Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!


ENA ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΠΡΏΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΥΠΟ!


ΦΑΚΕΛΛΟΣ: ΒΙΝΤΕΟΚΑΣΣΕΤΑ ..ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ασφαλώς !
Στην εικόνα αυτή, υπάρχει εκτός από τις προβαλλόμενες τουρκικές βιντεοκασσέτες
και κάτι ιδιαίτερο. Βλέπουμε  τις σημαίες Ελλάδα και Τουρκίας .. για την κασσέτα
ΑΥΓΑ Α-ΛΑ ΤΟΥΡΚΑ!.. Είχαν δε τόση πέραση οι τουρκικές ταινίες , ώστε να
γυριστεί και ελληνική σαριτική βιντεοταινία, με τους καλούς ηθοποιούς
Καφετζόπουλο-Πιατά..΄Ετσι για την \ιστορία...  

Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΜΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΙΧΕ ΑΡΧΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 1987 ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΒΙΝΤΕΟΚΑΣΣΕΤΕΣ ...ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΣ...ΣΑΡΩΝΑΝ!
Περισσότερες αναφορές για την βιντεοκασσέτα μπορείτε να βρείτε και στο http://webpressunion.blogspot.gr/p/video-album.html .. δηλαδή στη μπάρα κάτω από τον τίτλο εδώ...στην ενότητα VIDEO ALBUM!

Αυτή τη στιγμή ,πολλοί δυσφορούν με την προβολή από ελληνικά κανάλια Τουρκικών ταινιών, που μάλιστα αποσπούν και μεγάλη θέαση...φθάνοντας σε ακραία σημεία...απόταξής τους  από τα μέσα προβολής τους (ΜΜΕ-κανάλια).

ΟΙ ΣΚΟΠΙΜΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ...ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ...ΘΕΑΜΑ!

ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
Το φαινόμενο δεν είναι πρωτοφανές ..Προηγήθηκε η επίθεση των Τούρκων στα χρόνια της άνθισης της βιντεοκασσέτας, 1986-1992. Χιλιάδες τουρκικές βιντεοκασσέτες είχαν γεμίσει τα ράφια των 5000 βιντεοκλάμπ, καθ΄άπασαν την επικράτεια, και  απολάμβαναν  αρκετή μάλιστα δημοτικότητα μεταξύ του βιντεοθεάμονος κοινού της εποχής.

Οι λόγοι της δημοτικότητας που αποκτούν στον ελληνικό χώρο οι κινηματογραφικές δημιουργίες των παραγωγών της γείτονος, είναι πολλοί κι εν τινι μέτρω εύλογοι...Δεν είναι μόνον τα κατάλοιπα από εποχής Τουρκοκρατίας ,αλλά και πολλά άλλα. Δεν θα τα αναπτύξουμε, διότι ο στόχος μας είναι να σας δώσουμε πληροφορίες για την επίθεση της τουρκικής βιντεοκασσέτας (κι αυτό γίνεται για πρώτη φορά στον Τύπο) στην ελληνική αγορά. 

Οι πληροφορίες μας  προέρχονται από τη μόνη έγκυρη πηγή, το περιοδικό VIDEO ALBUM, που εκείνη την εποχή ήταν leader  σε διεθνή κλίμακα, αναγνωρισμένο ..σε βαθμό που το Χόλλυγουντ να το έχει βάλει στο μαυροπίνακα, κι ακόμη σημαντικότερο, είναι αυτό , που με δυο λόγια, ανάγκασε-έφερε-  τον Πρόεδρο των ΗΠΑ... να επισκεφθεί την Ελλάδα του Κ.Μητσοτάκη (πρωθυπουργός τότε) και να απαιτήσει Νόμο περί προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας, για τους αμερικανούς χολλυγουντιανούς παραγωγούς , τα έργα –ταινίες- των οποίων , κατακλέβονταν-όντως- στην Ελλάδα. Αυτό, και δεν χρειάζονται άλλα.

Δύο μόνο λόγια για την πηγή των όσων θα διαβάσετε και θα δείτε φωτογραφικά πιο κάτω:

 ΤΟ VIDEO ALBUM, (100-150 σελίδες έγχρωμες , πολύχρωμο-χαρτί βαρύ ιλλουστρασιόν 120 γρ., και διαστάσεων σελίδας ...Α3- -δηλαδή περιοδικό γίγας)  ήταν δημιούργημα  του ΑΠ.ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗ , με αρχισυντάκτη τον ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ, αμφότεροι ρεπόρτερς, γνωστής ..επάρκειας. Αυτά!

*** Συμπτωματικά αυτά τα δυο σημαντικά ονόματα έχουν και «ζωηρή» σχέση και μαζί μας !!

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ...ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΙΟ...
Μέσα σε δυο σελίδες, μόνον μια εταιρία προβάλλει  25 διαφορετικές τουρκικές ταινίες! από το VIDEO ALBUM!

Ξεφυλλίζοντας τις 6000 περίπου σελίδες των τόμων του περιοδικού, βρίσκουμε πολλά για  τις σταθερές τουρκικές επιθέσεις στον τομέα του κινηματογραφικού θεάματος, εν προκειμένω με βίντεο.

Οι Τούρκοι παραγωγοί προκειμένου να
ενισχύσουν τις πωλήσεις τους έφερναν στην Αθήνα
 τότε και  τα πιο διάσημα αστέρια τους, Εδώ  στιγμιότυπα
με τον Κώστα Παπαναγιώτου
Η πρώτη εντυπωσιακή επίθεση των Τούρκων «καλλιτεχνών» στην  τροφοδοσία των Ελλήνων με α-λά τούρκα ψυχαγωγικά  προϊόντα    έγινε την εποχή εκείνη, και μάλλον εντός συγκεκριμένου Κυβερνητικού τους   σχεδίου. Απλά εμείς δεν το είχαμε πάρει χαμπάρι (ΧΑΜΠΕΡ) 

Μετά από 25 χρόνια σήμερα το «κόλπο επαναλαμβάνεται»! Αυτή τη φορά πιο εξελιγμένα. Λέγεται ότι έχουν θέσει συγκεκριμένους όρους στους καναλάρχες που προβάλλουν σήμερα τουρκικές σειρές!

Το γεγονός, όμως,  χθες και σήμερα είναι ένα: Οι Τουρκικές ταινίες είτε σε βιντεοκασσέτα, ή CD, ή τηλεοπτική έκφραση ..έχουν απήχηση, στους Έλληνες θεατές... παρά το γεγονός, ότι  είναι σαλαμούρες, σαπουνόπερες , γενικώς πατάτες , κρινόμενες καλλιτεχνικά. Αλλά τις βλέπουν χιλιάδες άνθρωποι... 

Κι αν σ΄αυτά προσθέσουμε τα κουτοπόνηρα των Τούρκων, μέσω αυτών των παιδαριωδών ιστοριών που πλασάρουν... περνάνε πλαγιοσκοπικά και τα δικά τους προπαγανδιστικά... Δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι από τα προβαλλόμενα σήμερα στα καναλιά ... οι Τούρκοι καλλιτέχνες-πρακτορίσκοι, βάζουν στις ταινίες τους και ολίγον τι ...Ελλάδα. Κάνουν πλύση ...εγκεφάλου στους χιλιάδες «θαυμαστές του γιαλατζή τουρκικού θεάματος;

Για να γίνει μια πλύση... χρειάζεται εγκέφαλος... Υπάρχει τέτοιος εγκέφαλος πράγματι , μεταξύ όσων παρακολουθούν τα κινηματογραφικά αυτά προϊόντα;

Δείτε πιο κάτω τίτλους Τουρκικών βιντεοκασσέτων, που την εποχή 1985-1992  σπάγανε σε ζήτηση από τα βιντεοκλάμπ, και μετά βγάζετε συμπέρασμα για τον εγκέφαλο των ανθρώπων που ενοικίαζαν τέτοιο θέαμα:

ΤΙΤΛΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ  ΒΙΝΤΕΟΚΑΣΣΕΤΩΝ:

**ΠΙΚΡΗ ΑΓΑΠΗ,
**ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΩ
**ΤΑ ΟΡΦΑΝΑ
**Ο ΤΑΞΙΤΖΗΣ
**ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ
**ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΑΛΗΘΙΝΑ
4 διαφορετικές σελίδες με ένα σωρό
τουτκικές βιντεοταινίες!
** ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΜΙΑΣ ΑΓΑΠΗΣ     
** Ο ΚΑΥΓΑΣ
** ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΑΛΗΘΙΝΑ
**ΚΛΑΜΕΝΗ ΑΓΑΠΗ
**ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ ΣΠΟΥΡΓΙΤΑΚΙ!

Να μη συνεχίσω, διότι ήδη κατουριέμαι από πνευματική ευτυχία!

ΕΝΑΣ ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ...ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ...ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΕΣ!

Τότε η τουρκική βιντεοκασσέτα είχε μια απίστευτη δυναμική στην ελληνική αγορά!Αυτό ώθησε , εύλογα  και στη δημιουργία Ελληνοτουρκικών συμπαραγών  βιντεοκασσέτας.
Ο Τούρκος παραγωγός κ. AZIZ SARIKAYA, ήλθε σε συμφωνία με τον Έλληνα παραγωγό κ.Βίτσιο, για να ξεκινήσουν πρόγραμμα συμπαραγωγής ελληνοτουρκικών βιντεοταινιών!..
Η ιδέα δεν ήταν κακή κι άρεσε, αλλά μάλλον δεν προχώρησαν τα σχέδιά τους, διότι τους βρήκε προφανώς η λαίλαπα, το τσουνάμι της μαζικής εξαφάνισης των βιντεοκλάμπ στη Ελλάδα, λόγω επέλασης των τηλεοπτικών καναλιών!

Ο κ. ΑΖΙΖ, σε συνέντευξή του προς το περιοδικό VIDEO ALBUM… λέει τα εξής διαφωτιστικά.

--Νομίζω ότι υπάρχουν τεράστιες προοπτικές Έλληνες και Τούρκοι να παράγουν σπουδαία προϊόντα σε ταινίες.Οι ευκαιρίες είναι μεγάλες...
**Στην Τουρκία των 70 εκ. κατοίκων έχουμε 4000 βιντεοκλάμπ... Εσείς έχετε 5000... αν και μόνον 10 εκ κάτοικοι!
** Στην Ελλάδα οι δικές  μας βιντεοκασσέτες  διατίθενται αντί 2.500 δραχμών.

ΟΙ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΑΙΟΙ...
ΥΠΕΡΚΟΣΤΟΛΟΓΟΎΣΑΝ  ΤΙΣ ΒΙΝΤΕΟΤΑΙΝΊΕΣ ΤΟΥΣ!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ  δική μου:  Η τιμή φαίνεται λογική. Η αλητεία η αρπαχτική των 5 μελών της ΕΠΠΙΒΕ, (μέσΑ ΚΑΙ ΟΙ Βαρδινογιανναίοι...έτσι;) που υποτίθεται ότι αντιπροσώπευαν τις μεγαλύτερες χολλυγουντιανές  εταιρίες ( WARNERFOXCOLUMBIACBS…κ.λπ.) πουλούσαν στα βιντεοκλάμπ περίπου στις 9-10.000 δρχ. τη βιντεοκασσέτα... Άντε να βγει ο βιντεοκλαμπάς!..Η καταλήστευση των απλών βιντεοκλαμπάδων είναι ολοφάνερη από μέρους της συμμορίας  (αποδεδειγμένος ό όρος...δικαστικά..για αυτό και το κόλπο της τρομοκρατικής  ΕΠΠΙΒΕ διαλύθηκε, χάρις στις μάχες του περιοδικού VIDEO ALBUM… Aρκεί να αναφέρουμε τούτο.:.. Η τρομοκρατική αυτή οργάνωση των πέντε-7 εταιριών.. που τάχα κυνηγούσαν την κασσετοπειρατία...είχε στείλει στα δικαστήρια  τουλάχιστον 400 βιντεοκλάμπάδες για ...αντιγραφή-κλοπή βιντεοκασσετών... δεν ευδοκίμησε ούτε ΜΙΑ! Μα ούτε ΜΙΑ!.. Χάρις βέβαια στο VIDEO ALBUM και τον συνεργάτη του, λαμπρό Ποινικολόγο  ΔΗΜΗΤΡΗ ΝΙΚΟΛΙΤΣΈΑ... που δυστυχώς έφυγε ..σύντομα!

Μιλάμε για μοναδικους άθλους... Αλλά τότε θα πείτε ότι υπήρχαν και δικαστές...

O Τούρκος παραγωγός  k. AZIZ κοιτάζοντας
το ελληνικό περιοδικο VIDEO ALBUM, , που
χαρακτήρισε ασύγκριτο μπροστά στα
αντίστοιχα περιοδικά της χώρας του.
'Αυτό είναι περιοδικο΄ μεγάλου επιπέδου", είπε. 
Συνεχίζει ο κ. Αζίζ : 
**Εμείς στην Τουρκία έχουμε πρόβλημα με τους ηθοποιούς... Μας ζητάνε πολλά... Υπάρχει ένας πιτσιρικάς διάσημος περίπου 10 ετών! ..που για να παίξει σε βιντεοταινία, σε ταινία γενικά ζητά 10 εκ. δρχ...
Με τέτοια ποσά δεν βγαίνουμε , αρκεί να σας πούμε πως η κερδοφορία για για τον παραγωγό αρχίζει , αν πουλήσει ..2000 βιντεοκασσέτες!..
**Μια παραγωγή ταινίας... στοιχείζει 6. εκ. δρχ... όταν ο άλλος , ο πιτσιρικάς  αυτός πιο πάνω ζητάει αμοιβή 10 εκ... πώς να γυρίσω εγώ ...ταινία;

**Ενώ στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή υπάρχουν 50... εταιρίες βιντεοπαραγωγής, στην Τουρκία έχουμε μόνον 20!
**Εξάγουμε ταινίες σε χώρες όπου υπάρχουν Τούρκοι, στη Γερμανία αλλά και στην Ελλάδα!
Εμείς δεν έχουμε ελληνικές ταινίες  στη Τουρκία, και σκέπτομαι...να κάνω εγώ εισαγωγές βιντεοταινίων ...ελληνικών!..
** Ναι έχουμε κι εμείς περιοδικά 2-3  στην Τουρκία που ασχολούνται με το κινηματογραφικό θέαμα... Αλλά δεν συγκρίνονται με το VIDEO ALBUM, ..Eίναι μοναδικό και περιοδικό επιπέδου... ΄Εβαλα να μου μεταφράσουν μερικές σελίδες σας και ειλικρινά βγάζω το καπέλο μου!

΄Ιδια κολακευτικά λόγια  λένε πάρα πολλοί και δη οι χολιγουντιανοί, όπου διάβάζαν το περιοδικό-(έχουν πράκτορες στην Αθήνα και κυρίως την Αμερικανική πρεσβεία , η οποία έπαιξε σημαντικό ρόλο  στην καταλήστευση των βιντεοκλάμπ από τις 5 εταιρίες της λεγόμενης ΕΠΠΙΒΕ ( AUDIO VISUALVIDEOSONIC, κ.λ.π)

Μικρό συμπέρασμα... Οι Τούρκοι επιτίθενται ... με θέαμα.. στην ελληνική κοινωνία.ΟΙ  Ελληνες που έχουν μεγαλύτερες προσβάσεις στην τουρκική κοινωνία (αφού το 60% των Τούρκων είναι ελληνικής προέλευσης... δεν στέλνουν δικά τους καλλιτεχνικά προϊόντα! Συνεπώς , γιατί ξαφνιαζόμαστε ; Οι Τούρκοι, όπως πάντα κάνανε καλά τη δουλειά τους... Εμείς, τι κάνουμε;
Ο Σουλεϊμαν ο μεγαλοπρεπής ..σπέρνει το σπόρο του. Εμείς ιστορικά μεγαλοπρεπέστεροι... από οποιον δήποτε Σουλεϊμάν και Μεμέτη θα ..διαμαρτυρόμαστε.. γιατί κάποια κανάλια εμπορικά κάνουν τη δουλειά που επιδιώκουν;
Ας πάρουμε φόρα και να μπούμε στην τουρκική πιάτσα με δικά μας δημιουργήματα... ΄Η μήπως δεν έχουμε;

Εδώ είναι ο ΜΕΜΟΣ ,΄
παλαιός παραγωγός
που στο κεντρικό του κατάστημα
επί της Πατησίων 11, δίπλα
στο παλαιό ΜΙΝΙΟΝ, επιμένει
ακόμη στη βιντεοκασσέτα..Διαθέτει
και τουρκικές βιντεοκασσέτες. 


  

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου