Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012



Τελικά λεφτά υπάρχουν.. Αλλά μόνο για τους 

πολιτικούς...Με €45 εκατ. 

ενισχύθηκαν τα κόμματα το 2012


ΣΕ 45,1 εκατ. ευρώ ανέρχεται η επιχορήγηση των κομμάτων για το τρέχον έτος, ποσό που θα μειωθεί, σύμφωνα με τα στοιχεία που απέστειλε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, σε 21,8 εκατ. ευρώ για το 2013 και σε 19,9 εκατ. ευρώ για το 2014.

Απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού της Χρυσής Αυγής..Ελένης Ζαρούλια, ο υπουργός διευκρίνισε, πάντως, ότι η κατανομή των ποσών στα πολιτικά κόμματα γίνεται με ευθύνη του υπουργείου Εσωτερικών. Σημειώνεται ότι η βουλευτής είχε ζητήσει από την Τράπεζα της Ελλάδος στοιχεία για τα δάνεια που έχουν λάβει τα κόμματα από τις τράπεζες, για το πόσα από αυτά είναι ενήμερα και το πόσα χρωστάνε τα κόμματα στην Αγροτική Τράπεζα. Σε απαντητικό έγγραφο της Τραπέζης της Ελλάδος επισημαίνεται ότι «τα στοιχεία που τυχόν περιέρχονται σε γνώση τόσο των υπαλλήλων της Τραπέζης της Ελλάδος όσο και των ειδικών εκκαθαριστών και τα οποία αφορούν δάνεια προς συγκεκριμένα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που έχουν χορηγηθεί από πιστωτικά ιδρύματα που έχουν αδειοδοτηθεί και εποπτεύονται από την Τράπεζα της Ελλάδος, καθώς και από πιστωτικά ιδρύματα που έχουν τεθεί σε ειδική εκκαθάριση, καλύπτονται από τις ως άνω διατάξεις περί απορρήτου». Η Τράπεζα της Ελλάδος αναφέρει επίσης ότι εισάγεται εξαίρεση στον παραπάνω κανόνα, η οποία όμως «δεν εφαρμόζεται για πληροφορίες και στοιχεία ζητούμενα στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, αφού επιτρέπει τη διαβίβαση εποπτικών στοιχείων από την ΤτΕ μόνο προς τις ειδικές εξεταστικές επιτροπές της Βουλής, κατά τη σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής άσκηση των καθηκόντων τους».-ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Χατζηνικολάου και Τέως, στο roofgarden 

της μεγάλης Βρετάνιας





Τρίτη μεσημέρι ... Ο τέως με ελαφρά δυσκολία στο βάδισμα και πατερίτσα... Ο Χατζηνικολάου με γκρι κοστούμι μέσα στην καλή χαρά...κουβέντιασαν απολαμβάνοντας την θέα από το roofgarden της μεγάλης Βρετάνιας.... αυτή ειναι η αντίδραση του Χατζηνικολάου στην κοινοβουλευτική Δημοκρατία ;





Ωραία διαπαιδαγώγηση κάνουν στα παιδιά τους οι Αλβανοί.Τα μαθαίνουν από μικρά να μην σέβονται τον τόπο που τους φιλοξένησε και συνεχίζει να τους φιλοξενεί για να μπορέσουν να ζήσουν μια καλύτερη ζωή και να έχουν περισσότερες επαγγελματικές ευκαιρίες..
Τρεις ανήλικοι Αλβανοί κατέβασαν δύο ελληνικές σημαίες, τις έριξαν στο έδαφος και άρχισαν να τις πατούν κάνοντας άσχημες χειρονομίες, ενώ ο ένας από αυτούς κατέγραφε το ... κατόρθωμα με κινητό.
Όλα έγιναν στα Νέα Μουδανιά της Χαλκιδικής.
Οι τρεις ανήλικοι όμως (ευτυχώς για αυτούς) έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας.Τώρα θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τις κατηγορίες για προσβολή συμβόλων του Ελληνικού Κράτους.

 Μαζί με τους ανήλικους όμως συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο κρατητήριο άλλα τέσσερα άτομα, οι κηδεμόνες τους με την κατηγορία περί παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.

ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕ Ο ΠΕΡΙΣΠΟΥΔΑΣΤΟΣ ...ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ ΜΑΥΡΙΚΗΣ!


15 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΣΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΜΑΥΡΙΚΗ ΓΙΑ

ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΑΣΙΚΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ!

mavrikis-xeg
Ο πέλεκυς του δικαστηρίου έπεσε πολύ βαρύς για τον Χρήστο Μαυρίκη. Πριν από λίγο το Ε' Τριμελές Εφετείο μετά από συνεδρίαση 5 περίπου ωρών, εξέδωσε την απόφασή του για τον κατηγορούμενο! 15 χρόνια φυλακή για καταπάτηση δημόσιας δασικής έκτασης στην περιοχή Υμηττού και 5ετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων!
Πρέπει να σημειωθεί ότι ο εισαγγελέας της έδρας ήταν ιδιαίτερα αυστηρός ως προς τον καταλογισμό των ποινών, ζητώντας να επιβληθεί πονή 20 ετών στον κατηγορούμενο, βάσει του Ν.1608, χωρίς μάλιστα να του δοθεί κανένα ελαφρυντικό. Αντιθέτως, το δικαστήριο επέβαλε την ανωτέρω ποινή με αναστολή, με την υποχρέωση του κατηγορουμένου να εμφανίζεται στο πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διαμένει, αφού προηγουμένως καταβάλλει χρηματική εγγύηση 7.000  ευρώ εντός 5 ημερών! Ως προς τον καταλογισμό αυτής της ποινής, ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να απαγορευτεί η έξοδός του Χ. Μαυρίκη από τη χώρα, καθώς και να του επιβληθεί χρηματική εγγύηση 100.000 ευρώ!
Ο Χρήτος Μαυρίκης, εκπλαγείς από την απόφαση του δικαστηρίου, είπε ότι είναι απράδεκτο να αποφαίνεται το ποινικό δικαστήριο  για μια υπόθεσηπου εκκρεμεί στα αστικά δικαστήρια, με το Δημόσιο να μην έχει ακόμη αποφανθεί για το αν τελικά η επίμαχη δασική έκταση είναι δημόσια ή όχι. Ο Χ. Μαυρίκης υποράμμισε ότι, "την ώρα που το Δημόσιο δεν έχει αποφανθεί εάν η δασική έκταση του Υμηττού είναι δημόσια, έρχεται το Εφετείο και με τιμωρεί με εξοντωτική ποινή 15 χρόνια, επειδή όπως λέει, καταπάτησα δημόσια δασική έκταση. Μα αφού δεν έχει ακόμα αποφασιστεί από τα αστικά δικαστήρια εάν είναι δημόσια ή όχι η έκταση. Αυτή, η σε βάρος μου απόφαση  του Εφετείου, συνιστά λόγω αναίρεσης στον Άρειο Πάγο", συμπλήρωσε ο Χ. Μαυρίκης.
Ο καταδικασθείς, αναμένεται εντός των επομένων ημερών να καταθέσει αναίρεση στον Άρειο Πάγο.
Σημειώνεται τέλος ότι η υπόθεση, βαίνει προς οριστική παραγραφή το 2013.

ΦΡΙΚΗ. ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΑΔΟ ΠΤΩΜΑ ΜΕΣΗΛΙΚΑ ΑΝΔΡΑ. ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ

ptoma-kathigiti
Σύμφωνα με νέες πληροφορίες ο θάνατος του συνταξιούχου καθηγητή πιθανόν να πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.
Ο εν λόγω συνταξιούχος είχε στην κατοχή του μεζονέτα, την οποία είχε χωρίσει σε τμήματα και τα νοίκιαζε σε αλλοδαπούς. Η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο να συνδέεται αυτή η πληροφορία με το θάνατό του. Ο άτυχος καθηγητής αγνοούνταν από την Τρίτη.
Nωρίτερα το πρωί το πτώμα βρέθηκε μέσα σε κάδο στις Σαράντα εκκλησιές.
Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες πρόκειται για άντρα, μεγάλης ηλικίας ενδεχομένως συνταξιούχο. Το πτώμα βρέθηκε μέσα σε κάδο στην οδό Σαμακοδίου, ενώ αυτή τη στιγμή στο σημείο έχει προσέλθει και ιατροδικαστής. Δεν υπάρχουν ακόμα στοιχεία για το εάν πρόκειται για ατύχημα ή εγκληματική ενέργεια
seleo.gr


ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ ΠΟΥ

"ΕΓΔΥΝΕ" ΕΛΛΗΝΕΣ. ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΛΗΣΤΕΣ ΠΟΥ

ΕΙΧΑΝ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΨΕΙ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ

ΠΑΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥ

Συντάχθηκε απο τον/την Makelaris Στις .
parios
Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής σε συνεργασία με το Τ.Α. Γλυφάδας, σπείρα κακοποιών που διέπραττε ληστείες σε βάρος ατόμων, που μετέφεραν μεγάλα χρηματικά ποσά ή κοσμήματα (πλασιέ κοσμημάτων).
Συνελήφθησαν την 13-12-2012 στη Βέροια, μετά από κοινή επιχείρηση Αστυνομικών της Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής και του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας δύο ημεδαποί (Ρομά) μέλη της σπείρας, ηλικίας 22 και 28 ετών και την επομένη (14-12-2012) στις Αχαρνές ένας 24χρονος ημεδαπός (Ρομά). Αναζητούνται τρεις (3) επιπλέον ημεδαποί (Ρομά) ηλικίας 17, 19 και 21 ετών, μέλη της σπείρας.
Όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα, η σπείρα είχε πανελλαδική δράση και με ορμητήριο το τόπο καταγωγής τους (Βέροια Ημαθίας), μετέβαιναν με τα αυτοκίνητά τους σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, όπου εντόπιζαν άτομα που μετέφεραν μεγάλα χρηματικά ποσά ή κοσμήματα. Όταν τα άτομα με τα χρήματα ή τα κοσμήματα επιβιβάζονταν στα αυτοκίνητά τους, τα μέλη της σπείρας τους ακολουθούσαν με τα αυτοκίνητά τους και όταν αυτά έφταναν στον προορισμό τους, με χρήση σωματικής βίας τους αφαιρούσαν τα χρήματα ή το αυτοκίνητο που στο χώρο αποσκευών υπήρχαν τα κοσμήματα.
Από την μέχρι τώρα έρευνα έχει εξακριβωθεί ότι η σπείρα έχει διαπράξει τις παρακάτω ληστείες:
1. Την 24-9-2012 εντόπισαν στην πόλη των Ιωαννίνων ημεδαπό(τον τραγουδιστή Γιάννη Πάριο και τον συνεργάτη του) που μετέφερε σε χαρτοφύλακα μεγάλο χρηματικό ποσό. Τα μέλη της σπείρας τον ακολούθησαν σε όλη τη διαδρομή με τα αυτοκίνητα τους και όταν έφτασε στην Γλυφάδα, ο Γιάννης Πάριος βγήκε από το αυτοκίνητο και μπήκε στο σπίτι του. Την ώρα που ο συνεργάτης του αποβιβάστηκε από το αυτοκίνητό του, του επιτέθηκαν με γροθιές και κλωτσιές και του αφαίρεσαν τον χαρτοφύλακα με τα χρήματα. Το αυτοκίνητο των δραστών, ύστερα από αναζητήσεις βρέθηκε εγκαταλειμμένο σε αγροτική περιοχή στα Σπάτα.
2. Το πρωί της 28-11-12 εντόπισαν στην Βέροια δύο ημεδαπούς εμπορικούς αντιπροσώπους (πλασιέ) κοσμημάτων, την ώρα που δειγμάτιζαν κοσμήματα σε χρυσοχοείο της πόλης. Οι ανωτέρω αντιπρόσωποι το απόγευμα της ίδιας μέρας επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητό τους για Αθήνα, έχοντας τοποθετήσει στο χώρο αποσκευών τις θήκες με τα κοσμήματα. Τα μέλη της σπείρας τους ακολούθησαν σε όλη τη διαδρομή με τα αυτοκίνητα τους και όταν έφτασαν στην κατοικία τους στα Βριλήσσια, τους επιτέθηκαν και αφαίρεσαν το αυτ-το με τα κοσμήματα. Το αυτοκίνητο βρέθηκε λίγο αργότερα εγκαταλειμμένο στο συνοικισμό ρομά στον Ασπρόπυργο.
Σε έρευνες που έγιναν στις κατοικίες των δραστών στη Βέροια βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
ένα πιστόλι κρότου
ένα κυνηγετικό όπλο (καραμπίνα)
διάφορα κοσμήματα και ρολόγια
κινητά τηλέφωνα
το χρηματικό ποσό των 7.700 ευρώ
ένα Ι.Χ.Ε. αυτ-το
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η έρευνα για τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις συνεχίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου