Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

ΜΑ ΤΟ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΠΩΣ Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΗ... ΜΑ ΚΑΛΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΟΣΟ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΕΙΝΑΙ;

Η Γερμανία αποφασίζει και... διατάζει! Σκάφη της Frontex έχουν εντολή να παραδίδουν τους πρόσφυγες στην Ελλάδα, όχι στην Τουρκία!


nexΔημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού αποκαλύπτει την εντολή που έχουν τα δύο γερμανικά σκάφη "Uckermark" και "Börde", που μετέχουν στη δύναμη της Frontex
Η εντολή αυτή δόθηκε ύστερα από τις «νομικές ανησυχίες» μελών της γερμανικής κυβέρνησης
Ειδικοί εξέφρασαν ενστάσεις για την επιστροφή προσφύγων στην Τουρκία
Σε σοβαρές αποκαλύψεις προχώρησε το Spiegel αναφορικά με τη δράση της Frontex στο Αιγαίο και τη διαχείριση των προσφυγικών ροών.

Ύστερα από "νομικές ανησυχίες" μελών της γερμανικής κυβέρνησης, δόθηκε εντολή σε δύο σκάφη της Frontex να παραδίδουν τους πρόσφυγες στην Ελλάδα και όχι στην Τουρκία!
Τι αναφέρει το αποκαλυπτικό δημοσίευμα
Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, τα δύο γερμανικά σκάφη που μετέχουν στη δύναμη της Frontex έχουν εντολή να παραδίδουν στις ελληνικές αρχές, στην ηπειρωτική χώρα, τους πρόσφυγες και μετανάστες, τους οποίους εντοπίζουν στη θάλασσα.
Η εντολή, την οποία επικαλείται το Spiegel, εστάλη στα σκάφη "Uckermark" και "Börde", τα οποία πήγαν στη Σάμο τον Μάρτιο για την ενίσχυση της προσπάθειας της ελληνικής ακτοφυλακής να διαχειριστεί τον τεράστιο όγκο των προσφυγικών ροών.
Όπως αποκαλύπτει το Spiegel, η εντολή αυτή δόθηκε ύστερα από τις "νομικές ανησυχίες" μελών της γερμανικής κυβέρνησης, σημειώνοντας μάλιστα ότι το ζήτημα αυτό αποτέλεσε αντικείμενο έντονης συζήτησης, σε επιχειρησιακό επίπεδο, στο Βερολίνο.
Μάλιστα, η Καγκελαρία πρόσφατα υπέβαλε έκθεση που συμπέραινε ότι η επιστροφή των προσφύγων στην Τουρκία ήταν νομικά βιώσιμη. Όμως, ειδικοί εξέφρασαν ενστάσεις για ένα τέτοιο πλάνο, τονίζοντας ότι η αποστολή προσφύγων από την Ελλάδα- ή ακόμη και τα ελληνικά χωρικά ύδατα- πίσω στην Τουρκία, θα θεωρούνταν παράνομο, γιατί μπορεί να στερήσει από τους μετανάστες το δικαίωμα σωστών διαδικασιών ασύλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου