Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Απροσδόκειτες εξελίξεις...

ΣΥΜΦΩΝΟ ΦΙΛΙΑΣ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΙΣΡΑΗΛ- ΑΛΒΑΝΙΑ


albaniaisrail

Από δω και στο εξής θα θεωρούνται και επίσημα ως "φίλοι", τα κράτη του Ισραήλ και της Αλβανίας καθώς, υπογράφηκε το σύμφωνο φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στις 2 χώρες.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, και ο ισραηλινός ομόλογός του, Μπενιαμίν Νετανιάχου, συναντήθηκαν σήμερα στο Τελ Αβίβ, όπου και υπογράφηκε το σύμφωνο φιλίας και συνεργασίας, ισχυροποιώντας τις διπλωματικές σχέσεις των 2 χωρών.

Ύστερα από λίγες ώρες, εκδόθηκε επίσημη ανακοίνωση από την αλβανική κυβέρνηση, η οποία υποστήριζε ότι Μ. Νετανιάχου φρόντισε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του προς τον αλβανικό λαό, αναφερόμενος στην βοήθεια που προσφέρθηκε στους Εβραίους κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, τονίζοντας ότι «Εμείς δεν ξεχνάμε ποτέ τους φίλους μας».
Τέλος, ο Αλβανός πρωθυπουργός αναμένεται να συνομιλήσει αύριο με τον ισραηλινό πρόεδρο, Ρόιβεν Ρίβλιν.

ΕΥΡΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΕ ΚΙΝΑ 

kinaky

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Γουάνγκ Γι, κατά την διάρκεια συνάντησης με τον Κύπριο ομόλογό του, Ιωάννη Κασουλίδη, ανέφερε πως η χώρα του παρακολουθεί τις εξελίξεις όσον αφορά το Κυπριακό και τάσσεται υπέρ της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητάς της Κύπρου.
Οι δύο άνδρες συζήτησαν τους τρόπους με του οποίους θα ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ Κίνας και Κύπρου, μέσω των λιμανιών της Κύπρου, του τομέα των οικοδομών, των υδρογονανθράκων, του τουρισμού και των αγροτικών προϊόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου