Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Η THRAKILIFENEWS... TA ΛEEI XYMA ΚΑΙ ΣΤΑΡΑΤΑ!


ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗ THRAKI LIFE NEWS 

& ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ...


Η ακριτική καλλιεπής -μαχητική ιστοσελίδα του Νομού Έβρου, www.thrakilifenews.blogspot.gr, δεν περιορίζεται μόνον στην αναγραφή της τρέχουσας ειδησεογραφίας, αλλά χάρις στο πολεμικό στύλ του διαχειριστή της κ. Αθανασίου Ζωγράφου, μέλους της ΕΣΔ αρπάζει τη δάδα και σχολιάζει δημιουργικά... υπέρ των στοχευμένων μπλογκερς ... Ε, με τέοιοιους στρατηγούς , άντε να φτουρήσουν τα κρατικά ασκέρια των διωκτών του Τύπου! ( Να μη ξεχνάς , ωρέ μπλογκάκια , πως είσαι Τύπος,.. είτε σ΄αρέσει είτε όχι! ΑΠΛΑ ΧΩΝΕΨΕ ΤΟ! Ιδού ο φλογερός Θρακιώτης blogger τi λέγει:

ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ BLOGGER και τον οδηγησαν στο αυτοφωρο μετα απο μηνυση θιγομενου για ανωνυμο σχολιο!!!

 Παρακολουθώντας την πορεία και το έργο, την προσφορά και τον επαγγελματισμό του Μάκη Βραχιολίδη, καταδικάζω απερίφραστα το γεγονός της αυτόφωρης σύλληψής του, θυμίζοντάς μας εποχές που όλοι θέλαμε να ξεχάσουμε!
Πολύ περισσότερο, όταν αυτό συμβαίνει για ασήμαντο λόγο με σημείο αναφοράς, ένα ανώνυμο σχόλιο που έγραψε κάποιος στην ιστοσελίδα του (www.indobserver.blogspot.gr), και ενόχλησε κάποιον τρίτο! (αν και  κατά τον δημοσιογράφο - blogger τουλάχιστον δεν ήταν υβριστικό).

Για λόγους καταγραφής να τονίσουμε, πως είναι η πρώτη φορά που blogger συλλαμβάνεται με συνοπτικές διαδικασίες!

Η ελευθεροτυπία η ελεύθερη έκφραση και η διακίνηση ιδεών  - το έχω ξαναπεί - αποτελούν κύρια συστατικά για τη Δημοκρατία μας και αποκτήθηκαν με αγώνες! Τέλος! Τελεία και Παύλα!

Ωστόσο, ως πολίτης αυτής της Χώρας αναρωτιέμαι!

1) Υπάρχουν ή όχι νομοθετικά κενά, που ο νομοθέτης πρέπει να καλύψει για την αποφυγή διασυρμού οποιουδήποτε διαχειριστή ηλεκτρονικού - εναλλακτικού μέσου ενημέρωσης;

2) Υπάρχουν ή όχι νομοθετικά κενά, που ο νομοθέτης πρέπει να καλύψει για την αποφυγή διασυρμού δημοσιογράφων, που δεν είναι αρεστοί στο "σύστημα" μόνο και μόνο επειδή έπραξαν, σύμφωνα με το καθήκον που απορρέει από τον επαγγελματισμό και το λειτούργημά τους;

3) Και αυτό το έχω ξαναπεί! Επιμένουν κάποιοι να πιστεύουν πως... "λεφτά υπάρχουν";;;
Ακόμα δεν κατάλαβαν οτι ζούμε στον αστερισμό της φτώχειας, της πείνας, της εξαθλίωσης και των μεγάλων περικοπών, σε όλα τα επίπεδα ακόμα και στο δημόσιο;

4) Η μορφή του "αδικήματος" ήταν τέτοια που επέβαλε την κίνηση ενός περιπολικού οχήματος (καύσιμα φθορές κλπ);

5) Οι εργατοώρες του πληρώματός του αλλά και των συναδέλφων τους στα αρμόδια γραφεία (έχουν το αναλογικό τους κόστος) αξιοποιήθηκαν αποδοτικά;

6) Η  κινητοποίηση και η παρουσία τους (για το αυτόφωρο) ήταν απαραίτητη στην περίπτωση του Βραχιολίδη;

Στον ίδιο χρόνο, η συμβολή τους σε άλλα και σοβαρά περιστατικά, δεν θα ήταν πιο χρήσιμη και ουσιαστική;

Νομίζω πάντως πως αρκούσε η μήνυση για να τον καλέσουν στο τμήμα τις επόμενες εργάσιμες ώρες, να ολοκληρωθούν τα τυπικά. Για τα επί της ουσίας άλλωστε αποφασίζουν οι λειτουργοί της δικαιοσύνης!
Έτσι, θα είχαμε κατά κάτι έστω, λιγότερο κόστος για το δημόσιο (οικονομία) και θα είχαν καλυφθεί άλλες, από τις πολλές και σοβαρές ανάγκες αστυνόμευσης!

Για τους παραπάνω λόγους, εκφράζω συμπάθεια και συμπαράσταση για τον Μάκη Βραχιολίδη και δυστυχώς τη λύπη μου, για το έτσι κι αλλιώς αξιολύπητο όπως εξελίσσεται "τρομολάγνο" σύστημα!

Θανάσης Ζωγράφος
Μέλος της Ένωσης Συντακτών Διαδικτύου
Διαχειριστής Thraki Life News 

ΔΕΙΤΕ τον ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ  που διαχειρίζεται Ο Μάκης Βραχιολίδης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου