Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

ΑΣ ΟΨΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΗΠΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΕΒΡΑΙΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΧΑΨΟΥΝ ΤΗ ΣΥΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΝΟΜΑΝΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Μικρά παιδιά κοιμούνται μόνα τους στα δάση της Ευρώπης


  • Γράφτηκε από τον   -http://adapokrites.gr/
Μικρά παιδιά κοιμούνται μόνα τους στα δάση της Ευρώπης


Από το 2011 έως και σήμερα περισσότεροι από 4 εκατ. άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη Συρία λόγω του πολέμου. Χιλιάδες είναι τα μικρά παιδιά που βρίσκουν καταφύγιο όπου μπορούν στην Ευρώπη και κοιμούνται τις νύχτες στα δάση, στα παγκάκια, στην άσφαλτο.

Το δράμα και τον πόνο τους απαθανατίζει ο φωτογραφικός φακός, σ' ένα ρεπορτάζ της Daily Mail, το οποίο αναδεικνύει με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο τη δραματική αλλαγή από την παιδική αθωότητα στη δίνη του πολέμου.
Ο Αμπντούλ Καρίμ είναι 17 ετών και βρίσκεται μόνος του στην Αθήνα. Κοιμάτα τα βράδια στην Ομόνοια και τους γύρω δρόμους. Τα τελευταία του λεφτά έφυγαν στο εισιτήριο για τη μεταφορά στην Ελλάδα. Η αγωνία του είναι να επικοινωνήσει τηλεφωνικός με τη μητέρα του στη Συρία προκειμένου να την ενημερώσει για την κατάσταση που ζει.

Ο Αχμάντ είναι 7 ετών. Κοιμάται στα σύνορα της Αυστρίας με την Ουγγαρία. Επέζησε μαζί με τους γονείς του όταν το σπίτι τους χτυπήθηκε από βόμβα. Δεν συνέβη το ίδιο με τον μικρότερο αδερφό του. Οταν η τύχη τους χαμογελά, βρίσκουν καταφύγιο στα λεωφορεία και αποφεύγουν το κρύο.
Ο Αμπντουλάχ είναι 5 ετών και κοιμάται έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό του Βελιγραδίου. Η αδερφή του και ο πατέρας του σκοτώθηκαν στη Συρία και ο ίδιος πάσχει από μια σπάνια ασθένεια στο αίμα. Η μητέρα του με την οποία διέφυγε δίνει καθημερινή μάχη

Ο Αχμέντ 6 ετών, κοιμάται στο γρασίδι στην πόλης Οργκος της Σερβίας. Ο πατέρας του σκοτώθηκε σε βομβιστική επίθεση στη Β.Συρία και κατάφερε να περάσει στην Ευρώπη με τον θείο του. Οτι έχει και δεν έχει βρίσκεται σε έναν μικρό σάκο, τον οποίο μετατρέπει σε μαξιλάρι κάθε βράδυ.


Η Λαμάρ 5 ετών ήταν μόνη στο σπίτι όταν χτυπήθηκε από βόμβα ενώ οι γονείς της είχαν βγει στην αγορά για ψώνια. Τώρα πλέον κοιμάται στα δάση της Σερβίας μετά από δύο προσπάθειες να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα προκειμένου να εξασφαλίσει τα φάρμακά του
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου