Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΦΟΝΕΥΕΙ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ....


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 


Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΒΡΟΥ Κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ 

ΔΗΜΟΣΧΑΚΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ:

ΘΕΜΑ: Νοσοκομείο Διδ/χου: Οι κλινικές σε διάλυση, το δε επιστημονικό προσωπικό τους σε πλήρη εξόντωση! Εμπαίζονται οι κάτοικοι του  ΒΈβρου ; 

Νέα Γραπτή Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, για την συνεχιζόμενη υποβάθμιση του νοσοκομείου Διδυμοτείχου και την οριακή κατάσταση στην οποία λειτουργούν κλινικές και προσωπικό.

Στην Γραπτή Ερώτηση υπογραμμίζεται ότι η Ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείου ανέστειλε, λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού, τις λειτουργίες της από 26/01 έως και 31/1 ενώ από 14 έως 19/2 δεν θα υπάρχουν εφημερεύοντες ορθοπεδικοί ιατροί. Ο διορισμένος οφθαλμίατρος δεν εμφανίστηκε εδώ και δυο μήνες λόγω έλλειψης εξοπλισμού, ενώ το προσωπικό καλείται να εξυπηρετήσει τις αυξημένες ροές ασθενών αλλοδαπών προσφύγων & οικονομικών μεταναστών από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Φυλάκιο.
Ο Υπουργός καλείται να απαντήσει για τις ενέργειες που προτίθεται να προβεί προκειμένου να ομαλοποιηθεί η λειτουργία των κλινικών του νοσοκομείου καθώς επίσης κι αν στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο για τις υγειονομικές περιφέρειες περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, το ζήτημα της αυτονόμησης του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου.

Αναλυτικά η Ερώτηση:

Κύριε Υπουργέ, 

Το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου μετά από πάρα πολλές κοινοβουλευτικές ενέργειες, ερωτήσεις και αναφορές που έχουν κατατεθεί αλλά και κινητοποιήσεις σύσσωμου του λαού του Βορείου Έβρου, συλλόγων και θεσμικών φορέων, παραμένει να λειτουργεί σε οριακό σημείο, αδυνατώντας να παράσχει στοιχειώδεις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων της περιοχής.
Οι υποσχέσεις για την αναβαθμισμένη αυτονόμηση του νοσοκομείου έχουν πέσει στο κενό, οι κάτοικοι του Β/Έβρου θεωρούν ότι εμπαίζονται από την κυβέρνηση βλέποντας το νοσοκομείο όχι μόνο να μην αναβαθμίζεται αλλά σταδιακά να χάνει και την υφιστάμενη δυναμική του. 
Η Ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείου ανέστειλε την λειτουργία της λόγω έλλειψης ιατρών. Συγκεκριμένα από 26/01 έως 31/01 παρέμεινε κλειστή, δεν πραγματοποιήθηκαν χειρουργεία, ενώ έγιναν διακομιδές ασθενών με ορθοπεδικά προβλήματα στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης κι αρκετοί τραυματίες νοσηλεύτηκαν στην Χειρουργική Κλινική. Για τον μήνα Φεβρουάριο υπάρχει εφημερεύων ορθοπεδικός έως τις 13 του μηνός. Μετά , δεν θα υπάρχει εφημερεύων ιατρός για να εξυπηρετήσει περιστατικά είτε αφορούν σε παιδιά, ενήλικες και ηλικιωμένους.
Επιπροσθέτως η παθολογική κλινική λειτούργησε από τον Αύγουστο έως τον Δεκέμβριο με δύο μόνο ειδικούς παθολόγους οι οποίοι ξεπερνούσαν τα ανθρώπινα όριά τους, κάνοντας 16-17 εφημερίες μηνιαίως όταν ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός είναι 11. Αυτό επισύρει συνέπειες όχι μόνο στην εξυπηρέτηση των περιστατικών αλλά και στην επικινδυνότητα που συνεπάγεται η πολύωρη εργασία και η φυσιολογική κούραση που επέρχεται.
Ο οφθαλμίατρος που έχει διοριστεί εδώ και δυο μήνες δεν έχει εμφανιστεί λόγω έλλειψης εξοπλισμού και είναι άγνωστο πότε θα εμφανιστεί στην θέση του. Αυτό έχει ως συνέπεια να μην λειτουργεί η δευτεροβάθμια επιτροπή ανανέωσης διπλωμάτων υπερηλίκων οι οποίοι αναγκάζονται να μεταβαίνουν στην Αλεξανδρούπολη, με μεγάλη ταλαιπωρία και κόστος.
Σε όλα τα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και η αυξημένη ροή ασθενών αλλοδαπών , προσφύγων και οικονομικών μεταναστών , από το κέντρο Φυλακίου, όπου λόγω έλλειψης προσωπικού κι εξοπλισμού αδυνατούν να εξυπηρετήσουν έστω και στοιχειωδώς τα διάφορα περιστατικά.
Λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα παραπάνω προβλήματα του νοσοκομείου που λειτουργεί χάρη στην φιλοτιμία , εργατικότητα & πολλές φορές την αυτοθυσία του ιατρικού, νοσηλευτικού, επιστημονικού τεχνικού & διοικητικού προσωπικού ερωτάσθε:

1.     Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία των κλινικών του νοσοκομείου, ώστε να μην τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των κατοίκων του Β. Έβρου αλλά και του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου?
2.     Το υπό κατάθεση νομοσχέδιο για τις υγειονομικές περιφέρειες θα περιλαμβάνει την αυτονόμηση κι αυτονομία του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, ένα καθολικό αίτημα του Β.Έβρου?

3.     Σκοπεύετε να ενισχύσετε το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Φυλάκιο Έβρου με ιατρικό προσωπικό κι εξοπλισμό ώστε να υπάρχει η δυνατότητα παροχής πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης και να μην επιβαρύνεται επιπλέον η λειτουργία του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου