Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ... ΕΝΑ ΑΙΣΘΑΝΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ:


«Χειρότερη βία είναι να ξυπνάς το πρωί και να μην έχεις να πας στη δουλειά σου»

ο   ΜΑΧΟΜΕΝΟΣ δημοσιογράφος , Νίκος Τσιαμτσίκας.

Λές ,"δεν έχω να πληρώσω το ρεύμα, αλλα δεν είμαι ο μόνος" και παρηγοριέσαι.
Λές, "θα πάρω δυο-τρία πράγματα απο το Σούπερ Μάρκετ της γειτονιάς που με ξέρει ο κυρ-Παντελής, με τευτέρι και θα τη βγάλω για κανα -δυο μέρες ακόμη" και την ψευτο-βγάζεις
Ομως, όταν δεν έχεις να ταίσεις ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ,που στέλνεις στους παππούδες τους για να έχουν ενα πιατο φαί, τότε καμία παρηγοριά δεν είναι αρκετή.
Θα πρέπει να καταλάβουν οι γύρω σου, οι λεγόμενοι "δικοί σου" ανθρώποι, αυτοί οι 3-4 τελος πάντων, ότι πρέπει να σε υποστηρίξουν με έργα κι όχι λόγια, χωρίς να κομματιάσουν την αξιοπρέπεια σου.
 Η
 χειρότερη τιμωρία για το ότι κάποιοι δεν είδαμε νωρίς την κρίση, έτσι ώστε να κάνουμε κάποιο κομπόδεμα, ή να εξασφαλίσουμε με άλλο τρόπο τα παιδιά μας και τώρα ζούμε τον εφιάλτη της φτώχεις σε ασημένιο περιτύλιγμα, είναι :

Να 'χουμε σπίτι, αλλα όχι χρήματα να πληρώσουμε τα κοινόχρηστα.
Να έχουμε αυτοκίνητο αλλα όχι βενζίνη για να βγούμε στη γύρα
να έχουμε τηλέφωνο αλλα όχι μονάδες.
Τα αφεντικά μας στις δουλειές τις οποίες δουλεύαμε σκλάβοι με το μεροκάματο, επειδή έτσι τους βόλευε, μας πέταξαν στο δρόμο, αφήνοντας μας κι απλήρωτους.
Μάλιστα κάποιοι απο αυτούς (να χεσω τη φάρα μου μέσα) το παίζουν και φωστήρες, επαγγελματίες καταδικαστές των πολιτικών, σωτήρες και αρωγοί των φτωχών και των αδυνάτων.
Εγω να στερηθώ τα πάντα, γιατι η γενιά μου φταίει, αλλα να μην μπορώ να βοηθήσω τα παιδιά μου, δεν το αντέχω. Τίποτα δεν μπορεί να με παρηγορήσει.
Μόνο να βρούμε καμια δουλειά, να μπαινει κανεναν φράγκο στο σπίτι, γιατί η μεγαλύτερη και η πιο αβάσταχτη ευθύνη για οποιον αγαπάει την οικογένεια του, είναι η ίδια η οικογένεια που δε θέλει να χάσει επειδή το σύστημα τον συνέτριψε....
«Χειρότερη βία είναι να ξυπνάς το πρωί και να μην έχεις να πας στη δουλειά σου» είπε ο γνωστός δημοσιογράφος που μετά το κλείσιμο του τηλεοπτικού σταθμού “Αλτερ παραμένει άνεργος όπως και δεκάδες ακόμη συνάδελφοι του.
ο   ΜΑΧΟΜΕΝΟΣ δημοσιογράφος , Νίκος Τσιαμτσίκας.

 πηγή: Μπλόγκερς Ενωμένοι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου