Κυριακή 26 Μαΐου 2013

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ...



 ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΕΡΤ αποκλείεται. Αλλά θα απολύσουν τους μισούς υπαλλήλους, που την κατέκλεισαν με κομματικά κριτήρια...Γι αυτό και μερικοί αριστεροί συγχίστηκαν τόσο... 
Το iR στηρίζει το σχέδιο για "λουκέτο" στην ΕΡΤ και την δημιουργία ενος ΕΝΙΑΙΟΥ Ραδιοτηλεοπτικού φορέα - πρακτορείου ειδήσεων με δικτύωση σε ολόκληρο τον κόσμο υπο τον έλεγχο της Βουλής, της ΕΣΗΕΑ, της ΠΟΕΣΥ και της ΓΣΕΕ. Με σκοπό την εξυπηρέτηση του Δημόσιου Εθνικού(Ελληνικού) Συμφέροντος. Με καθαρά επαγγελματικά κριτήρια.
Τωρα σύμφωνα με το ρεπορτάζ αντιδράσεις και πανικό στους εργαζόμενους στην ΕΡΤ προκαλούν πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες σε συνάντηση των αρχηγών των τριών κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση συζητήθηκε σενάριο προσωρινού κλεισίματος της κρατικής ραδιοτηλεόρασης ώστε να επανασχεδιαστεί εξ αρχής η λειτουργία της με 2.000 λιγότερους υπαλλήλους. 


Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Realnews, το θέμα συζητήθηκε σε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών τον περασμένο Απρίλιο και τέθηκε από την πλευρά του Αντώνη Σαμαρά, χωρίς να υπάρξει «βέτο» από πλευράς Ευάγγελου Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη. Απλώς η συζήτηση παραπέμφθηκε για το μέλλον. Το θέμα επιστρέφει στην επικαιρότητα, με αφορμή την κυβερνητική δέσμευση απέναντι στην τρόικα για αποχώρηση 4.000 υπαλλήλων εντός του 2013 και 15.000 συνολικά εντός του 2014.

Μιλώντας στο Βήμα, ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Π.Καλφαγιάννης επικοινώνησε με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σ.Κεδίκογλου ο οποίος δήλωσε άγνοια σχετικά με το θέμα. Επίσης πριν λίγο καιρό ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Γκίκας Μάναλης σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους είχε δηλώσει κατηγορηματικά ότι «δεν ήρθα για να κλείσω την ΕΡΤ». 

Όπως σημειώνει Το Βήμα, πολλοί εκφράζουν την πεποίθηση ότι δεν αποκλείεται οι πληροφορίες που διέρρευσαν να εντάσσονται στο πλαίσιο της πρόκλησης πανικού προκειμένου οι εργαζόμενοι στη δημόσια ραδιοτηλεόραση να δεχτούν πιο εύκολα πιθανή συρρίκνωσή της με το κλείσιμο της ΕΤ1 και κάποιων ραδιοφωνικών σταθμών. 

Σχετικά με το θέμα ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ δήλωσε: «Η κυβέρνηση και προσωπικά ο αρμόδιος Υφυπουργός Σίμος Κεδίκογλου, οφείλει να δώσει διευκρινίσεις για το εάν υπάρχει έστω και η παραμικρή σκέψη για λουκέτο της Δημόσιας Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες απορρίπτουμε κάθε τέτοια προοπτική, κάθε τέτοιο μνημονιακό σχέδιο. Απεναντίας, ζητάμε οποιαδήποτε ενέργεια να αφορά μόνο στην αναβάθμιση των ειδησεογραφικών, ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκπομπών της στα πλαίσια του απόλυτου πλουραλισμού».

Εξηγήσεις ζήτησε το ΚΚΕ. «Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει άμεσα στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για κλείσιμο της ΕΡΤ και περικοπές στο προσωπικό της. Το ΚΚΕ θα βρεθεί απέναντι σε κάθε τέτοια εξέλιξη, όπως επίσης και σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης και συρρίκνωσης της ΕΡΤ, που θα πλήξει ακόμη περισσότερο τα δικαιώματα των εργαζομένων σε αυτή και το δικαίωμα του λαού στην ενημέρωση» αναφέρει σχετική ανακοίνωση.


ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ:-ΘΑ ΦΑΝΕ ΤΑ ΜΟΥΣΤΑΚΙΑ ΤΟΥΣ... 

Ανώνυμος είπε:
Αργύρης Ντινόπουλος(πρωην δμοσιογράφος,πρωην δημαρχος και νυν βουλευτης της ΝΔ):

«Και γράφεται από αυτούς οι οποίοι πριν από 2-3 μήνες ήθελαν να αρπάξουν τη συχνότητα του 902» απο «κυρίους που έχει εκβράσει η τηλεόραση μετά την πολιτεία τους στο Alter, όταν έπαιρναν ηγεμονικούς μισθούς. Πρέπει να προστατεύσουμε τη δημόσια τηλεόραση από προκλητικά δημοσιεύματα τα οποία έχουν άλλους στόχους. Αυτό που επιζητούν είναι να αρπάξουν κάποιο κανάλι».

Λίγο αργότερα σε παρέμβασή του στην ίδια εκπομπή, ο Νίκος Χατζηνικολάου (Real) χαρακτήρισε χυδαία την επίθεση που δέχθηκε από τον βουλευτή της ΝΔ. «Θεωρώ θλιβερό ένας πρώην δημοσιογράφος να καθίσταται εκφοβιστής και λογοκριτής του Τύπου. Το δημοσίευμα είναι διασταυρωμένο και δεν έχει διαψευστεί. Δεν περίμενα να ακούσω τέτοιες γελοιότητες από το στόμα ενός πρώην δημοσιογράφου και νυν βουλευτή της ΝΔ» είπε, ενώ σε ό,τι αφορά τον 902, ο δημοσιογράφος επισήμανε: Δεν περίμενα ένας βουλευτής να λειτουργεί με βάση ανεπιβεβαίωτα κουτσομπολιά. Θεωρώ πραγματικά ότι ο βουλευτής δεν εκφράζει ούτε το ήθος, ούτε την ποιότητα της κοινοβουλευτικής παράταξής του, είναι σε εκτροπή και ελπίζω να τον μαζέψουν».
ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ: Ο Ανώνυμος σχολιαστής... νοιάζεται για την προστασία της δημόσιας τηλεόρασης... αυτού του κομματικού άντρου. Ναι να προστατευθεί η ΕΡΤ αλλά από αυτούς τους καραγκιόζηδες-πατρόνους της και κομματικούς επιβήτορες του Ιδρύματος! Αει σιχτίρ πια! Κωλοαριστεροί και τυφλωτές του κοσμάκι που σας πληρώνει... Για την ακρίβεια  θα ήταν καλύτερο να ιδιωτικοποιηθεί  και να προσπαθήσει να επιβιώσει και χωρίς τη συνδρομή του κόσμου... Αλλά δεν θα γίνει, διότι η ύπαρξη της φαύλης αυτής εταιρίας συμφέρει στα επίσης φαυλότερα κόμματα. Ακου 2000 (χθες ήταν 6000) εργαζόμενους  έχει το κωλοχανείο... όταν το μέγα  ΒΒC δεν υπερβαίνει τους 300!..όταν τα ιδιωτικά ελληνικά κανάλια, αισθάνονται ευτυχή με 150 το πολύ υπαλλήλους!


Διαβάστε περισσότερα: http://www.i-reportergr.com/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου