Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ... ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ! ΚΑΙ Ο ΤΡΑΓΚΑΣ ...ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ 902- ΚΙ ΑΛΛΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΜΜΕ!

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ : Η ΕΣΗΕΑ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ...ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΡΟΕΔΡΟ.
Είναι η κ. ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ.


Εργάζεται στον ΔΟΛ και υπηρετεί το εκκλησιαστικό ρεπορτάζ και για το οποίο τιμήθηκε με διάκριση το 2009 από το ϊδρυμα Δημοσιογραφίας Μπότση.

Η Μαρία Αντωνιάδου (φωτογραφία) και ο Μάκης Διόγος ηγήθηκαν της παράταξης Ενωμένοι Δημοσιογράφοι
Η Μαρία Αντωνιάδου (φωτογραφία) και ο Μάκης Διόγος ηγήθηκαν της παράταξης Ενωμένοι Δημοσιογράφοι

Το ότι είναι και θρησκευάμενη και γυναίκα είναι θετικά στοιχεία για τη χρονίως χειμαζόμενη ΕΣΗΕΑ
Από πλευράς πολιτικής είναι χαμηλών τόνων Πασόκα-..Αλλά θα έχει ως Γ. Γραμματέα στο σωματείο τη βαμμένη Συριζαία κ. Κατσίμη..    Εν πάση περιπτώσει στις δυο ωραίες δημοσιογραφίνες ευχόμαστε να πάρουν πρωτοβουλίες -μακράν των κομματικών σκοπιμοτήτων ...και να βοηθήσουν στην ανάβαθμιση του Σωματείου που παλιά κοσμούνται από σπουδαίες πνευματικές προσωπικότητες..Κορίτσια θα είμαστε δίπλα σας και μακριά από τις φανατίλες τύπου Τρίμη
Σημειώνεται ότι η κ. Αντωνιάδου αποτελεί την πρώτη γυναίκα δημοσιογράφο που αναδεικνύεται πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ. Κατά τις προηγούμενες εκλογές (προ τριών μηνών) αναδείχθηκε με τη στήριξη του συνδυασμού, ο οποίος κέρδισε την πλειοψηφία («Ενωμένοι Δημοσιογράφοι»). 

Επίσης, στις εκλογές που έγιναν τον προηγούμενο Ιούνιο η κ. Αντωνιάδου υπήρξε η υποψήφια που συγκέντρωσε τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης.

Η ψηφοφορία για την ανάδειξη προεδρίου της ΕΣΗΕΑ έγινε χθες με παρόντα έξι μέλη, τα οποία παρείχαν την ψήφο τους σε μυστική ψηφοφορία. Ως γενική γραμματέας της Ένωσης Συντακτών εξελέγη η κ. Μαριλένα Κατσίμη (από τον Συνδυασμό «Συσπείρωση Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος»). 

Η ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΚΑΤΣΙΜΗ & Ο ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ
ΣΥΡΙΖΑΊΟΙ ΝΤΑΛΑ ΑΜΦΟΤΕΡΟΙ!

Για τις υπόλοιπες θέσεις του προεδρείου του διοικητικού συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί και δεύτερη ψηφοφορία, η οποία προγραμματίστηκε για την επόμενη συνεδρίασή του.

Πηγή: http://www.skai.gr

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ  ΓΙΑ ΤΙΣ 

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 

ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΣ ΕΣΗΕΑ :
- Οι μεγάλες απώλειες της Δημοσιογραφικής Συνεργασίας, που πρόσκειται στο ΚΚΕ. Μόλις στην τρίτη κατανομή κατάφερε να εξασφαλίσει μία έδρα.
- Η εξαφάνιση από το νέο διοικητικό συμβούλιο της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή. Περιορίστηκε στις μόλις 250 ψήφους.
Στην ετυμηγορία του εκλογικού σώματος βάρυναν οι τυφλές απεργίες, στις οποίες η πλειοψηφία της διοίκησης έσυρε τον κλάδο. Επί προεδρίας Δ. Τρίμη κηρύχθηκαν δέκα απεργίες σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και άλλες 452 σε μεμονωμένα Μέσα, εφημερίδες, ραδιόφωνα ή τηλεοράσεις. Μεγάλος ήταν και ο αριθμός των στάσεων εργασίας, αν και υπολείφθηκε των απεργιών.
Συνέπεια αυτής της τακτικής ήταν η επιδείνωση της κρίσης που ενέσκηψε στον Τύπο. Μέσα σε μια διετία έκλεισαν ένας τηλεοπτικός σταθμός, έξι πολιτικές ή οικονομικές εφημερίδες και πέντε αθλητικές.
Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι το αποτέλεσμα των εκλογών στο σωματείο των δημοσιογράφων συνιστά αλλαγή σελίδας για την ΕΣΗΕΑ.
Η νικήτρια παράταξη Ενωμένοι Δημοσιογράφοι εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις εκλογές. Επικεφαλής της είναι η Μαρία Αντωνιάδου και ο Μάκης Διόγος, που παραμέρισαν τις κομματικές τους αναφορές, φιλοδοξώντας να φέρουν κάτι καινούργιο στον χώρο. 
Η παράταξη των Ενωμένων Δημοσιογράφων ήρθε πρώτη με σημαντική διαφορά. Συγκέντρωσε 756 ψήφους έναντι 689 της Συσπείρωσης (επίσης 3 έδρες), που χάνει και το πλεονέκτημα για την εκλογή προέδρου.
Τα αποτελέσματα
Αναλυτικά τα αποτελέσματα, που ανακοινώθηκαν από την Εφορευτική Επιτροπή, είναι τα εξής:
  • Ενωμένοι Δημοσιογράφοι: Ψήφοι 756, έδρες 3
  • Συσπείρωση Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος: 689 (3)
  • Δημοσιογράφοι για τη Δημοσιογραφία: 561 (2)
  • Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων: 321 (1)
  • Μαχόμενοι Δημοσιογράφοι: 289 (1)
  • Δημοσιογραφική Συνεργασία: 264 (1)
  • Πρωτοβουλία για την Ανατροπή: 250 (-)
  • Ανεργοι ναι, ανενεργοί ποτέ: 30 (-)
Οι απώλειες της Συνεργασίας (ΚΚΕ) είναι εντυπωσιακές. Εχασε τη μία από τις δύο έδρες που κατείχε στο απελθόν ΔΣ. Τη μία και μοναδική, στην οποία περιορίστηκε, περιέσωσε μόλις στην τρίτη κατανομή. Η δύναμή της συρρικνώθηκε στις 264 ψήφους έναντι 445, που είχε στις προηγούμενες εκλογές.
Γίνεται λόγος για συντριπτική ήττα της παράταξης του ΚΚΕ, που αποδίδεται κυρίως σε «κομματική αλαζονεία και καπιταλιστική νοοτροπία». Η αντίληψη αυτή -αναφέρεται χαρακτηριστικά- θέλει το ΚΚΕ «να μη δεσμεύεται από την κείμενη εργατική νομοθεσία του αστικού καθεστώτος και να απολύει όσους θέλει και όποτε θέλει με το έτσι θέλω».
Η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή έμεινε χωρίς έδρα, συγκεντρώνοντας 250 ψήφους έναντι 295 το 2011.
Η παράταξη Μαχόμενοι Δημοσιογράφοι, με επικεφαλής τη Νανά Νταουντάκη, διατήρησε τις δυνάμεις της. Μπορεί να κέρδισε την έδρα στη δεύτερη κατανομή, αλλά έχασε μόλις μία ψήφο σε σχέση με το 2011. 
Οι Δημοσιογράφοι για τη Δημοσιογραφία κέρδισαν 57 ψήφους σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογές, που είχαν μετρήσει 504 ψηφοδέλτια. Είναι η παράταξη που έχει ιδρύσει ο Πάνος Σόμπολος, σήμερα πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ. Η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων (Δ. Τσαλαπάτης) έχασε μία έδρα. Είδε τις ψήφους της να περιορίζονται στις 321 έναντι 384 προ διετίας.
Πυρά από Πιπιλή
Αδιέξοδη και καταστροφική χαρακτηρίζει την τακτική της απελθούσας διοίκησης Τρίμη (ΣΥΡΙΖΑ) η δημοσιογράφος και βουλευτής Φωτεινή Πιπιλή. Δηλώνει ότι αυτοδιαγράφεται από την ΕΣΗΕΑ για όσο διάστημα παραμένει ο ίδιος πρόεδρος. Στη σκληρή επιστολή της επισημαίνει: «Κάντε κι άλλες απεργίες. Φιμώστε τους αντιπάλους σας και θα το καταφέρετε, πιστέψτε με, θα κλείσουν κι άλλες εκδοτικές, ραδιοτηλεοπτικές επιχειρήσεις που γονατίζουν από την κρίση, αλλά δεν πληρώνουν μαύρα, καταλαβαίνετε τι εννοώ, κύριε Τρίμη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου