Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΕΒΑΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ


Ο Woody Allen μίλησε για την Ακρόπολη 

και την Ελλάδα!

o-woody-allen-milhse-gia-thn-akropolh-kai-thn-ellada

Μια συνέντευξη ποταμό παραχώρησε ο πολύπλευρος καλλιτέχνης Woody Allen στο περιοδικό Esquire, μέσα στην οποία μιλάει για το δέος που ένιωσε σε μια βόλτα του στην Ακρόπολη. Η συνέντευξη δόθηκε για το τεύχος Σεπτεμβρίου 2013, αλλά ήδη το site του περιοδικού έχει δημοσιεύσει αρκετά αποσπάσματά της, τα οποία και φιλοξενεί το monopoli.gr

Ο Woody Allen μιλάει με τεράστιο σεβασμό για την ελληνική αρχαιότητα και ιδίως την κληρονομιά που άφησαν οι Αρχαίοι Έλληνες στο δράμα. Όπως παραδέχεται, αυτό το δέος, του το ενέπνευσε μια βόλτα που έκανε στην Ακρόπολη.
 
«Κάναμε μια βόλτα στην Ακρόπολη αργά το πρωί και κοίταξα κάτω προς το θέατρο (το Ηρώδειο) και ένιωσα μια ενότητα. Εννοώ ότι εκεί είναι που ο Οιδίποδας ανέβηκε για πρώτη φορά. Είναι εκπληκτικό για κάποιον που πέρασε την ζωή του στη σόου μπίζνες ή υπηρέτησε τη δραματική τέχνη να κοιτάζει το θέατρο, όπου χιλιάδες χρόνια πριν άνθρωποι σαν τον Mike Nichols και τον Stephen Sondheim και τον David Mamet ήταν με χιτώνες και σκέφτονταν ότι δεν μπορούν να κάνουν αυτόν τον στίχο να δουλέψει. Κι ας τον δούλευαν όλη νύχτα. Και να τα βάζουν με τον ηθοποιό, που δεν ξέρει να τα λέει καλά. Ο Σοφοκλής, ο Ευριπίδης και ο Αριστοφάνης».
Μίλησε ακόμα για τη σχέση του με τις κόρες του, που είναι πλέον στην εφηβεία: «Οι δύο έφηβες κόρες μου με βλέπουν σαν αρχαίο. Αλλά σηκώνομαι πριν από αυτές και τις ξυπνάω για να πάνε σχολείο».
Για τον φόβο: «Χωρίς φόβο δεν μπορείς να επιβιώσεις».
Για το ταλέντο: «Αν γεννήθηκες με ένα χάρισμα, το να συμπεριφέρεσαι σαν να είναι επίτευγμα είναι λάθος».


o-k-labithhs-ston-real-fm-97-8
Ο Real FΜ 97.8 ανακοίνωσε τη συνεργασία του με τον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Λαβίθη.
Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός εντάσσεται στο νέο πρόγραμμα του σταθμού με την εκπομπή «Ανεμολόγιο», που θα μεταδίδεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή, 24:00-05:00. Μια καθημερινή εκπομπή με ποικίλες θεματικές ενότητες και με τηλεφωνικές γραμμές ανοιχτές για τους ακροατές.
Η εκπομπή του Κωνσταντίνου Λαβίθη θα μεταδίδεται καθημερινά από τις 19 Αυγούστου.
O Μάνος Τσιλιμίδης παραμένει στο δυναμικό του Real FM 97.8 και θα ενταχθεί στο νέο του πρόγραμμα με αναβαθμισμένο ρόλο.
http://newpost.gr/post/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου