Κυριακή 26 Μαΐου 2013

ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΑΚΙΑ ΘΑ ΘΕΛΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ, μετά τα καραγκιζλίκια του αριστερού Δ.Τρίμη , ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ!


«ΕΠΩΝΥΜΟΙ» ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΡΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΚΛΥΔΩΝΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»

Άπελπις προσπάθεια αντιστροφής του κλίματος, εν όψει των αρχαιρεσιών της ΕΣΗΕΑ..ΘΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΤΟΝ ΙΟΥΝΗ!

Γράφει ο Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης

Από τα μαλλιά τράβηξαν οι υπεύθυνοι του κομματικού δελτίου της «ΑΥΓΗΣ», δήλωση "επώνυμων" δημοσιογράφων, εννοείται απαραιτήτως και ΣΥΡΙΖΑΙων της "Συσπείρωσης" του απερχομένου πρόεδρου της συμφοράς Δημ. Τρίμη, την υπερψήφιση της οποίας ζητούν(...) και τους οποίους βαπτίζουν "παλαιούς και νεότερους αγωνιστές", ώστε να ενισχυθεί το κύρος του "καλέσματος"!


«Βαρειά ονόματα» ΣΥΡΙΖΑίων του χώρου περιλαμβάνονται, αλλά με πονηρό τρόπο, ώστε να ονόματα να «πουλήσουν» σε ατομική βάση! 
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΡΟΦΑΛΑΓΓΙΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΠΟΥ ΣΤΑΘΕΡΑ ΕΠΙ ΕΤΗ ΠΑΡΑΠΛΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ... σερβίροντας λαπάδες της ύπουλης ιδεοληψίας τους!
Και φωνάζουμε εμείς: Ο αληθινός δημοσιογράφος δεν ανήκει σε κανένα κόμμα, μονάχα στον λαό του. Τέλος πάντων ας ελπίζουμε ότι η μούργα της αριστεράς και τα τσανάκια της  κάποια μέρα θα μας αφήσουν... με το σλόγκαν "αλήτες, ρουφιάνοι δημοσιογράφοι, αει.. σιχτιρ!", που δεν βγήκε ασφαλώς τυχαία με τέτοια υποκείμενα (λακέδες κι ορντινάτσες κομμάτων )που υποδύονται τον... δημοσιογράφο! 

Δεν μνημονεύονται οι διευθυντικές ή/και κομματικές θέσεις ενίων υπογραφόντων, όπως των Νικόλα Βουλέλη και Νίκου Φίλη (διευθυντές της "Εφ.Συν" και της "ΑΥΓΗΣ" αντιστοίχως, με τον τελευταίο και μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ), Βασίλη Μουλόπουλου (κομματικού στελέχους- ινστρούχτορα επί των επικοινωνιακών και των ΜΜΕ- εκδότη της "ΑΥΓΗΣ"), Αντώνη Νταβανέλλου (επικεφαλής των τροτσκιστών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και απεσπασμένου στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαρία Μπόλαρη γιά γραμματειακή υποστήριξη, από το ΑΠΕ) και Σταμάτη Νικολόπουλου (εκ των ιδιοκτητών του τίτλου της "Εφ.Συν", συνεταιριστικής εφημερίδας κατά τα λοιπά) . 

Εις ό,τι αφορά την υπογραφή του Γιώργου Μέρμηγκα, φαίνεται ότι γρήγορα ξέχασε το χουνέρι που του επεφύλαξε ο "πατριάρχης" Αριστείδης Μανωλάκος (μέλος του ΔΣ της ΑΕ που εκδίδει την «Εφ.Συν», κάτι σαν επιχειρηματίας εις το χώρο των ΜΜΕ), όταν τον έδιωξε από το κομματικό ψηφοδέλτιο εις τις πρόσφατες εκλογές του ΕΔΟΕΑΠ, υπέρ του αδελφού του Δημήτρη και της Μιμής Τουφεξή, αποτυχόντων πανηγυρικώς και των δύο.

Γιά τους Γιώργο Σαββίδη (πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ) και Παντελή Μπουκάλα ουδεμία έκπληξις. Τα κείμενά τους το προεξοφλούσαν αφεύκτως. Έβγαζαν και βγάζουν μάτι! Ούτε μπορούσε να λείπει η υπογραφή του πολιτικού συντάκτη της «Εφ.Συν» και του Ρ/Σ «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» Μπάμπη Αγρολάμπου. 

Αντιθέτως απουσιάζει η υπογραφή του διευθυντή του Ρ/Σ «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» Κώστα Αρβανίτη. Αδιαφορεί ή δηλώνει «ανεξάρτητος»; Ακόμη δεν υπάρχει καμία υπογραφή αθλητικογράφου; Ο «χώρος» δεν έχει συμπάθειες; 

Αλλά η απουσία της υπογραφής του απερχομένου προέδρου της ΕΣΗΕΑ Δημήτρη Τρίμη είναι το μέγα ερώτημα...Οφείλεται εις τη δεδομένη σεμνότητα και ταπεινοφροσύνη που τον διακατέχουν ή προορίζεται προς απόσυρση, όπως κυκλοφορεί;...Βεβαίως θα μπορούσε να αυταπατάται ότι "μιλούν τα έργα του"(...).Δεν αισθάνεται, όμως, την υποχρέωση προς εαυτόν και το «Κόμμα», να τα υπερασπισθεί, ανεξαρτήτως αν το κομματικό ιερατείο της Κουμουνδούρου προορίζει άλλο άτομο γιά πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, θηλυκού γένους όπως ακούγεται, σε μία άπελπι προσπάθεια να μεταστραφεί η ραγδαία φθορά της ΣΥΡΙΖΑίϊκης «ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ»;

Οι δεδομένες υπογραφές θέλουν να μας εγγυηθούν την..."αποκατάσταση της κλονισμένης αξιοπιστίας των δημοσιογράφων"; Είναι πολύ μακρυά νυχτωμένοι...
ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΧΟΛΙΟ:Πως ΡΕ να αποκατασταθεί η κλονισμένη αξιοπιστία; Οταν ΡΕ κωλοδημοσιογράφε, πάνω απ΄όλα βάζεις το κόμμα και εύσχημα, ακόμα και στις ειδήσεις περνάς τη γραμμή του; Κι αυτό με καμιά δύναμη δεν αποβάλλεται... Θα είσαι πάντα ΠΕΜΠΤΟΦΑΛΑΓΓΙΤΗΣ! Ένας μπάσταρδάκος που υποδύεται τον δημοσιογράφο, ..με την άπατη αμάθεια σου εφ΄όλης της ύλης! 
Εν πάση περιπτώσει αποτελεί υπόθεση αυτοπεποίθησης και ελάχιστης συνδικαλιστικής ευθύνης να αποφασίσουν οι καθοδηγητές του «Κόμματος», πώς θα πουλήσουν τη «ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» τους: Αριστερή δημοσιογραφία, στρατευμένη δημοσιογραφία, αντιμνημονιακή δημοσιογραφία, αγωνιστική δημοσιογραφία, πώς τέλος πάντων; 

Είπαμε γιά πολυσυλλεκτικότητα, αλλά η Αριστερά έχει και απαράβατες αρχές που ακολουθεί, τη συνέχεια και συνέπεια των οποίων εβεβαίωσε η «εξουσία Τρίμη» εις την ΕΣΗΕΑ και η αντίστοιχη «εξουσία Σαββίδη» εις την ΠΟΕΣΥ! Τόση «επαναστατική γυμναστική» εκατοντάδων απεργιών και εν γένει κινητοποιήσεων πότε γνώρισε ξανά ο κλάδος; Αν το αποτέλεσμα ήταν περίπου απογοητευτικό, γιά όλα ευθύνονται τα Μνημόνια και ουδόλως η πλειοψηφία του απερχόμενου ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, υπό τον πρόεδρο Τρίμη...

Μίλησε κανείς από τη «ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» γιά αφελείς εις το χώρο των ΜΜΕ; Ας το ξανασκεφθούν όσοι θέλουν να νομίζουν ότι υπάρχουν αφελείς. Η αποδοκιμασία από την κάλπη των αρχαιρεσιών της Ενώσεως, της 18ης/19ης Ιουνίου πρέπει να είναι ηχηρή και οδυνηρή, ώστε άλλες, υγιείς και ανεξάρτητες, συνδικαλιστικές δυνάμεις να δρομολογήσουν άλλη πορεία γιά την ΕΣΗΕΑ, συνεπώς και γιά τα τεράστια προβλήματα του δημοσιογραφικού κλάδου.

Τακτικό μέλος ΕΣΗΕΑ
Συνυπογράφουμε ...αν και είμαι ΑΤΑΚΤΟ μέλος της ΕΣΗΕΑ 


Διαβάστε περισσότερα: http://www.i-reportergr.com/2013/05/blog-post_7855.html#ixzz2UPcKCpiV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου