Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013


4 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΣΤΟΝ Α. ΚΟΥΡΗ ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ!


akoyris
Ποινή φυλάκισης 4 ετών, με τριετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 11.000 ευρώ επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο στον Ανδρέα Γ. Κουρή καταδικάζοντάς τον για την μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών.
Ο Ανδρέας Κουρής συνελήφθη χθες από αστυνομικούς της Δίωξης οικονομικού εγκλήματος για χρέη περίπου 9 εκατομμυρίων ευρώ του τηλεοπτικού σταθμού ALTER από μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών.
Απολογούμενος ο επιχειρηματίας αρνήθηκε την κατηγορία και τόνισε ότι δεν έχει ποινική ευθύνη για τις οφειλές του σταθμού καθώς ήταν αντιπρόεδρος αλλά όχι εκτελεστικό μέλος της διοίκησης.
Αντίθετη κρίση για τον κατηγορούμενο εξέφρασε στην αγόρευση του ο Εισαγγελέας Έδρας ο οποίος ζήτησε την ενοχή του Ανδρέα Γ. Κουρή επισημαίνοντας ότι δεν νοείται αντιπρόεδρος εταιρίας χωρίς εκτελεστικές αρμοδιότητες.
Αντιθέτως, οι συνήγοροι υπεράσπισης του Ανδρέα Κουρή τόνισαν στις αγορεύσεις τους ότι δεν προκύπτει δόλος εκ μέρους του, δηλαδή γνώση του για την οφειλή και κακόβουλη μη απόδοση της, επικαλέστηκαν το σχετικό ΦΕΚ για την ίδρυση της εταιρίας σύμφωνα με το οποίο δεν έχει εκτελεστικές αρμοδιότητες ο αντιπρόεδρος της και τόνισαν ότι δεν έχει υπάρξει ποτέ καταδίκη αντιπροέδρου εταιρίας για μη καταβολή εισφορών!
Παρ' όλα αυτά, το δικαστήριο, όχι μόνο τιμώρησε τον κατηγορούμενο, αποδεχόμενο την πρόταση του Εισαγγελέα, αλλά αρνήθηκε να αναγνωρίσει το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου που αιτήθηκε η υπεράσπιση του κατηγορουμένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου