του από την κατάργηση του αγγελιόσημου.
Ο κ. Στουρνάρας ας επαναφέρει το λαχείο των συντακτών από του να επιβάλεται σε διαφημιζόμενους να πληρώνουν ...τ' άντερά τους για μια διαφήμιση!

Μια σημείωση ακόμη: Μην επικοινωνείτε μαζί μας για να σας πούμε τι πρέπει να κάνετε με τους πελάτες σας ...που δα πρέπει να πληρώσουν ...αγγελιόσημο...  Τους λέτε απλά πως δεν ..ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ... Δεν χρειάζεται και είναι εν τάξει!.. Καλά δεν βλέπετε τη μεθόδευση του αθλιέτατης  ΕΣΗΕΑ.....Αποφεύγει να σας φορτώσει εσάς ... το αγγελιόσημο, αλλά σας χρησιμοποιεί..να πιέσετε τον πελάτη -διαφημιζόμενο πως πρέπει να στείλει τα άθλια λύτρα , αυτός, μέσω ...Τραπέζης... Και τσούρμο οι μαλάκες... πέφτουν! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου