Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

ΘΕΜΑΤΑ ΤΥΠΟΥ

Δεν τσουλάει το NEWSBOMB... MAΓΕΙΡΕΜΑΤ
Κυριακάτικη εφημερίδα από τον Κώστα Βαξεβάνη

Πληθαίνουν οι φήμες και οι πληροφορίες που θέλουν τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη να εμπλέκεται στην διεύθυνση και τώρα στην έκδοση εφημερίδων. Πριν από λίγες εβδομάδες είχε ακουστεί ότι ο εκδότης του περιοδικού Hot Doc συζητούσε με τον επιχειρηματία - φαρμακοβιομήχανο Δημήτρη Γιαννακόπουλοπροκειμένου να αναλάβει την διεύθυνση της νεότευκτης εφημερίδας News Bomb (αυτής που εγκατέλειψε ο Στ. Χίος). Μάλιστα κάποιοι διέδιδαν ότι ο φαρμακοβιομήχανος τα βρήκε με τον Κ. Βαξεβάνη και πρόκειται να αναλάβει τη NewsBomb που θα γίνει εβδομαδιαία .
Τις τελευταίες ημέρες όμως ακούγεται μετ΄ επιτάσεως ότι ο δημοσιογράφος προχωρά στην έκδοση κυριακάτικης εφημερίδας με στόχο να εξαργυρώσει (εντύπως), την αναγνωρισιμότητά του. Μια..
αναγνωρισιμότητα που προκύπτει - πέρα από το τηλεοπτικό «Κουτί της Πανδώρας» - λόγω των αποκαλύψεων στο περιοδικό Ηοτ Doc (λίστα Λαγκάρντ κλπ) αλλά και της καθημερινής πλέον παρουσίας του στο ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ.
Σχετικά με την έκδοση του κυριακάτικου φύλλου, λέγεται ότι η εφημερίδα του Βαξεβάνη θα στηριχθεί σε έρευνες και ρεπορτάζ ανάλογα με αυτά του περιοδικού Ηοτ Doc ενώ θα συνοδεύεται από ένθετα και δυνατές προσφορές για να μπορέσει να αντέξει στον ανταγωνισμό της αγοράς της Κυριακής. Η εφημερίδα θα στοχεύει το αναγνωστικό κοινό της κεντροαριστεράς αν και κάποιοι κακοπροαίρετοι είπαν ότι θα πρόκειται για κομματικό έντυπο του ΣΥΡΙΖΑ καθώς (οι συγκεκριμένοι) θεωρούν ότι ο Βαξεβάνης έχει πλέον στρατευτεί στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα στο δρόμο προς την εξουσία.
Το ερώτημα βέβαια και σε αυτή την ιστορία είναι ποιος θα βάλει τα χρήματα για την φιλόδοξη -όπως την χαρακτηρίζουν- εκδοτική προσπάθεια. Σύμφωνα με το Secret των Παραπολιτικών πίσω από το εγχείρημα Βαξεβάνη υπάρχουν «ισχυροί χρηματοδότες» και «πολύ δυνατοί παίκτες» που θα στηρίξουν οικονομικά την προσπάθεια. Μάλιστα τα Παραπολιτικά γράφουν ότι η προετοιμασία για την έκδοση θα ξεκινήσει στο επόμενο δεκαήμερο και το φύλλο θα κυκλοφορήσει μέσα στον Φεβρουάριο.
Posted by zoornalistas


ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ… ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ!
Tι κρύβουν οι 35 απολύσεις στον Ριζοσπάστη...

Mέσα σε 10 μήνες στον Ριζοσπάστη έχουν απολυθεί:
- Από τους 14 δημοσιογράφους μη μέλη του ΚΚΕ που πήγαν στο σωματείο τους, την ΕΣΗΕΑ, ζητώντας στήριξη γιατί ήταν απλήρωτοι πάνω από ένα εξάμηνο, απολυθήκαμε οι 13 (η Χριστίνα προς το παρόν μένει λόγω γέννας).
- Από τους 8 που πήγαν στα δικαστήρια ζητώντας τα δεδουλευμένα 8-10 μηνών απολύθηκαν και οι 8 χωρίς να καταβληθούν σε όλους τα δεδουλευμένα.
- Από τα 8 μελη του ΚΚΕ που αρνήθηκαν πρόσφατα να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις ήδη έχουν απολυθεί οι 5.
- Από τα 5 μέλη του ΚΚΕ που εξέφρασαν διαφορετική από την ηγεσία-συμμορία άποψη στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου απολύθηκαν και οι 5.
Συνολικά έχουν απολυθεί από τον Ριζοσπάστη μέσα σε 11 μήνες 35 εργαζόμενοι, ενώ όσοι μένουν
εκβιάζονται να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις των 800 το μήνα που σε επομένη φάση θα γίνουν και λιγότερα. Απολύσεις έγιναν μέσα στις γιορτές Χριστούγεννα-πρωτοχρονιά, ανήμερα της αργίας (των δημοσιογράφων) της Πρωτομαγιάς, ενώ οι τελευταίες έγιναν μετά τα μεσάνυχτα την περασμένη εβδομάδα.
Κυριάκος Ζηλάκος (fb)


Θέλουν «μοιρασιά» των προσλήψεων στη ΝΕΡΙΤ κυβέρνηση και ΔΗΜΑΡ

ΜΑΝΑΛΗΣ-ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ«Προίκα» περίπου 1.200 προσλήψεων στη ΝΕΡΙΤ, σε δύο δόσεις, και με διαφορετικά κριτήρια, σε εποχής σαρωτικής ανεργίας, θα έχουν οι συναρμόδιοι υφυπουργοί, Σίμος Κεδίκογλου και Παντελής Καψής και τα δύο κόμματα που απαρτίζουν την κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Στο εγχείρημα έχει χωθεί σφήνα και η ΔΗΜΑΡ, διαθέτοντας στελέχη που ενεπλάκησαν με περίεργες ιστορίες της ΕΡΤ στο παρελθόν. Το «Π» σήμερα παρουσιάζει το μεγάλο παιχνίδι με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ από το λουκέτο της εταιρείας , ως και σήμερα.
-Στις 11 Ιουνίου μέσα σε μια νύχτα απολύθηκαν περίπου 2.960 εργαζόμενοι. Εξ αυτών οι 2.660 ήταν μόνιμοι κι άλλοι περίπου 300 συμβασιούχοι.
-Οι μισθωτοί απολυμένοι, όπως αποκαλύψαμε την περασμένη Τρίτη στο www.typologies.gr σταμάτησαν να λαμβάνουν την αποζημίωση τους , αν και η νομοθεσία προβλέπει δίμηνες καταβολές. Η πρώτη έγινε μετά τον λουκέτο τον Ιούνιο και η δεύτερη και τελευταία τον Αύγουστο. Εκ τότε δεν υπάρχει καμία άλλη καταβολή δόσης.
-Η διάταξη που πέρασε στο φορολογικό νόμο ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας Χ. Σταϊκούρας, ορίζει πως “ηκαταβολή των αποζημιώσεων αυτών θα γίνει τμηματικά σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας. Για τον υπολογισμό των παραπάνω αποζημιώσεων εφαρμόζεται η διάταξη της παραγράφου 2 του άρθρου 2 του α.ν. 173/1967 (Α΄ 189) αποκλειστικά για εκείνο το προσωπικό που μέσα σε διάστημα τριών (3) ετών από την έναρξη ισχύος της παρούσας διάταξης, θα ασχοληθεί με οποιονδήποτε τρόπο ή με οποιουδήποτε είδους σύμβαση έργου ή εργασίας σε οποιονδήποτε φορέα της Γενικής Κυβέρνησης με εξαίρεση το προσωπικό που θα απασχοληθεί καθ΄ οιονδήποτε τρόπο και με οποιουδήποτε είδους σύμβαση έργου ή εργασίας από τον Ειδικό Διαχειριστή για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου μέχρι τη σύσταση του νέου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα (ΝΕΡΙΤ Α.Ε.)”.
-Οι συμβασιούχοι απολυμένοι της ΕΡΤ δεν έλαβαν αποζημίωση, καθώς παρείχαν έργο. Δεν είναι όμως βέβαιο πως έχουν πληρωθεί γι αυτό.
-Η συμφωνία Βενιζέλου-Σαμαρά για την ΕΡΤ, η οποία και έστειλε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στην αντιπροεδρία, προέβλεπε πως στο προσωρινό σχήμα θα προσληφθούν 2.000 εργαζόμενοι.
-Για τη λειτουργία της «Δ.Τ.» μετά από διαγωνισμό, το υπουργείο Οικονομικών, προσέλαβε περίπου 600 εργαζόμενους, για δίμηνη εργασίας. Διαστρεβλώνοντας τη νομοθεσία περί ΑΣΕΠ, οι υπουργοί απέκτησαν το δικαίωμα να ανανεώνουν τις συμβάσεις του, για μέγιστο διάστημα 10 μηνών.
-Για τη λειτουργία της «Δ.Τ.» έγινε επίσης δεύτερος διαγωνισμός με 1.400 επιτυχόντες με σκοπό να ασκήσουν πίεση σε όσους βρίσκονταν εντός ΕΡΤ. Ως σήμερα δεν έχουν προσληφθεί. Τις τελευταίες μέρες κλήθηκαν ορισμένοι εργαζόμενοι στο Ραδιομέγαρο από τη συγκεκριμένη λίστα.
- Η κυβέρνηση, για την περίπτωση της ΝΕΡΙΤ δήλωσε πως συνολικά θα έχουν δουλειά περίπου 1.200 εργαζόμενοι. Εξ αυτών οι περίπου 600 θα προσληφθούν μέσω ΑΣΕΠ, με διαγωνισμό που θα προκηρυχθεί. Για τα προσόντα τους, η ΝΕΡΙΤ προχώρησε σε διαβούλευση. Σύμφωνα με τις δηλώσεις των κυβερνητικών αξιωματούχων, οι προσλήψεις θα γίνουν από μηδενική βάση, δηλαδή δεν να ληφθεί, ευθέως υπόψη το μεσοδιάστημα εργασίας στη «Δ.Τ.»



- Οι άλλοι 600, που θα είναι μάλλον οι δημοσιογράφοι θα προσληφθούν με άγνωστες διαδικασίες, που θα καθορίσουν το Εποπτικό Συμβούλιο και το Διοικητικό Συμβούλιο που έχουν επιλεγεί με έμμεσο τρόπο από την κυβερνητική τροπολογία. Η σύγκρουση σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ γίνεται για τις συγκεκριμένες θέσεις Κερδισμένοι είναι οι δημοσιογράφοι της ΔΗΜΑΡ που έχουν «στασίδι» στην ΕΡΤ από τα χρόνια του Πάνου Παναγιώτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου