Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΑΨΗ...ΘΑ ΤΟΝ ΤΑΪΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.... ΘΑ ΕΚΛΕΓΕΙ!


Ο ένας αξιολογητής της ΝΕΡΙΤ τα βροντάει και φεύγει, 

η άλλη καμαρώνει!

Και οι εργαζόμενοι, οι υποψήφιοι εργαζόμενοι για την ακρίβεια, βρίσκονται στη μέση. Και παραμένουν μετέωροι στο κενό. 
Την ώρα λοιπόν που η αξιολόγηση των υποψηφίων εξελίσσεται σε παρωδία(διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ μας), την ώρα που ένας αξιολογητής σχίζει τα χαρτιά και αποχωρεί απηυδισμένος, μία άλλη από τους αξιολογητές, η Σοφία Ιορδανίδου, στέλνει επιστολές, γράφει την «προσωπική ιστορία» της και καμαρώνει για τη θέση της. Ιδού:
«Μου ζητήθηκε – αυτήν την εποχή εργάζομαι ως αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και εκδίδω το περιοδικό ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ, η ελληνική έκδοση του Columbia Journalism Review. Έχω μια παρουσία στο χώρο των Μέσων Ενημέρωσης στην Ελλάδα από το 1988 ως δημοσιογράφος, παραγωγός και παρουσιάστρια ραδιοφωνικών & τηλεοπτικών εκπομπών και δελτίων ειδήσεων και ως νόμιμη εκπρόσωπος και δημοσιογράφος του NETNEWS (το πρώτο τηλεοπτικό πρακτορείο ειδήσεων στην Ελλάδα) – να μετάσχω στις διαδικασίες αξιολόγησης των υποψηφίων δημοσιογράφων στη ΝΕΡΙΤ. Μου εξηγήθηκε ότι αξιολόγηση σημαίνει ημίωρη απασχόληση για κάθε αίτηση επί αγνώστου ακόμη συνολικού αριθμού αιτήσεων και αμοιβή που μόνο ως συμβολική θα μπορούσε να εκληφθεί.
Με δεδομένη και κατατεθειμένη την απόλυτη αντίθεσή μου στο “μαύρο” στην ΕΡΤ και στην άγαρμπη έκτοτε διαχείριση, αυτονόητα προβληματίστηκα. Έκρινα όμως, ότι αν και άνθρωποι που μπορούν να συμμετάσχουν με γνώσεις και κρίση στη διαδικασία αξιολόγησης του τόσο ευαίσθητου αυτού ανθρώπινου υλικού που λέγεται “δημοσιογράφος”, αποφύγουν να μπλέξουν, τότε εκ των υστέρων, απλώς και μόνο θα έχουν τη βολική επιλογή της κριτικής και της καταγγελίας. Γι αυτό και παρά τις αντίξοες συνθήκες, αποφάσισα να μετάσχω στη διαδικασία αξιολόγησης».
Δεν θα σχολιάσουμε την επιστολή της, αφήνουμε εσάς να βγάλετε τα συμπεράσματά σας. Το καλύτερο όμως έρχεται αμέσως μετά. Της απαντάει με σχόλιο στις Typologiesο Ριχάρδος Σωμερίτης«Αν δεν γνωρίζατε δεν θα σας κάκιζα» της γράφει. «Αλλά γνωρίζετε. Το παιχνίδι είναι όπως λένε στημένο. Απλά σας χρησιμοποιούν».
Στημένο παιχνίδι λοιπόν...
- See more at: http://www.e-tetradio.gr/article/10572/O-enas-aksiologitis-tis-NERIT-ta-brontaei-kai-feugei-i-alli-kamaronei#sthash.HbXT6yhr.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου