Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ...

Διαμαρτυρια λαθρομεταναστων στον Πειραια.



Ένταση στο προσφυγικό με νέα πρόκληση από τις χώρες της σύσκεψης της Βιέννης



Ένταση στο προσφυγικό με νέα πρόκληση από τις χώρες της σύσκεψης της Βιέννης

Να περιορίσουν τη ροή των προσφύγων από τα σύνορά τους σε περίπου 580 ανθρώπους την ημέρα συμφώνησαν οι αρχηγοί των αστυνομικών δυνάμεων της Σλοβενίας, της Αυστρίας, της ΠΓΔΜ, της Σερβίας και της Κροατίας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα η σλοβενική αστυνομία σημειώνοντας ότι οι αστυνομικοί αρχηγοί είναι "υποχρεωμένοι να περιορίσουν τις ημερήσιες διελεύσεις μέσω των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων σε έναν αριθμό που θα δίνει τη δυνατότητα να ελέγχεται κάθε μετανάστης σύμφωνα με τους κανόνες του Σένγκεν".
 Συνάντηση των αρχηγών αστυνομίας στο Βελιγράδι
Την πραγματοποίηση συνάντησης στο Βελιγράδι των αρχηγών της Αστυνομίας χωρών που εμπλέκονται στην επίλυση του προσφυγικού με την συμμετοχή και της Ελλάδας, ανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας, Νέμποϊσα Στεφάνοβιτς. 
«Την Τρίτη 1η Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στο Βελιγράδι επιχειρησιακή συνάντηση των αρχηγών της Αστυνομίας της Ελλάδας, της Γερμανίας, της Ολλανδίας και των χωρών από τα δυτικά Βαλκάνια που βρίσκονται στη διαδρομή απ όπου περνούν οι πρόσφυγες», ανέφερε. 
Παράλληλα ο κ. Στεφάνοβιτς ανακοίνωσε ότι η Κροατία ενημέρωσε τη Σερβία ότι από σήμερα θα δέχεται περιορισμένο αριθμό προσφύγων που δεν θα ξεπερνάει τους 500 ημερησίως. Η απόφαση αυτή, όπως σημείωσε, αναγκάζει τη Σερβία να ακολουθήσει την ίδια τακτική.
Ο ΥΠΕΣ της Σερβίας επισήμανε ότι υπάρχουν ασάφειες στη συμφωνία για τη λειτουργία του ενιαίου κέντρου ελέγχου των προσφύγων στη Γευγελή, και πρέπει να διευκρινιστεί αν όσοι λαμβάνουν τη σχετική βεβαίωση εισόδου μπορούν ανενόχλητα να συνεχίσουν το ταξίδι. Ανέφερε δε ότι αυτή τη στιγμή στη Σερβία βρίσκονται περίπου 2.000 πρόσφυγες, εκ των οποίων μόνο οι 38 κατέθεσαν αίτηση για την παροχή ασύλου.
Ο Νέμποϊσα Στεφάνοβιτς τόνισε, επίσης, ότι στην Ευρώπη δεν υπάρχει ενότητα για την αντιμετώπιση του προσφυγικού. «Κάποιες χώρες δεν επιθυμούν να φιλοξενήσουν κανέναν πρόσφυγα και άλλες σηκώνουν μεγαλύτερα βάρη», ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου