Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

ΠΩΣ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ-ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΛΛΑ ΑΛΗΘΙΝΟ!

Μάικ, το ακέφαλο κοτόπουλο -Κατάφερε να ζήσει δύο χρόνια μετά τον αποκεφαλισμό του [εικόνα & βίντεο]

Μάικ, το ακέφαλο κοτόπουλο -Κατάφερε να ζήσει δύο χρόνια μετά τον αποκεφαλισμό του [εικόνα & βίντεο]
Το Χάλοουιν πλησιάζει και δεν είναι λίγοι εκείνοι που κάθε χρόνο τέτοια εποχή θυμούνται την ιστορία του Μάικ, του ακέφαλου κοτόπουλου που έζησε περίπου δύο χρόνια μετά τον αποκεφαλισμό του.

Την ιστορία του κάποιοι την ξέρουν και άλλοι όχι. Το History Channel τη θυμάται και τη μοιράζεται.
Ηταν 10 Σεπτεμβρίου του 1945 όταν ο αγρότης Λόιντ Ολσεν αποκεφάλισε, όπως συνήθιζε, 40 κοτόπουλα για να τα πουλήσει. Ωστόσο, η κατάσταση δεν εξελίχθηκε όπως συνήθως, καθώς ένα από αυτά έζησε. Τα κοτόπουλα μπορούν να ζήσουν για λίγη ώρα χωρίς το κεφάλι τους, αλλά το συγκεκριμένο έζησε και την επόμενη μέρα. 
Η είδηση για το ακέφαλο κοτόπουλο εξαπλώθηκε στην περιοχή και έγινε θέμα στην τοπική εφημερίδα, ενώ προσέλκυσε το ενδιαφέρον των επιστημόνων του Πανεπιστημίου της Γιούτα στις ΗΠΑ.
Το κοτόπουλο τρεφόταν με σταγονόμετρο, με την τροφή να είναι σε υγρή μορφή και να ρίχνεται απευθείας στον οισοφάγο. Ζωτικής σημασίας, επίσης,  ήταν να του καθαρίζουν τη βλέννα από το λαιμό με μια σύριγγα.
Εξήγηση για το πώς το ακέφαλο κοτόπουλο κατάφερε να ζήσει έδωσε ο ο Δρ Τομ Σμάνλτερς, ειδικός στα κοτόπουλα στο Πανεπιστήμιο του Νιουκάστλ. Οπως τόνισε, στα κοτόπουλα, σε αντίθεση με τον άνθρωπο, ο εγκέφαλος είναι συγκεντρωμένος στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Οπότε το χτύπημα μπορεί να το αποκεφάλισε, αλλά δεν το άφησε χωρίς εγκέφαλο, ο οποίος και ελέγχει την καρδιά.
Τον καιρό που έζησε ο Μάικ, το ακέφαλο κοτόπουλο, είχε γίνει θέαμα με την οικογένεια Ολσεν να στήνει ολόκληρη επιχείρηση και το δικό της freak show. Ο Μάικ έβγαζε το μήνα περίπου 4.500 δολάρια.
Η «επιτυχία» του έκανε πολλούς αγρότες να... ζηλέψουν και να προσπαθούν να επωφεληθούν. Ετσι, άρχισαν να σφάζουν τα κοτόπουλά τους για να πετύχουν το ίδιο αποτέλεσμα, βέβαια, χωρίς επιτυχία.
Τελικά, στις 17 Μαρτίου του 1947, ο Μάικ πνίγηκε από κάτι που τον τάισαν και άφησε την τελευταία του πνοή σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου