Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Τα ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ


esiemth

Η ΕΣΗΕΜΘ για τη φραστική επίθεση κατά δημοσιογράφου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ καταδικάζει την φραστική επίθεση συνεργατών του πρύτανη του ΑΠΘ, Γ. Μυλόπουλου, εναντίον του δημοσιογράφου Άγγελου Αγγελίδη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για το ζήτημα των δαπανών της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας του πανεπιστημίου.
«Οι διοργανωτές συνεντεύξεων Τύπου οφείλουν πάντα να θυμούνται ότι οι ίδιοι καλούν δημοσιογράφους για να τους ενημερώσουν αλλά και για να απαντήσουν στα ερωτήματά τους. Ασφαλώς όμως όχι για να τους παραδώσουν μαθήματα δημοσιογραφίας, ηθικής ή δεοντολογίας» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η Ένωση.
Όπως τονίζει η Ένωση, για την τήρηση της δεοντολογίας, η ΕΣΗΕΜ-Θ διαθέτει αρμόδια όργανα και τα μέλη της πρέπει να γνωρίζουν ότι στο σύνολο των δημοσιευμάτων τους, ερευνητικών, σχολιαστικών ή άλλων, οφείλουν να υπακούν σε συγκεκριμένες αρχές δεοντολογίας.

Ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα κατά Αναστασιάδη

Κακουργηματική ποινική δίωξη άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών… σε βάρος του εκδότη Θέμου Αναστασιάδη μετά από πολύμηνη έρευνα για την υπόθεση μεγάλου χρηματικού ποσού που είχε καταθέσει σε υποκατάστημα γαλλικής τράπεζας το 2007.
Ο εκδότης διώκεται πλέον για φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, αδικήματα που αφορούν ποσό 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, που δεν δικαιολογείται βάσει των οικονομικών στοιχείων που έχει δηλώσει.
Το επίμαχο ποσό αποτελεί μέρος κατάθεσης 5,5 εκατ. ευρώ στην τράπεζα BNP PARIS BANK, στην οποία είχε προβεί ο εκδότης τον Ιούλιο του 2007.
Για την υπόθεση διενεργήθηκε φορολογικός έλεγχος, κατά τη διάρκεια του οποίου δεν μπόρεσε ο κατηγορούμενος να προσκομίσει στοιχεία ώστε να δικαιολογήσει ως έσοδό του το ποσό των 3,5 εκατ. ευρώ.
Η δίωξη ασκήθηκε μετά από παραγγελία προς την Εισαγγελία πρωτοδικών του αναπληρωτή οικονομικού Εισαγγελέα Σπ. Μουζακίτη και ήδη η δικογραφία ανατέθηκε σε ανακριτή, ενώπιον του οποίου θα κληθεί να λογοδοτήσει ο κ. Αναστασιάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου