Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

ΘΕΜΑΤΑ ΣΗΜΑΣΙΑΣ...ΑΣ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΙ ΑΥΤΑ!




της Βικτωρίας Πολύζου, συμβουλευτική ψυχοθεραπεύτρια, σύμβουλος σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού medlabnews.gr
Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν πως η χρησιμοποίηση όπλων από τα παιδιά μπορεί να τα εξοικειώσει με τη βία και να καταστήσει εύκολη την πραγματική χρήση τους αργότερα στη ζωή. Ως παραδείγματα περί αυτού, αρκετοί επικαλούνται τα δεκάδες περιστατικά ανά τον κόσμο -και ιδιαίτερα στις Η.Π.Α.- όπου παιδιά και έφηβοι δολοφόνησαν -φαινομενικά εν αιθρία- δασκάλους, καθηγητές και συμμαθητές τους.
Τι όμως, μπορεί να κάνει ένα παιδί να παίρνει όπλο και να σκοτώνει; Έρευνες υποστηρίζουν πως 1 στα 7 παιδιά παιδικής και εφηβικής ηλικίας έχουν κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα, όπως προβλήματα στην επικοινωνία και στη γλώσσα, ελλειμματική προσοχή, υπερκινητικότητα, τικ, ενούρηση, προβλήματα προσαρμογής, προβλήματα διαγωγής, συναισθηματικά προβλήματα, ψύχωση. Αυτά τα προβλήματα δημιουργούνται είτε από γενετική προδιάθεση είτε από προβληματικό περιβάλλον (π.χ. σπίτι, σχολείο κλπ), είτε από συνδυασμό και των δύο.
Όταν κάποιος αποφασίζει να σκοτώσει εκτός από χρόνια σκέψη και την ανάγκη να φτάσει στον στόχο του, κουβαλάει ένα παρελθόν που του φόρτωσαν οι γονείς του.
Συνήθως η κακοποίηση είναι ψυχική. Απών πατέρας, αλκοολικός πατέρας, αδιάφορη μανα, καταπιεστική και δεσποτική μητέρα κοκ.
Η δεσποτική μητέρα είναι αυτή που απομονώνει το παιδί από μικρή ηλικία και του μεταφέρει φυσικά τις δικές του πεποιθήσεις. Με την σειρά της εκείνη όταν ήταν μικρή είχε υποστεί παρόμοιες καταστάσεις οι οποίες εξελίχθηκαν και επεξεργάστηκαν στο μυαλό της σαν σωστές. Η δεσποτική μητέρα γαλουχεί το παιδί σύμφωνα με τις δικές της εμπειρίες και το μισεί επειδή θέλει να του στερήσει κάτι που κ εκείνη δεν είχε. Μερικές μητέρες μισούν οποιονδήποτε και θέλουν να εξωτερικευσουν επιτέλους τον συσσωρευμένο τους θυμό, τι πιο εύκολο λοιπόν από ένα παιδί.
Η δεσποτική μητέρα το μεγαλώνει κάνοντας του μαθήματα Ζωής με ξυλοφόρτωμα καμιά φορά, με τιμωρίες πολλές φορές και σεξιστικού περιεχομένου. ......................
Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr και κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη

ΓΙΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ


της Κασσιανής Τσώνη, medlabnews.gr
Την περασμένη εβδομάδα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ) ανακοίνωσε την έγκριση 62 ακόμα προσλήψεων (με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για 12 μήνες) για την κάλυψη των αναγκών του νεοσύστατου Γενικού Νοσοκομείου Θήρας. Στις προσλήψεις αυτές περιλαμβάνονται και 21 γιατροί.
Με τη νέα αυτή έγκριση ο συνολικός αριθμός των προσλήψεων ανέρχεται σε 123 άτομα.
Έτσι ολοκληρώνεται η υλοποίηση του στόχου, της ΑΕΜΥ, λειτουργίας του νοσοκομείου με σκοπό την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των κατοίκων του νησιού και των πολλαπλάσιων επισκεπτών της Σαντορίνης. Η προσπάθεια ξεκίνησε πριν 10 μήνες μια ιδιαίτερα πολύπλοκη και απαιτητική προσπάθεια, με την διοικητική παραλαβή του Νοσοκομείου από τον Ανάδοχο του έργου, δηλαδή την ΚΤΥΠ Α.Ε.
Όμως παρά τις γρήγορες ενέργειες που γίνονται από την ΑΕΜΥ και το Υπουργείο προκειμένου να λειτουργήσει καλοκαιριάτικα το νοσοκομείο, κινδυνεύει η λειτουργία του, αφού δεν έχει προβλεφτεί που θα βρει να μείνει όλο αυτό το προσωπικό.
Συγκεκριμένα οι άνθρωποι απεγνωσμένα, ψάχνουν σπίτια, για να μείνουν, αλλά δεν βρίσκουν πουθενά. Το τηλέφωνο του Δημαρχείου έχει σπάσει προκειμένου να δώσει κάποιες πληροφορίες για ενοικιαζόμενα δωμάτια, αλλά αδυνατεί να τους εξυπηρετήσει.
Εννοείται ότι αν θέλουν να βρουν σε τουριστικά καταλύματα βρίσκομαι δωμάτια, αλλά οι ιδιοκτήτες τους τα χρεώνουν με την μέρα. Φυσικά οι άνθρωποι που θα παίρνουν καθαρά από 600 έως 900 Ευρώ στο χέρι δεν έχουν καμία δυνατότητα να επιβαρυνθούν με τόσο μεγάλα έξοδα. ......................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου