Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

ΔΙΩΞΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

"Bάπτισαν" κατάσκοπο τη δημοσιογράφο Πόπη Χριστοδουλίδου

ΑΝΑΡΤΉΘΗΚΕ ΑΠΌ PANOS THRAKIOTIS ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 14, 20140 ΣΧΌΛΙΑ

Η δημοσιογράφος Πόπη Χριστοδουλίδου κλήθηκε το πρωί της 12-2-2014 από την Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας να προσέλθει στο κτήριο της Λ. Αλεξάνδρας για να καταθέσει σε διαταχθείσα από τον κ. Εισαγγελέα κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση αναφορικά με τα προβλεπόμενα από τον Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα αδικήματα της μετάδοσης στρατιωτικών μυστικών και μυστικών πληροφοριών στρατιωτικής σημασίας ( άρθρα 143 και 144 Σ.Π.Κ. ) . Προσήλθε περί ώρα 14.00 . Τελικά την 16.10 ώρα απολογήθηκε ως κατηγορούμενη για παράβαση των άρθρων 143 και 144 σε συνδυασμό με το άρθρο 195 του Σ.Π.Κ. και αρνήθηκε την κατηγορία επιφυλαχθείσα για την νομιμότητα της όλης διαδικασίας . Όλα αυτά προκύπτουν από τα στοιχεία της σχηματισθείσας δικογραφίας .

Αθήνα 14-2-2014
Οι παραστάντες συνήγοροι υπεράσπισης της κατηγορουμένης
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΠΟΥΝΤΖΑΚΗΣ, τηλ. 6977655058 και 210- 4120121
ΧΡΥΣΑ ΣΑΛΑΒΡΑΚΟΥ τηλ. 2103675422

Όλα ξεκίνησαν όταν πριν από λίγες ημέρες η δημοσιογράφος στο μπλογκ της δημοσίευσε το Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως στο οποίο αναφέρεται ότι οι βατραχάνθρωποι του Λιμενικού Σώματος μπορούν να συμμετέχουν στη φύλαξη ευαίσθητων στόχων με την ΕΛ.ΑΣ. σε χώρους εκτός της αρμόδιοτητας του λιμενικού σώματος.
Μετά την ανάρτηση η Πόπη Χριστοδουλίδου κλήθηκε στην Ασφάλεια στο κτίριο της ΓΑΔΑ όπου της έγιναν οι σχετικές «συστάσεις». Όταν εκείνη αρνήθηκε να διαγράψει την ανάρτηση ενημερώθηκε ότι σε βάρος της διενεργείται προκαταρκτική εξέταση με παραγγελία της Εισαγγελέος Πλημμελειοδικών Αθηνών «προς διερεύνηση τυχόν τέλεσης των πράξεων: (α) της μετάδοσης στρατιωτικών μυστικών και (β) της μετάδοσης μυστικών πληροφοριών στρατιωτικής σημασίας. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα, υφίσταται αρμοδιότητα των κοινών ποινικών δικαστηρίων για τους μη στρατιωτικούς δράστες».
Έντονη ήταν η αντίδραση των συνδικαλιστικών σωματείων με την ΕΣΗΕΑ να τονίζει ότι «η όποια έρευνα δεν πρέπει να θέτει εν αμφιβόλω το δικαίωμα των δημοσιογράφων να ασκούν ελεύθερα το δημοσιογραφικό τους καθήκον με αποκαλύψεις κατόπιν τεκμηριωμένης έρευνας». «Η ελευθερία του Τύπου και το δικαίωμα πληροφόρησης των Ελλήνων πολιτών δέχτηκαν ένα ακόμη βαρύτατο πλήγμα», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), τονίζοντας ότι «τέτοιες ενέργειες υπερβαίνουν κατά πολύ το πλαίσιο του συγκεκριμένου περιστατικού και αναπτύσσουν τις εκφοβιστικές-παραλυτικές τους συνέπειες στο σύνολο του δημοσιογραφικού κόσμου και του δημοσιογραφικού λειτουργήματος».

elladathrakis@gmail.com Ellas thraki . com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου