Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015


ΓΡΑΦΕΙΣ-ΕΙΣΑΙ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ; ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ-KI EΠΕΙΔΗ ΜΑΣ ΡΩΤΑΤΕ: 


ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ. 

ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ..ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΧΑΝΕΤΕ...ΚΑΙ ΣΠΕΥΣΑΤΕ!
ΣΥΝΔΕΣΟΥ ΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ Ε.Σ.Δ

Στο καθημερινό έργο του, ειδικά ο blogger-ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ ( αν και όλοι τελικά οι διαχειριστές-ιδιοκτήτες ιστοσελίδων είναι ενημερωτές μηδέ.. εξαιρουμένης της κηπουρικής ή της μαγειρικής) αντιμετωπίζουν συχνά προβλήματα . Μανδαρίνοι του Δημοσίου 
( Αστυνομικοί, δημοτικοί σατραπίσκοι- Άρχοντες τους λέγανε παλαιά-ακόμη και οι θυρωροί, κάνουν δύσκολη τη ζωή του συντάκτη -blogger σε πολλά επίπεδα.)
Μερικά παραδείγματα: Συλλαμβάνεται ο blogger γιατί φωτογράφιζε ή βιντεοσκοπούσε  σε δημόσιο χώρο, και ο αστυνομικός τον συλλαμβάνει ...επειδή έτσι του κατέβηκε!
΄Η πάλι ένας βλαξ δήμαρχος ή πρόεδρος Δημοτικού συμβουλίου απαγορεύει στον "Χ" μπλογκερ να βγάζει φωτογραφίες απο δημόσια συνεδρίαση του Δ.Σ ή το χειρότερο, ζητεί ...ανεκδότως την απομάκρυνση του συντάκτη από την αίθουσα... 
Διαμαρτύρεται ο συντάκτης ,αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω...
Λέει ότι είναι δημοσιογράφος, αλλά κανείς δεν τον πιστεύει. Και γιατί εξάλλου ;Τόν γνωρίζουν πολλοί, ειδικά στις επαρχιακές πόλεις, Ξέρανε ότι χθες ,ήταν ας πούμε σερβιτόρος ή αρχιτέκτονας, αλλά σήμερα με το μπλογκ του προσφέρει καθαρά δημοσιογραφικές υπηρεσίες με την ενημέρωση που προσφέρει επί καθημερινής βάσης στους επισκέπτες της σελίδας του. Και μάλιστα με εξαιρετικό φιλότιμο κι ευστοχία. 
Εν τάξει, δεν είναι επαγγελματίας δημοσιογράφος, αλλά σήμερα συμπεριφέρεται με ώριμο ενημερωτικό επαγγελματισμό...Τι είναι ...πατάτας;.. ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΕΙΝΑΙ!!!

Ξαφνικά με το μπλογκ του έγινε πρωταγωνιστής στα δημόσια πράγματα της κοινότητάς του... Αλλά κάποια φαιδρά "τζουτζέκια" της θλιβερής συνοικιακής πολιτικής, αυτό δεν το δέχονται και κάνουν το παν για να υποβαθμίσουν το ρόλο του!
Η Ενωση Συντακτών Διαδικτύου βιώνει επί καθημερινής βάσης τέτοιες περιπέτειες ιδιοκτητών ιστοσελίδων  και εν τω μέτρω του δυνατού επεμβαίνει καίρια, κι ανάλογα με την περίπτωση ...τους διασώζει. 
Δείτε δυο χαρακτηριστικά  παραδείγματα:
*** Μπλογκερ συλλαμβάνεται γιατί σε δρόμο έβγαζε φωτογραφίες! Τον σέρνουν οι αστυνόμοι στο τμήμα... όπου τον κρατούν επί 5/ωρο για το τίποτε! Ευτυχώς ο άνθρωπος είχε το τηλέφωνο πάνω του , της Ε.Σ.Δ... ο πρόεδρος της οποίας αμέσως τηλεφωνεί  στον αστυνομικό διοικητή......του λέει όσα αυτός ξέρει... και σε 5 λεπτά ο blogger.αφέθηκε ελεύθερος...

*** Επείδή όμως ξέρετε η εξουσία είναι τρισυπόστατος ( Παπάς, Νωματάρχης, δήμαρχος )-Συγκοινωνούντα δοχεία είναι ...Έτσι στο συγκεκριμένο επεισόδιο... ο blogger ,που παρακολουθούσε μια δημόσια διαβούλευση ..ο δήμαρχος ...σφύριξε στον επιπόλαιο αστυνόμο και τον συνέλαβαν... κι έτσι δεν μπόρεσε να κάνει τη δουλειά του... Ποιά η αιτία της σύλληψης; Κρατηθείτε; Χρώσταγε μια κλήση τροχαίας... αξίας 60 ευρώ!

Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ υπερασπίζεται τα μέλη της έναντι τέτοιων ΑΘΛΙΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΩΝ,: ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ έχουμε τον κρατικό υπαλληλίσκο, που κάνει τον κόκκορα και από την άλλη τον αμαθή Blogger στα περί Τύπου.

Το πιο τελευταίο-χθεσινό- είναι η άγρια μάχη υπέρ των δικαίων,μέλους μας που έγραψε " μαζέψτε τα αδέσποτα...γιατί θα πέσουν φόλες .." Αυτό από κάποιους βλάκες εξελήφθη ως προτροπή να σκοτώνονται τα αδέσποτα..και υπέβαλαν μήνυση κατά του δημοσιογράφου και μέλους μας...την ώρα που ο δημοσιογράφος έχει τρία σκυλιά στην οικογένειά του!!!

Η  Ε.Σ.Δ με τους συνεργάτες της ..πέρασε αυτόματα στην αντεπίθεση και ξεβράκωσε όλη τη σπείρα των δήθεν ζωοφίλων ,με μια μεγάλη έρευνα 20 ημερησίων  επεισοδίων!΄Ετσι κάνουμε εμείς...δεν αφήνουμε καρφίτσα να πέσει! Υπεραμυνόμαστε, συμπαριστάμεθα δυναμικά σα μέλη μας. Αρκεί να μας ενημερώνετε εγκαίρως για όποιο πρόβλημα αντιμετωπίζετε στην άσκηση του έργου σας.

Όπως βλέπετε κι από τη συμπεριφορά της ιστοσελίδας αυτής της Ε.Σ.Δ... δεν κυνηγάμε να γίνετε μέλη μας... Δεν μας απασχολούν οι περίεργες αντιλήψεις σας περί ανωνυμίας κι άλλες ΠΑΛΑΙΟΝΤΟΛΟΓΙΚΑ! Τα έχουμε γράψει  αυτά από πολλού.!
Από τη στιγμή που αναμιγνύεσαι στα κοινά είσαι επώνυμος, υπεύθυνος  και όχι ανώνυμος-κουκουλοφόρος...  Αλλά πρέπει κάποτε να κατανοήσετε ότι δεν αντιπροσωπεύετε σκορποχώρι κι άρα να είστε ευάλωτοι στα καπρίτσια του κάθε, κυρίως επαρχιακού ηγεμονίσκου που σας βγαίνει μπροστά και σας εμποδίζει να ασκήσετε το έργο σας.
Είναι αναγκαίο -για σας- να γίνετε μέλος της ΕΣΔ. 
Σημειώστε δε πως τα μέλη της Ε.Σ.Δ  απολαμβάνουν ΔΩΡΕΑΝ είσοδο σε δημόσια θεάματα (θέατρα, μουσεία,γήπεδα, σινεμά κ.λ.π.) και όπου οι φορείς τους έχουν προνοήσει την ειδική αυτή μεταχείριση προς τους ανθρώπους του Τύπου-δημοσιογράφου... ΄Η ακόμη απολαμβάνουν εκπτώσεων έως και 30%  στις συγκοινωνίες, π.χ στα.... πλοία .ή ακόμη και σε κάποια  λεωφορεία των ΚΤΕΛ, απανταχού της χώρας! 
Υπάρχουν και πολλά άλλα ωφελήματα που σταδιακά θα διευρύνονται!  

Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ








ΘΕΜΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ  ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ




H KAΡΤΑ ...ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΠΟΡΤΕΣ! 


Όλα τα μέλη δόκιμα ή τακτικά εφοδιάζονται με δημοσιογραφική Ταυτότητα, η οποία ..περιορίζει τις δυσκολίες, ανοίγει πόρτες και παρέχει το απαιτούμενο κύρος .. στον κάτοχό της ώστε να αντιμετωπίζεται από τους σατραπίσκους με σοβαρότητα.
Αυτά. 
Η εγγραφή στο Σύλλογο είναι 20 ευρώ  ετησίως. (10 ευρώ για την εγγραφή σας + 10 για τις δαπάνες της κάρτας)
Ειδοποιείστε μας για την υποψηφιότητά σας!

Για περισσότερα πάτε στην άνω μπάρα της ιστοσελίδας αυτής  ΣΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ.
Και για την επικοινωνία σας. στο web.pressunion.gmail.com 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ πρέπει να αναφέρετε:

--Ονοματεπώνυμο
--Διεύθυνση κατοικίας 
--Ταχυδρομικό Κώδικα
--ΤΗΛΕΦΩΝΑ
--e-mails
--Μέσον στο οποίον εργάζεσθε ( τίτλος blog -ιστοσελίδα σας)
--Iδιότητα: δηλαδή αν είστε ιδιοκτήτης-διαχειριστής, ή απλά εργαζόμενος στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα

Αυτά βασικά. Θα ήτο ευκταίον αν κατά διαστήματα  μας στέλνατε κάποια κείμενα σας  για τους προβληματισμούς σας, την πείρα σας από το διαδίκτυο και τι ιδέες  θα προτείνατε ώστε να επωφεληθούμε όλοι.

1 σχόλιο:

  1. Μπορείτε να μου πείτε γιατί μου στέλνετε συνεχώς μέιλ; Σας ζήτησα εγώ να μου στείλετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή