Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016


''ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΩΣΤΑ ΕΝΗΜΕΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗ 
ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 
ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ''

Φωτογραφία προφίλ του χρήστη Παναγιώτα Βασιλοπούλου
Αποκλειστικό  ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΔ : 
Παναγιώτα Βασιλοπούλου :Δημοσιογράφος ΕΣΔ 

Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση 

Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος 
Βορείου Ελλάδας, υπόθεση 
πορνογραφίας ανηλίκων, παράνομης 
πρόσβασης σε υπολογιστικά συστήματα 
κ.λπ. αδικημάτων, σε βάρος ημεδαπής



Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 25χρονου ημεδαπού για τα αδικήματα της πορνογραφίας ανηλίκων, της παράνομης πρόσβασης σε υπολογιστικά συστήματα, της δυσφήμισης και της συκοφαντικής δυσφήμισης καθώς και παράβασης της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα.


Προηγήθηκε καταγγελία 24χρονης ημεδαπής, σύμφωνα με την οποία άγνωστο άτομο δημοσίευσε σε ψευδεπίγραφο προφίλ σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, γυμνές φωτογραφίες της, τις οποίες είχε αποθηκευμένες σε ηλεκτρονικό υπολογιστή που είχε κλαπεί κατά το παρελθόν από οικία της.

Τα παραπάνω τέθηκαν υπόψη της αρμόδιας Εισαγγελικής αρχής και παραγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Από την ψηφιακή - διαδικτυακή αστυνομική έρευνα που επακολούθησε, εντοπίστηκαν γεωγραφικά τα επίμαχα ηλεκτρονικά σε περιοχή της Μακεδονίας.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία και σε επαγγελματικό χώρο του 25χρονου ημεδαπού, διακριβώθηκε η εμπλοκή του στις καταγγελλόμενες πράξεις, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, δυο (2) εξωτερικοί σκληροί δίσκοι οι οποίοι απεστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια, για την περαιτέρω εξέτασή τους.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 25χρονου, υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
  • Τηλεφωνικά: 11188
  • Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones)CYBERΚΙD   
  • Μέσω twitter@CyberAlertGR
ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ : ΜΗΝ ΦΟΒΆΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΎΣ , ΜΌΝΟ ΈΤΣΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΎΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΏΠΟΥΣ ΣΑΣ ΑΠΌ ΤΟ ΝΑ ΠΈΣΟΥΝ ΘΎΜΑΤΑ .

Ρεπορτάζ για την ΕΣΔ : Παναγιώτα Βασιλοπούλου : Δημοσιογράφος ΕΣΔ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου