Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

"ΕΞΑΨΑΛΜΟΣ" ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΣΕ ΦΙΛΗ ΚΑΙ ΜΠΟΥΤΑΡΗ


Νέο πόλεμο, αυτή τη φορά με τον Νίκο Φίλη και τον Γιάννη Μπουτάρη, άνοιξε ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ. «Εκ των λόγων σου κρίνεσαι και «εκ της καρδίας σου εξελεύσεται ο λόγος σου»....  

Ο κ. Δήμαρχος εμφανίζεται ότι είναι εναντίον του φασισμού, όμως επειδή εκφράζω κάποια άποψη πρέπει να με ξυλοφορτώσουν. Λυπάμαι τα κόμματα που στηρίζουν τον Δήμαρχο κατά τη γνώμη μου αυτό είναι αφελέστατο» δήλωσε ο Μητροπολίτης Πειραιώς σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Alpha 989.

Μάλιστα, ο Μητροπολίτης συνέχισε στο ίδιο κλίμα υπογραμμίζοντας ότι «υπάρχει δήθεν δεσμός εκκλησίας και πολιτείας που πρέπει να διαρραγεί. Δεν έχει μάθει ότι με το Σύνταγμα του ‘75 έχουμε διαχωριστεί; Δεν έχει πότε ρωτήσει το κράτος την εκκλησία αν πρέπει να νομοθετήσει ή όχι. Οι εθνικοί μας επέτειοι γίνονται στην εκκλησία. Γιατί είναι ενοχλημένος που ο εθνικός ύμνος ψάλλεται στο ναό; Γιατί προσβάλλεται; Αυτά δεν είναι σοβαρά για να ασχοληθεί κανείς ούτε να τα σχολιάσει. Η εκκλησία και η πολιτεία είναι χωρισμένες. Η θρησκευτικότητα του συνδέεται με την καθημερινή του πράξη, τη λειτουργία του. Ό,τι κι αν λέει για μένα ο κος Μπουτάρης τον σέβομαι, εκτιμώ και αγαπώ. Έχω το δικαίωμα όμως να εκφράζω τη γνώμη μου, η ελευθερία της γνώμης είναι συνταγματικώς προστατευμένη. Αν πρέπει για την άποψη του καθενός να τον πλακώνουμε στο ξύλο, τί να σας πω».
«Το Ευαγγέλιο είναι ο Λόγος περί του Θεού. Για τους μουσουλμάνους το Κοράνιον είναι Θεός, αυτούσιος. Στο χέρι σου τον κρατάς. Και ο Θεός σε πάρα πολλά εδάφια διατάσσει να κόβουν τα χέρια των κλεφτών, να αποκεφαλίζουν, να σταυρώνουν, να κόβουν τα χέρια των απίστων, να υπάρχει πολυγαμία, να υπάρχει αιμομιξία, να μπορεί ο Προφήτης να παντρεύεται την γυναίκα του γιού του. Εγώ δεν μιλάω με λόγια, μιλάω με εδάφια, με ντοκουμέντα, με στοιχεία. Ας διαφωνεί όσο θέλει ο καθένας. Όταν διοργανώνει το Θεσσαλονίκη Pride πώς θα αντιμετωπίσουν τον Μπουτάρη οι μουσουλμάνοι συνάνθρωποί του; Όπως το ISIS κάποια δυστυχισμένα πρόσωπα που πέταγε από τις ταράτσες (ομοφυλόφιλους). Το Ισλάμ δεν είναι Χριστιανισμός να το ποδοπατάς και να το εξευτελίζεις. Έχει μία λογική, την απόλυτη βία για την επιβολή του θείου νόμου κατ’ αυτό. Αυτό το θέμα έχει μία πρακτική, το κόψιμο του κεφαλιού. Επομένως, όταν ένα δημόσιο πρόσωπο αποφαίνεται για θέματα που δεν γνωρίζει, να ξέρει τί θα υποστεί όταν τα θέματα που εκφράζει γίνονται πραγματικότητα», συμπλήρωσε.
«Αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα της σιτίσεως των ανθρώπων που έρχονται κατατρεγμένοι. Εμείς εδώ στον Πειραιά είμαστε ανοιχτοί σε κάθε άνθρωπο που έρχεται και ζητά την βοήθεια της Εκκλησίας. Μόνο σήμερα δώσαμε 6.500 μερίδες. Οι ροές αυτές είναι transit. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Εάν αυτοί εγκλωβιστούν στην χώρα, ασφαλώς η Εκκλησία θα ανοίξει τις δομές της περισσότερο. Παρόλα αυτά εμείς στα συσσίτια μας είμαστε ανοιχτοί»,δήλωσε ο Μητροπολίτης Πειραιώς, σημειώνοντας την ανάγκη συμβολής στο προσφυγικό που τείνει να λάβει διαστάσεις ανθρωπιστικής κρίσης.
Διερωτήθηκε, παράλληλα, αν υπάρχει δυνατότης μία χώρα 10 εκατ. να τροφοδοτήσει τα πολυεκατομμύρια συνανθρώπων από όλη τη Γη;
«Στο Καστελόριζο υπάρχουν 900 συνάνθρωποί μας από το Μαρόκο που πήγαν στο Καστελόριζο και όχι στην Ισπανία που είναι 30 χλμ από το Μαρόκο» είπε και εξαπέλυσε βολές εναντίον της κυβέρνησης λέγοντας ότι «ήρθαν στην Ελλάδα γιατί η άφρον πολιτική της παρούσας διακυβερνήσεως τους είχε πληροφορήσει ότι στην Ελλάδα μπορείς να πάρεις έγγραφα και να πας στην Ευρώπη. Η χώρα έχει καταντήσει ένα διεθνές πορθμείο προς την Γη της Επαγγελίας για όλους τους λαούς του σύμπαντος κόσμου. Είναι συμβατό αυτό με την λογική; Θα μπορούσαν να εγκατασταθούν εδώ 4-5 εκατ. άνθρωποι; Να γίνει η Ελλάδα ένας Λίβανος; Είναι ανάγκη να συνέλθουμε όλοι, να συγκροτήσουμε το νου και την σκέψη μας και να δούμε πώς πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση. Και εγώ όταν βρίσκομαι κοντά στα μωράκια σπαράζει η ύπαρξή μου όλη αλλά δεν είναι δυνατόν όλοι αυτοί οι άνθρωποι να εποικήσουν την Ήπειρο και την χώρα αυτή. Ουμανισμός δεν είναι ότι πρέπει να δώσω στον άλλο το σπίτι μου ή την πατρίδα μου. Υπάρχουν όρια στα πράγματα».
Όπως είπε, «το θέμα προσεγγίζεται με δύο δυνατότητες, το συναίσθημα για τους ανθρώπους αυτούς που αναζητούν την ελπίδα. Αισθάνεται κανείς να σπαράζεται η καρδιά του. Αν δει το θέμα με μία λογική προσέγγιση, βλέπει ότι εδώ μιλάμε για έναν άτυπο εποικισμό. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έρχονται στη χώρα για να πάνε στην Ευρώπη αλλά φέρνουν έναν δικό τους πολιτισμό που δεν είναι συμβατός με της Ευρώπης. Το Ισλάμ στοχοποιεί θανάσιμα την άρνησή του και θεωρεί ότι ο κόσμος του ανήκει ως δωρεά του «Ανωτάτου Όντος».
«Μη μιλάμε με ιδεολογήματα και ιδεοληψίες. Αυτή η κυβέρνηση με αυτή την πολιτική ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο από τον ελληνικό λαό. Είναι νωπή η εντολή. Γιατί αυτές οι ροές δεν κατευθύνονται στις μουσουλμανικές χώρες; Γιατί δεν πάνε στην Σαουδική Αραβία, στα Εμιράτα, στο Ιράν και έρχονται στην Ευρώπη, σε μία Ήπειρο που αρνείται την αυθεντία. Είναι αντίθετο το δικό τους κοσμοείδωλο με το είδωλο της Ευρώπης», πρόσθεσε.
«Καταστρέφεται με αυτή την συγκατοίκηση ο νομικός πολιτισμός μας. Είδατε πως εκτελέστηκαν οι δολοφόνοι του Παρισιού. Τους σκότωσαν, όπως σκοτώνουν το άγριο θηρίο. Το Ισλάμ είναι ψευδής θρησκεία. Τί να κάνει η Εκκλησία, να γίνει επιχείρηση εστιατορίου; Η Εκκλησία κάνει ό,τι μπορεί. Δεν είναι όμιλος επιχειρηματιών ούτε έχει αμύθητα πλούτη. Με αίμα προσπαθεί να εξυπηρετήσει τους ανθρώπους. Δεν μπορεί να τροφοδοτήσει 5 εκατ. ανθρώπων. Η Μητρόπολη Πειραιώς έχει ετήσιο προϋπολογισμό 500.000 ευρώ», τόνισε ο κος Σεραφείμ.
Αναφερόμενος στη στάση της Αυστρίας κατέθεσε τη διαφωνία του λέγοντας ότι «η Αυστρία ανήκει σε Ένωση κρατών και έπρεπε να μην αυτονομείται. Κατανοώ και τον φόβο των ευρωπαϊκών χωρών να μην γίνουν στρατοκρατούμενες».
Τόνισε ότι «αυτά που ζούμε τώρα είναι τα επίχειρα της άφρονος πολιτικής των ΗΠΑ και των συμμάχων της που γκρέμισαν τα κοσμικά καθεστώτα από τον αραβικό κόσμο, με τελευταίο θύμα την Συρία» ενώ αναφερόμενος στην Τουρκία είπε πως «φυλακίστηκαν δύο δημοσιογράφοι (στην Τουρκία) γιατί είχαν αποκαλύψει ότι η γείτων χώρα εξοπλίζει και εκπαιδεύει τον ISIS».
Αναφερόμενος στον έλεγχο, από τον Υπ. Παιδείας Ν. Φίλη, στις επισκέψεις ιερωμένων στα σχολεία ο κος Σεραφείμ είπε χαρακτηριστικά:
«Θέλουν να ελέγξουν αν ένας κληρικός επισκέπτεται τα σχολεία της επαρχίας του, αρθρώνει πέντε λόγους αγάπης και στήριξης. Είναι σημεία των καιρών και ενδείξεις της τραγωδίας που διέρχεται το έθνος μας. Οι ιδεοληψίες των ανθρώπων αυτών (κυβέρνησης), αγγίζουν τα όρια της παράνοιας. Όλος ο προηγμένος κόσμος έχεις ως θεσμό στην μαθησιακή κοινότητα τον πνευματικό σύμβουλο. Στην Αυστραλία θεωρείται ευλογία η παρουσία πνευματικών συμβούλων. Εδώ θεωρούμε ότι ο ιεράρχης ή ο κληρικός είναι κακό του λαού. Το αποτέλεσμα το βλέπουμε στην εγκληματική παραβατικότητα των νέων ανθρώπων που αυξάνεται με γεωμετρική μέθοδο. Αυτά είναι τα επίχειρα των επιλογών μας.
Για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, τους κληρικούς από την εκπαιδευτική διαδικασία και τη μαθησιακή κοινότητα τους εξεδίωξε η συντηρητική κυβέρνηση Κ. Καραμανλή. Ο Φίλης προχωρεί ένα βήμα περισσότερο για να συνδράμει το έργο της ΝΔ, θέλει να ελέγξει αν οι κληρικοί επισκέπτονται τα σχολεία της επαρχίας ή κάποιος επίσκοπος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου