Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Το παρακάτω πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα από ειδησεογράφους μπλογκερς που επιμένουν να τηρούν ...ανωνυμία. Ε΄ίναι λάθος. Η επωνυμία-ευθύνη στο Τύπο είναι κανών διεθνώς! Ο ειδησεογράφος δεν είναι κουκουλοφόρος, όπως κάποιοι Συριζαίοι κι άλλοι τσιρλιάρηδες!


ΕΝΑ ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ… ΠΟΥ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΠΡΟΒΑΛΑΜΕ!-Κι όμως είναι ένας ακόμη στέφανος τιμής της δημοσιογραφικής μας πολύχρονης οντότητας!
ΤΙ ΛΕΕΙ Ο τ.ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ




ΕΝΑ “ΒΟΔΙ”, Ο στρατηγός ΖΩΪΤΑΚΗΣ,Ο ΠΑΠΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΤΙΒΑΣΙΛΕΥΣ ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ..που καταδίωξε τον ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ! Την εφημερίδα αυτή!


Μέσα στα πολλά θυελώδη, ο ιδρυτής της εφημερίδας αυτής Απ.Βραχιολίδης οδηγήθηκε στα δικαστήρια, δηλαδή είχε την τιμή να τον στείλει στα δικαστήρια ένας κοτζάμ ΑΝΤΙΒΑΣΙΛΕΑΣ, Ο ΠΕΡΙΩΝΥΜΟΣ στρατηγός Ζωϊτάκης της χούντας!Ναί…! Γιατί;



Ο  ΒΑΡΥΓΔΟΥΠΟΣ ΑΝΤΙΒΑΣΙΛΕΑΣ
ΖΩΪΤΑΚΗΣ..ΚΑΙ ΜΗΝΥΤΗΣ ΜΑΣ
ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ
"ΒΟΔΙ" ΚΑΤΆ ...ΚΩΝΣΤΝΑΤΊΝΟΥ

Διότι ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ έκανε ένα πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ …για τη “βίλα” του Ζωϊτάκη όπου έμενε στου Παπάγου.-ΒΛΕΠΕ άνω ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ- Με τις τότε συνθήκες της εποχής το σπίτι του αντιβασιλέως στρατηγού φάνταζε για βίλα…Σήμερα μουχλιάζει  απαρατήρητο. (Θα πάμε να το φωτογραφίσουμε έτσι για …πλάκα-)

Τί τον πείραξε; Τίποτε… Μια απλή παρουσίαση είχε γίνει για το σπίτι του Αντιβασιλέα! ΄Ηταν όμως χούντα.. Ήθελε ο στρατηγός να μας δώσει ένα μάθημα… Ο ίδιος ως αντιβασιλέας δεν μπορούσε να μας μηνύσει. Ειδοποίησε όμως την Εισαγγελία..ΚΑΙ η οποία…πειθόμενη στην βλακώδη εντολή κίνησε τη διαδικασία του αυτεπάγγελτου. 

Έπρεπε να μπουζουρζιαστεί ο δημοσιογράφος που έγραψε για τη βίλα του αρχηγού του κράτους! ΄Ετσι συνήθως γίνεται με τους διωκόμενους δημοσιογράφους.. Παρδαλοί δικηγόροι, κρατικοί εξουσιαστές αφρίζουν με τις ενοχλητικές πέννες των ανθρώπων του Τύπου και βουρ… τους στέλνουν στο εδώλιο!

Οι αναγνώστες μας γνωρίζουν και τις πολλαπλές σημερινές μας διώξεις μας, από φαιδρούς εξουσιαστές…έστω κι αν δεν έχουμε χούντα!… ΄Ετσι για να μην ξεχνιόμαστε! Δυστυχώς πολλοί κουβαλάνε τη χούντα μέσα τους και…θίγονται για την ανύπαρκτη υπόληψη τους… και κοτσάρουν μηνύσεις στους δημοσιογράφους ..για την προστασία της τιμής τους!

Φαίνεται ότι ο εισαγγελέας που διάβασε την εφημερίδα θα ξενύχτησε πολύ αφού  δεν υπήρχε κάτι το επίμεμπτο για να κολλήσει τον Βραχιολίδη στον τοίχο. ΄Ομως  κάτι βρήκε ο μπαγάσας!Έπρεπε πάση θυσία να εκτελέσει την παραγγελιά του Αντιβασιλέα! Και βρήκε το εξής απίθανο: 

Φευ..έλαχε στο συγκεκριμένο φύλλο του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ, να μην υπάρχει η επιβαλλόμενη ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ της εφημερίδας ( δηλαδή ποιός είναι ο εκδότης,διεύθυνση  κ.λ.π) και πάτησε πάνω σ΄αυτό, σέρνοντας τον ιδρυτή μας στο δικαστήριο!).. ΄Ελα όμως που ο Θεός αγαπάει …τον κλέφτη αλλά και τον νοικοκύρη… 
Μέσα στις σελίδες της εφημερίδας υπήρχε εμφανώς; διάσπαρτη η ταυτότητα του ιδιοκτήτη της εφημερίδας, όπου μεταξύ άλλων..αποδεικτικών δημοσιεύονταν και επιστολή του τότε προέδρου της χουντικής Βουλής ( ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ τη λέγανε) που απευθύνονταν προσωπικώς προς τον τότε εκδότη μας Απ.Βραχιολίδη!!

Δυνατή δικαστική απόδειξη! Αθώος ο κατηγορούμενος, αποφάνθηκε το δικαστήριο.. με ένα σκεπτικό που αποτελεί ήδη και ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ! ( Ού ..εμείς με τον ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ έχουμε νομολογήσει ουκ ολίγες φορές!)
Τουτέστιν δεν μπορεί πλέον να στέλνεται στα δικαστήρια εκδότης επειδή μια μέρα ξέχασε να δημοσιεύσει στο έντυπό του …την ταυτότητά του, όταν είναι παγκοίνως ευρέως γνωστόν ποιός είναι!

ΕΤΣΙ Ο ΑΝΤΙΒΑΣΙΛΕΥΣ-ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ ΖΩΪΤΑΚΗΣ ΔΕΝ ΧΑΡΗΚΕ ΝΙΚΗ ΚΑΤΑ ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗ, Κοινώς την πάτησε!

Αλλά ποιός είναι ο Παπαγιώτης Ζωϊτάκης, που αποπειράθηκε να “χτυπήσει” έναν δημοσιόγράφο; 

Το λέει ο ίδιος ο τ. Βασιλέας Κωνσταντίνος , στο δεύτερο τόμο της αυτοβιογραφίας του, που κυκλοφορεί το ΒΗΜΑ.( σελ.257).

Γράφει ο Κωνσταντίνος κάθετα:

--Ήταν βόδι αυτός! Πως έφτασε να γίνει στρατηγός δεν το κατάλαβα ποτέ!




 Σημειώστε ότι ο Ζωϊτάκης είχε διατελέσει και υπασπιστής του βασιλέως Πάυλου.. ΄Ωρα είναι να δούμε και καμιά μύνηση (για προσβολή τεθνεόντος) μια και ο Κωνσταντίνος αποκαλεί ευθέως τον Ζωϊτάκη…Βόδι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου