Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

ΑΣ ΤΟ ΠΡΟΣΈΞΟΥΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΣΔ...


(1η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014)-
ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ!
Τα περισσότερα μέλη της ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ, λειτουργούν άψογα με τις κατά τόπους Αρχές κ.λ.π φορείς ανά τη χώρα... Όμως επισημάνθηκαν εσχάτως και κάποιες δυσχέρειες, από κάποιες «εξουσίες» όχι κακοπροαίρετα  ασφαλώς, αλλά από υπερβολικό ζήλο  κυρίως κατωτέρων οργάνων.
Έχουμε να τονίσουμε: Προς τους μικρούς εξουσιαστές μας, των πάσης φύσεως εξουσιαστών (δήμοι, αθλητικά σωματεία, κλπ.πως η δημοσιογραφία σήμερα εκφράζεται –λόγω των ραγδαίων εξελίξεων – ΟΧΙ πια από την γηραιά και ιστορική ΕΣΗΕΑ!...(με όντως μεγάλη συμβολή στο ελληνικό γίγνεσθαι)..Αλλά όπως λέει και ο τίτλος της αφορά τους εργαζόμενους στις ημερήσιες εφημερίδες Αθηνών ( κάπου 15 σήμερα) . Και δίπλα σ΄αυτόν το Σύλλογο, υπάρχουν άλλες αξιόλογες και ιστορικές   δημοσιογραφικές ενώσεις , στην Πελοπόννησο, στη Θεσσαλία, στη Θεσσαλονίκη...  κ.λπ. ΟΛΕΣ δε ΙΣΟΤΙΜΕΣ! Κι όμως κάποιοι φορείς εννοούν να επιμένουν ανοήτως ...να ζητούν ταυτότητα δημοσιογραφική μέλους της ΕΣΗΕΑ!!!
(Ειδικά δε προς τα γήπεδα... ζητάνε και ταυτότητα της ΕΣΑΤ (Ένωση Συντακτών Αθλητικού Τύπου ..-Ρε Μανώλη Γαρυφαλλάκη, αείμνηστε ..τι καλαμπούρι είναι αυτό.; ) Σοβαρό σωματείο η ΕΣΑΤ... μεν αλλά στο Αίγιο ή στο Διδυμότειχο τι ρόλο παίζει; Κανέναν απολύτως... Εκεί όμως είναι κάποιο μέλος της ΕΣΔ.....που άφρονες ... του κάνουν δύσκολη τη ζωή του ως προς την εκτέλεση της δημοσιογραφικής του αποστολής! Και τι κάνουμε;  
΄Όχι,  η αστειότητα δεν είναι φτιάξιμο της ΕΣΗΕΑ... ή της ΕΣΑΤ Προς Θεού. Αλλά των κρατικών ή ...συλλογικών μανδαρίνων... της παλαιά κοπής ... όταν πριν 40 χρόνια ο μόνος σοβαρός δημοσιογραφικός φορέας εθεωρείτο η ταλαίπωρη –σήμερα- ΕΣΗΕΑ.. σε βαθμό να υποβαθμίζεται ακόμη και η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ... ...Τέλος πάντων...δεν χρειάζεται να θυμόμαστε θλιβερότητες!!
Εκείνο που θέλουμε να πούμε είναι ένα: Αλλάξανε οι καιροί. Σήμερα-αλλά και αύριο-  το κυρίαρχο  μέσο ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ είναι το διαδίκτυο...κι όχι οι ημερήσιες εφημερίδες των Αθηνών... ή τα τηλεοπτικά κανάλια!  Γι αυτό άλλωστε έχουν αναπτύξει αξίολογες ενημερωτικές ιστοσελίδες ...αυτουποστηρικτές   των καναλιών τους! Γιατί ξάφνου ΟΛΑ τα κανάλια επιδιώκουν ιντερνετική υποστήριξη;.. ΄Αργησαν να ξυπνήσουν... αλλά ξύπνησαν! Δεν είναι κακό αυτό... απλά επιβεβαιώνει τις θέσεις της πάγιες της  ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ!..ΠΟΥ ΔΙΑΤΥΠΏΝΟΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΟ 2004 ΣΤΑΘΕΡΑ.. από τη θέση αυτή!.   Και θα καταλάβουν ,ΝΑ ΜΗΝ ΑΜΦΙΒΆΛΕΤΕ!
Συνεπώς συνάδελφε, συντάκτη του διαδικτύου, λάβε τα μέτρα σου... Αν κάποιοι ανόητοι σε ενοχλούν ... ΣΦΥΡΙΞΕ ΜΑΣ... Δεν το κάνουν παρά μόνο από ανεγκεφαλισμό!.. Ε, εμείς θα τους νουθετήσουμε δεόντως! Θα καταλάβουν, ...εκτός κι αν έχουν κόμπλεξ  ή ...προηγούμενα μαζί σου!... Αλλά και οι τέτοιοι τύποι ...θα μπουν στη θέση τους...
Είναι τουλάχιστον ατυχές κάποιοι απληροφόρητοι να ζητούν... ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ.... όταν σήμερα τους συντάκτες του διαδικτύου εκπροσωπεί  η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ!  
Συνεπώς παρακαλούμε τα μέλη μας, όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα με κέρβερους και κανόνες του παρελθοντός, ας επικοινωνήσουν μαζί μας. Θα αλληλογραφήσουμε με τους δράστες  και θα δείτε πως θα καταννοήσουν την επιχειρηματολογία μας.ΟΛΑ τα επίσημα σωματεία δημοσιογραφικής υφής στην Ελλάδα είναι ισότιμα. Σε καμιά περίπτωση η ΕΣΗΕΑ δεν μπορεί να εκλαμβάνετε ως ...Πατριαρχείο... Και διότι οι ημερήσιες εφημρίδες και κατέρρευσαν και θα τελευτήσουν ολοσχερώς  όπου νάναι! ΘΑ ΑΝΘΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΊΔΕΣ... Περιμένετε!
Και ακόμη ..Να μας στέλνετε τις εμπειρίες –δυσκολίες σας  κατά την άσκηση του σημαντικού έργου σας... ΄Όπως άριστα γνωρίζετε ..είμαστε πάντα στο πλευρό σας... κι ενίοτε ...αγρίως!
Και βέβαια ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ να ανανεώσεις τη συνδρομή σου ! Μήπως έληξε η ταυτότητά σου; Για πρόσεξέ το! Αυτά:...Προς το παρόν!
Συναδελφικά

Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΑΔΙΚΤΥΟΥ... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου