Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

ΑΧ...ΑΘΑΝΑΤΗ ΦΥΣΗ... Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΗ ΜΟΙΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΖΩΝΤΩΝ ΕΠΙ ΓΗΣ...




Ραγζει καρδιές το θηλυκό δελφίνι που 

κουβαλάει το νεκρό μωρό του στην πλάτη 

(ΦΩΤΟ)

Ραγίζει καρδιές το θηλυκό δελφίνι που κουβαλάει το νεκρό μωρό του στην πλάτη (ΦΩΤΟ)










Ραγίζει καρδιές το θηλυκό δελφίνι που κουβαλάει το νεκρό μωρό του στην πλάτη (ΦΩΤΟ)
Οι  ερευνητές του Ινστιτούτου Tethys (ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός αφιερωμένος στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος -ιδρύθηκε το 1986) που εργάζονται για την «Ionian Dolphin», παρατήρησαν, σύμφωνα με πληροφορίες του agriniosite.gr ένα δελφίνι στα νερά  του Αμβρακικού Κόλπου, να «κρατά» ένα μικρό νεκρό δελφίνι και να βρίσκεται σε πένθος για το θάνατο του.

Το πένθος, η αίσθηση της απώλειας και της απουσίας αποδεικνύεται πως δεν αφορά μόνο τον άνθρωπο αλλά και το ζωικό βασίλειο. Κι αν ορισμένοι δυσκολεύονται να το πιστέψουν, οι  εικόνες, ωστόσο που δημοσιεύουμε , του θηλυκού δελφινιού που κουβαλάει  το νεκρό μωρό του στην πλάτη στα νερά του Αμβρακικού (ΒΟΝΙΤΣΑ), αρνούμενο να το εγκαταλείψει, αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα!
Ειδικότερα πριν από λίγο καιρό η ερευνητική  ομάδα του Ινστιτούτου Tethys έλαβε ένα τηλεφώνημα από τους φίλους τους Βασίλη και Βενετία από το Ecocruising, ενημερώνοντάς τους για ένα δελφίνι που  συνοδεύει ένα νεκρό «μωρό δελφίνι» στη θαλάσσια περιοχή του Αμβρακικού.
Χάρη στις συντεταγμένες που έδωσε ο Βασίλης, μπόρεσαν να βρουν την  μητέρα και να παρατηρήσουν τη συμπεριφορά της για περίπου 1,5 ώρα παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και τους ισχυρούς ανέμους . Aπό το φωτογραφικό υλικό φαίνεται ξεκάθαρα ότι  το θηλυκό δελφίνι  σηκώνει  το μικρό πτώμα πάνω από την επιφάνεια και το σπρώχνει επανειλημμένα. Φαίνεται  να είναι μια ξέφρενη προσπάθεια να φέρει το μικρό της πίσω στη ζωή και αρνείται στην ιδέα να το αποχωριστεί !!

Όπως εξηγούν μέλη της ομάδας δεν είναι η πρώτη φορά φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στον Αμβρακικό κόλπο. Παρόμοιο φαινόμενο διεπίστωσαν και το 2016  χαρακτηρίζοντας σπαρακτική και για τους ίδιους την όλη διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου